Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:22, 08 mar 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
W Krakowie zimno pochmurnie juz drugimtydzien ale naszczescie nie ma śniegu wiec nie bede narzekać hi hi hi bo mogę zabrać sie za robotę

Konrad nie wolno Ci narzekać tylko pokornie bez słońca pracować zresztą już sznur róż wsadziłeś
a jak chcesz to przypominam że w ub roku 16 marca było tak w Krk też

ogrodoweimpresjejolki 21:16, 08 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Jola, pierwszy raz oglądam rozchylone krokusy, bo u nas był cały tydzień bez słońca. Rzeczywiście uśmiech na taki widok sam się pojawia.

Śmiały się do słonka "pełną gębą"

Ale nie tylko one

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:15, 08 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pięknie przystrzyżona pęcherznica, ja przycięłam dzisiaj mocno tylko jedną, odmianę Luteus, ale prawie do ziemi, ona rośnie niesamowicie szybko, a mam ją posadzoną za blisko ścieżki, więc tak muszę.
Te co mam jako solitery spróbuję potraktować tak samo jak Twój mąż.
W ogóle ślicznie w ogrodzie, przepiękne te łany krokusów.
Ciemierniki mam mieć takie właśnie?
Wyrażam wątpliwość co do rolek z papieru toaletowego. Wypatrzyłam sposób dawno temu w Gardeners' World, z poświęceniem zbierałam rolki, wysiałam i rośliny były marne jak rzadko. Rolki albo za bardzo przemakają, ale też i szybko się wysuszają i odbierają wilgoć ziemi i korzeniom roślin. Więc z tą ekologią w tym przypadku trzeba uważać.

no właśnie też tam wypatrzyłam te rolki,do mnie przemawiają że idą od razu do ziemi bo groszek pachnący tam posadziłam - zobaczę, nie wysiałam wszystkiego to dam do doniczek pozostałą część a uzbierane rolki powędrują na kompost

a ciemeirniki to te tak już jakby przekwitają bo płatki zielenieją

Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 21:15, 08 mar 2014

Do góry
Kolejna decyzja za mną. Mamy te dwa bukszpany, z których chcę zrobić kule.

Zastanawiam się czy odrazu ciąć, ale chyba poczekam tydzień, dwa by się przyjeły (bo moze im się u mnie nie spodoba ). Z prawej strony ma troszke braków i nie wiem czy z tej strony mocniej go przyciąć? Czy podsadzić jakiś dodatkowy mniejszy egzemplarz. Czy ma sens zwiazanie korony dwóch naraz sznurakim tak by lepjen sie zageszczał. Powstał bryła nie jest idealnie kulista , profil równoległy do ogrodzenie jest szerszy. Czy to nie przeszkodzi w formowaniu kuli???
Nie udało mi się ich posadzić blizej siebie bo miały dużą bryłę korzeniową.

Gerealnie i tak się ciesze, że udało się je wykopać i przetransportować Mąż w akcji.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:08, 08 mar 2014

Do góry
miałam w planie dziś zakup bratków ale pomyślałam że w tygodniu przy słonku będzie ich wiecej a ponadto mam nie wsadzone lilie które kupiłam i najpierw wsadzić to co jest a potem dalej
to tyle na dziś

i dla wszystkich coś letniego bo wiosnę chyba już każdy ma i się nią napawa

ta naparstnica to ta co tak kiepsko przezimowała

ogrodoweimpresjejolki 21:06, 08 mar 2014

Do góry
No i się udało, co się planowało

Cudowne 2 godziny na działce Przy takiej pogodzie oczy się śmiały, a na ustach gościł banan

Mój ogród w cieniu drzew 21:01, 08 mar 2014

Do góry
Juziu a z tym czymś na pniu i trawkami, to się inspirowałam Zimozielonym Danusi, tyle, że tam są 3 sztuki, a nie jedna
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:00, 08 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)
mam jednak pytanie co zrobić bo we wkładkach czarnych nie ma dziurek i nie wiem czy to robić

Koniecznie zrób dziurki, bo Ci się roślinki utopią. Co za pomysł, żeby sprzedawać bez. Żeby były równe, wypal je rozgrzanym, sporym gwoździem.
Ogród w skali mikro :) 21:00, 08 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Wszystkim Kobietkom z okazji Dnia Kobiet składam życzenia zdrówka i radośći ... Ja nie wiem ,czemu dopiero tak póżno...ale podobno lepiej póżno niż wcale ...

Kwiatucha zostawiam

Beatko .. Poznajesz Twoje patyki ???.. Drugie życie dostały .. Dziękuję

A to storczyk jest?
Leśne Wzgórze 20:58, 08 mar 2014

Do góry
znalazłam lepsze zdjęcia jeszcze z żywym Hebe
widok z maja 2013

tak widzę tę rabatkę wychodząc z domu (jesienią2013):

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:54, 08 mar 2014

Do góry
mam jednak pytanie co zrobić bo we wkładkach czarnych nie ma dziurek i nie wiem czy to robić

Co z tym ogródeczkiem począć 20:54, 08 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Jestem ,jestem ......sprzątałam

W zeszłym roku też u nas był ,i bardzo mu się spodobało
U mnie juz podłogi pomyte ,bierzcie go

Ewuś a w ogrodzie też pomaga czy tylko podłogi zmywa....bo ja nowy szpadelek mam i chętnie bym wypróbowała go we dwójkę
Ogród w skali mikro :) 20:52, 08 mar 2014

Do góry
Kfffiatuszek dla pięknych Pań

Moje zmagania ogrodowe 20:52, 08 mar 2014

Do góry
Juzia, Marta - później jest to też dobre, bo jak poczochram grzebieniem trawy, to nie będzie widać zasychających liści krokusów.

Przeryłam dziś ogród, więcej tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki?page=23#post_5

i dzisiejsze krokusy, ale już nie w trawach

ten chyba przy pieleniu został wyszarpany z ziemi i jakoś przetrwał pod korzeniem

Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:51, 08 mar 2014

Do góry
dziś zaczyna się dobry czas na siew więc wysiałam
groszek pachnący do specyficznych doniczek które pójdą w całości do ziemi pod koniec marca

w mojej skrzyneczce z nasionami grzebię stale zastanawiając się co i kiedy siać i gdzie sadzić potem

kupiłam w sprzedaży wysyłkowej orliki czerwone i już wychodzą ale chyba je jutro wystawię na zewnątrz bo przecież one są wytrzymale

wysiałam też dalie, werbenę i szałwię lunę i będę czekać na siewki i pikowanie

a do przepikowania kupiłam w lidlu takie szklarenki

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:46, 08 mar 2014

Do góry
Fajne foty Hanuś

Mój ogród w cieniu drzew 20:45, 08 mar 2014

Do góry
Jola, Kinga dzięki za odwiedzinki

Wklejam i u siebie projekt rabaty, nad którą dumam. To główna rabata, na którą codziennie patrzę z okna kuchennego, więc rozumiecie

W wątku projektowym dziewczyny pisały, że brakuje wyższego piętra, ale nie wiem, czy coś się tam jeszcze na tyły zmieści, bo miejsca przewiduję tylko tyle :

pod same sosny planuję dać funkie
Iglaki na pniu 20:37, 08 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chamaecyparis pisifera "Filifera Aurea Nana" na pniu

Danusiu czy możesz zdradzić jakie roślinki rosną na tej rabacie po lewej stronie zdjęcia? Chodzi mi o to coś między paprocią a sosną, to co rośnie między sosną a żurawkami, i to cośjasnego co rośnie za żurawkami jakby za zakrętem? Przepraszam, że pytam ale mam fatalny i mały wyświetlacz i za nic na świecie nie mogę dojrzeć roślin. Dzięuję z góry!
Ogród w skali mikro :) 20:36, 08 mar 2014

Do góry
Dziękuję i Tobie również wszystkiego najlepszego.

Jakoś dzisiaj to święto minęło.

Poznaję patyki i inne rzeczy też - naczynie wielorakiego zastosowania.
Dekoracja super.

Jak będzie trzeba tych patyków to jeszcze coś się zorganizuje na jesieni .

Mech z lasu?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:36, 08 mar 2014

Do góry
Marcinie pod same sosny planuję funkie Tylko byliny wchodzą w grę, bo na jesień mam tam masę liści i igieł z sosen

Sonko, Anetko dziękuję Wam za odzew W planie pierwotnym tej rabaty miały być tam w tyle hortensje Limelight, bo chciałam coś kwitnącego, ale obawiam się, że się tam nie zmieszczą. Druga wersja to miskanty jakieś niższe ( Morning Light ? ) albo derenie Ivory Halo, ale też nie jestem pewna, czy cokolwiek tam wejdzie. Zobaczcie, ile tam miejsca jest :

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies