Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

leon60 08:08, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Kurcze...gdzie te czasy gdzie na rynku był piecyk Wrozamet Ewa i to jeszcze w dwóch kolorach-biały i apetyczny brąz..Człowiek nie miotał się-a cieszył, że udało się kupić

to były czasy
Mixtoorka 08:39, 15 gru 2016

leon60 napisał(a)

to były czasy

Ta, sprzęt był, pod warunkiem właśnie, że był, praktycznie bezawaryjny. Ale jakoś mimo wszystko wolę mieć za duży wybór, niż żadnego

Ja wybrałam electroluxa piekarnik. Zakładam, że ma piec. Do tej pory mam kuchenkę 60 i wszystkie te piekarniki są takie małe...
ren133 08:46, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

No Samsung jest na mojej liście typów jeśli chodzi o piekarnik.

Kasia A to będziesz mieszała firmy?
leon60 08:50, 15 gru 2016

Mixtoorka napisał(a)

Ta, sprzęt był, pod warunkiem właśnie, że był, praktycznie bezawaryjny. Ale jakoś mimo wszystko wolę mieć za duży wybór, niż żadnego

Ja wybrałam electroluxa piekarnik. Zakładam, że ma piec. Do tej pory mam kuchenkę 60 i wszystkie te piekarniki są takie małe...

U mnie piekarnik i indukcja też electroluxa. Pierwotnie miał być samsung albo bosh ale za 50% ceny ciężko było nie skorzystać
Makao_J 08:52, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Ja tam jakaś piekąca nie jestem,ale cały czas utrzymuję, że brak mi zaplecza

No to tak jak ja. Piekąca nie jestem a mięso też pieczemy rzadko więc kupiłam najprostszy i najtańszy electrolux. Działa już rok a piekłam w nim może 10 razy. Szkoda mi było kasy na coś czego nie będę używała. Wolałam lepszą indukcję też wybrałam electrolux.

Ja ogólnie wybredna byłam bo chciałam by każdy palnik w indukcji miał oddzielny pasek regulacyjny. Zawsze gdy patrzyłam jak sąsiadka przed każdym przełączeniem musi włączać tą całą serię przekierowującą na konkretny palnik to mnie głowa bolałam. Czasem coś kipi i szybko mogę wyłączyć jednym dotknięciem a tak to szukaj wiatru w polu. Jej to nie przeszkadza ale mnie by denerwowało.
AngelikaX 08:55, 15 gru 2016

ivo napisał(a)
Odnośnie Samsunga Dual Cook kilka słów. Też mam już ok. 5 lat i wszystko jest w porządku pomimo jednej rzeczy. Jeżeli macie go w zabudowie zobaczcie czy ta płyta meblowa która jest bezpośrednio pod piekarnikiem nie jest spuchnięta jakby wilgoci dostała. Tak jest u mnie i ja tez tego nie zauważyłam. Przyjechał Szwagier który tez ma ten piekarnik i u niego tak spuchło i chciał zobaczyć czy u nas tez a tu szok u mnie to samo ! To jakoś od tej wilgoci się dzieje ale jak pojęcia nie mam.

Sprawdziłam u siebie i nic nie spuchło.

Ja z Samsunga procz piekarnika i mikro mam też pralkę (naprawdę daje radę - żadnej awarii przez 7 lat) i dwa tv (jeden użytkujemy aż 15 lat też bezawaryjnie) .
Zagajanka 10:35, 15 gru 2016

kasja83 napisał(a)

No Samsung jest na mojej liście typów jeśli chodzi o piekarnik.

Samsunga piekarnik dwupoziomowy oraz mikrofalę mam i ja. Jeden model piekarnika (w mieszkaniu) użytkujemy od 7 lat - nic się nie dzieje, drugi od 3,5 i też jest (tfu tfu) ok - polecam. Mikrowela natomiast jest ulokowana trochę za wysoko w zabudowie (nad piekarnikiem), a do tego otwierana do przodu, więc korzystanie z niej dla ludzi niewysokich jest niełatwe
Niestety prawie wszystkie nowoczesne modele piekarników i mikroweli są dotykowe, a co za tym idzie - cały czas masz odciski paluchów na panelach, bierzesz to pod uwagę?

Też mamy sprzęciory z różnych firm: zamrażarka szufladowa AEG, oddzielnie chłodziarka Electrolux, piekarnik i mikrowela Samsung, zmywarkę wybraliśmy Bosch, płytę Mastercook, okap kolumnowy Amica. A zlew i młynek na odpady Franke
kasja83 11:42, 15 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
moja mama miała jeszcze dwa lata temu.w iec nie tak odległe czasy

Ale pewnie lata z niego korzystała,bo teraz nowy to chyba nie do kupienia?
kasja83 11:42, 15 gru 2016

ivo napisał(a)
Odnośnie Samsunga Dual Cook kilka słów. Też mam już ok. 5 lat i wszystko jest w porządku pomimo jednej rzeczy. Jeżeli macie go w zabudowie zobaczcie czy ta płyta meblowa która jest bezpośrednio pod piekarnikiem nie jest spuchnięta jakby wilgoci dostała. Tak jest u mnie i ja tez tego nie zauważyłam. Przyjechał Szwagier który tez ma ten piekarnik i u niego tak spuchło i chciał zobaczyć czy u nas tez a tu szok u mnie to samo ! To jakoś od tej wilgoci się dzieje ale jak pojęcia nie mam.

No co Ty.To strasznie niefajnie w takim razie...Zgłaszałaś to?
kasja83 11:43, 15 gru 2016

Mixtoorka napisał(a)

Pewnie, że lepiej mieć wybór-ale od nadmiaru kręci się w głowie