No to tak jak ja. Piekąca nie jestem a mięso też pieczemy rzadko więc kupiłam najprostszy i najtańszy electrolux. Działa już rok a piekłam w nim może 10 razy. Szkoda mi było kasy na coś czego nie będę używała. Wolałam lepszą indukcję też wybrałam electrolux.
Ja ogólnie wybredna byłam bo chciałam by każdy palnik w indukcji miał oddzielny pasek regulacyjny. Zawsze gdy patrzyłam jak sąsiadka przed każdym przełączeniem musi włączać tą całą serię przekierowującą na konkretny palnik to mnie głowa bolałam. Czasem coś kipi i szybko mogę wyłączyć jednym dotknięciem a tak to szukaj wiatru w polu. Jej to nie przeszkadza ale mnie by denerwowało.
Samsunga piekarnik dwupoziomowy oraz mikrofalę mam i ja. Jeden model piekarnika (w mieszkaniu) użytkujemy od 7 lat - nic się nie dzieje, drugi od 3,5 i też jest (tfu tfu) ok - polecam. Mikrowela natomiast jest ulokowana trochę za wysoko w zabudowie (nad piekarnikiem), a do tego otwierana do przodu, więc korzystanie z niej dla ludzi niewysokich jest niełatwe
Niestety prawie wszystkie nowoczesne modele piekarników i mikroweli są dotykowe, a co za tym idzie - cały czas masz odciski paluchów na panelach, bierzesz to pod uwagę?
Też mamy sprzęciory z różnych firm: zamrażarka szufladowa AEG, oddzielnie chłodziarka Electrolux, piekarnik i mikrowela Samsung, zmywarkę wybraliśmy Bosch, płytę Mastercook, okap kolumnowy Amica. A zlew i młynek na odpady Franke