Pojawiły się pąki narcyzów Pelny ciemiernik chociaż troszkę udziabany przez ptaka ma coraz większe pączki
"józefki" jeszcze troszke kwiatków bo niedługo przekwitną
Karolina, fajne bukszpany....ja też w przyszłym tygodniu wybieram się na bukszpanowe zakupy.
Pozdrawiam jeszcze wiosennie, bo podobno zima wraca... zimo a kysz!!!
Bogdziu i ja dziękuję, hortensja i liliowiec wsadzone w centrum.
Z obrusami troszkę pracy było, zrobiłam zimą dwa, pokażę przy okazji drugi różowy.
W moim ogródku kwitną nadal krokusy, przebiśniegi i cebulice, lada chwila zakwitnie wczesna tawuła biała, którą bardzo lubię. Nocne przymrozki mam nadzieje, że nie narobią większej szkody.
Ela ja miałam krokusy od północy i późno mi kwitły i słabo,
przesadziłam je od południowej ....
pierwsze zakwitły już w lutym
( fotki mam z osiemnastego lutego )
Witamy Was bardzo serdecznie po długiej nieobecności, choć mimo tego, że nie pisaliśmy, jednak na bieżąco śledziliśmy Wasze poczynania. Zima u nas minęła spokojnie strat w roślinkach jak na razie nie ma Pogoda nam dopisała w tym tygodniu więc wzięliśmy się za małe przeróbki. Wywaliliśmy kamienie, bo nam już się znudziły natomiast zamieniliśmy je na podkłady, w środku chcemy wysypać jakimiś kamyczkami. Zastanawiamy się również co w tym przedogródku dosadzić żeby była taka kropka nad iii. Może macie jakieś pomysły?
Trudno na razie mówić o szpalerze. To co mam to jeden krzew w stanie"eko-naturalnym". Ale planuję taki rozpinany szpaler od 2 sezonów. Podpory czekają. Nie wiem jednak, jak się rozmnaża jeżyny - tak jak winogrona przez ukorzenianie sztobrów?
Kto wie, jak mogę powiększyć stan posiadania takich jeżyn?
Pieknie az dech zapiera, chcialabym u siebie troche podkoloryzowac moja rabate z katalpa. Powiedz mi czy to miskant na zdjeciu i jaki? I co to za zolto-pomaranczowy krzew na pierwszych zdjeciach w jesiennej odslonie, jest za cyprysikami?
Pozdrawiam