Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

ana_art 20:14, 07 kwi 2014

a gdzie Ty trawki chcesz sadzić?
Nikita 20:30, 07 kwi 2014

Anita1978 - oj tam oj tam...zaraz boi...przecież te140 km/h ma liczniku i pisk opon na zakrętach to pikuś.............żarcik!

ana_art - Aniu pomiędzy kulkami bukszpanowymi trawki chcę...może jakiegoś miskanta za kulkami...jakieś niższe trawki przed ....jak to Popcarol powiedziała ..."działka mała, ale miejsca dosyć..."(czy jakoś tak)
Aniu chyba cię myślami ściągnęłam, bo wczoraj z pół godziny u Ciecie na wizytówce siedziałam i inspiracji szukałam....
Anita1978 20:33, 07 kwi 2014

A ty zamiast nowej kiecki to nowe rośliny znowu przytargałas! Czytałam u Karoli chyba....ja dzisiaj bratki do donic zwisające kupiłam przypadkiem....chleb kupując......
Nikita 20:43, 07 kwi 2014

Anitko...my wszystkie tak zupełnie nie chcąco ...przypadkiem... roślinki przygarniamy.
A tak ma prawdę to ja się dopiero rozkręcam....mam poważne zamiary wobec "szmaragdowego"....
ana_art 20:47, 07 kwi 2014

Nikita napisał(a)
Anita1978 - oj tam oj tam...zaraz boi...przecież te140 km/h ma liczniku i pisk opon na zakrętach to pikuś.............żarcik!

ana_art - Aniu pomiędzy kulkami bukszpanowymi trawki chcę...może jakiegoś miskanta za kulkami...jakieś niższe trawki przed ....jak to Popcarol powiedziała ..."działka mała, ale miejsca dosyć..."(czy jakoś tak)
Aniu chyba cię myślami ściągnęłam, bo wczoraj z pół godziny u Ciecie na wizytówce siedziałam i inspiracji szukałam....
a w którym miejscu zapodaj jakąś fotkę, bo z wyższych w paski to Variegatus, Cabaret tez fliczny, a niższe to też zależy jak niskie
Bogdzia 21:18, 07 kwi 2014

Anitce odpisałam u siebie.
Nikita 22:04, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
a w którym miejscu zapodaj jakąś fotkę, bo z wyższych w paski to Variegatus, Cabaret tez fliczny, a niższe to też zależy jak niskie

Aniu sorry, że takie byle jakie, ale tak na szybko zrobiłam.
Myślałam o czymś takim (rabatka 1) czerwone żurawki obok niska trawka, a z tyłu jakiś miskant

rabatka 2 - przed bukszpanami czerwone berberysy a z tyłu jakaś nie wysoka trawka

jagoda99 22:12, 07 kwi 2014

Podoba mi sie taki plan bedzie super
Nikita dziekuje za odwiedziny

No i co z tym Anity Tomkiem w koncu ale sie usmialam to jest ten Tomek czy go nie ma oczywiscie zartuje fajne jestescie mozna sie nauczyc poogladac piekne zdjecia i nasmiac sie oby tak dalej

pozdrawiam
Krys 22:40, 07 kwi 2014

Magda ale poszalałaś dzisiaj rabaty z trawami będą śliczne ,tez dzisiaj dosadzałam trawy
ana_art 22:54, 07 kwi 2014

Nikita napisał(a)

Aniu sorry, że takie byle jakie, ale tak na szybko zrobiłam.
Myślałam o czymś takim (rabatka 1) czerwone żurawki obok niska trawka, a z tyłu jakiś miskant

rabatka 2 - przed bukszpanami czerwone berberysy a z tyłu jakaś nie wysoka trawka

piękny plan
na pierwszej rabacie miskan morning liht
to te

a na dole np tatarak

lub
variegatus

tutaj taki rozrośnięty pierwszy od hortek

a w nogi np żóła turzyca tutaj na dole w rogu zdjęcia

lub hakone

a na drugiej rabacie dałabym frosted curls, ta jasna pierwsza z lewej albo stipę, to ta gdzie są bukszpany + hakone+ ta wyższa trawa