Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:42, 07 kwi 2014

Kasiek napisał(a)
Skrzacie jeden nieludzki i kofffany Bier sie za Rubensa i wywalaj go ze szklarni

P.s co Ty sie z nim tak patyczkujesz ?.... wynocha, fora ze dwora ....no i niech Ci rosnie... i amen

Nie patyczkuję sie, tylko w szklarni mam wodę i węża.. i łatwiej mi podlewać doniczki No i wiatr ich nie wywraca.... a w szklarni mam cała przechowalnie całego dobra.. łącznie z bukszpanami... lotosami... wszytko tylko nie to co trzeba.. jest metr bieżący marchewki dla Muminka i metr bieżący rzodkiewki dla mnie ..
A to nowe domki dla lokatorów

Kupny domek jest do niczego.. zainteresowanie duże, ale brak chętnych

Rękodzieło eMusia zostało zasiedlone od razu
Mala_Mi 22:46, 07 kwi 2014

Mirella napisał(a)
Aniu, litości takie śliczne masz Magnolie , pierwszą skosił M kosiarką , druga nie miała ochoty zadomowić się u mnie ,trzecią zjadło coś od korzenia, nic na siłę.

Do trzech razy sztuka już było.... no to kicha... ja lubię rośliny które są pierwsze... długa zima daje w kość.. wiec te pierwsze sa najlepsze... w tym i magnolie..
I ciemiernik.. chyba ostatni jego pokaz.. bo ile można.. teraz zacznie sie festiwal kwiatów.... bo maj (w tym roku przyspieszony) to już szaleństwo.. i nie wiadomo co pokazywać.

I zboczenie.. tyle mam ciemierników.. a i tak kupiłam na ryneczku kolejny..
Mala_Mi 22:52, 07 kwi 2014

Agacia napisał(a)
A ja kupiłam na nornice (Babci, nie sobie) taki solarny odstraszacz, który wibruje i miauczy, zobaczymy...
Pozdrówki Aniu!

Gdzieś pisałam tydzień temu... poszło na śmietnik z 30 takich odstraszaczy.... mnie odstraszyły od siebie... i pieniądze poszły w błoto... euforia kilka dni.. a potem zmasowany atak... moej nornice i krety to jakieś megalomany.... kochały ten dźwięk i wibracje.. ja już mniej.,.. A jak uwiły sobie na rabacie gniazdo.. pół metra od wibrującego odstraszacza... z którego wydarłam ponad 2 wiadra zielska które zniosły na 2 komnaty... I jak sie to powtórzyło za rok.... a ja już majątek wydalam na urządzenia i baterie.. pomijam rozstrój nerwowy od tych wibracji.. .. to sukcesywnie zaczęłam likwidować.. nabijanie kasy dla producentów gadżetów.... 'na odchudzanie".. tak samo skuteczne.. na odchudzanie skuteczniejsze, bo jak sie kasę wyda to nie ma za co kupić żarełka..

Na osłodę moich niemiłych słów.. czyli kfiatki

Madzenka 22:54, 07 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Problem w tym, że eMuś nie pozwala ciąć

Widać jednego za pniem.. pod wiśnią rośnie .. a drugi bardziej w lewo.. też sie gniecie.. wyższe ode mnie..

Tnij nie pytaj, nie przesadzaj! Jeden to już gotowy stozek a z drugiego można kulę zrobic? Ostrokrezwy mnie zachwycają ale u mnie młode wymarzają...
Mala_Mi 22:54, 07 kwi 2014

ana_art napisał(a)
przychodzę po prośbie pokaż mi wiśnie kanzan? Martula mi ją zwizualizowała na frontowej i jestem jej ciekawa, a Ty ją posiadasz. Powiedz coś o niej

Sorki.. nie mam Kanzan.... tylko Kiku cos tam.. i jadalne wiśnie o nazwie nieustalonej

Na razie kwitną tylko czereśnie.. ale bardzo ładnie

barbara_kraj... 22:57, 07 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Za to żółte są twoje miłki Mam 2 kępki, zaplątały sie w trawkach.. i teraz myślę co przesadzić..

Trawy!

Edit: chyba, że miłka z ogromną bryłą ziemi żeby korzeni nie uszkodzić. Ale czy się to spośród traw da zrobić?
Madzenka 22:57, 07 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Jest piękna .... Tak na początku kiedy zaczęłam myśleć o magnolii , to się bałam ,że to wielkie drzewsko .. A jak tu patrze do Ciebie Aniu , to widzę , że kompakta trudno ( chyba ) znależć ....

Ściskam

Ela Ty nie szalej, to wielkie drzewo!!! Moi znajomi maja 10-letnią... Ma jest wieeeeeeelgachna i zachwycająca !
Mala_Mi 23:02, 07 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Tnij nie pytaj, nie przesadzaj! Jeden to już gotowy stozek a z drugiego można kulę zrobic? Ostrokrezwy mnie zachwycają ale u mnie młode wymarzają...

Madżen dziś awantura.. lekko przycięłam i powiedziałam, że nie przenosimy...
Faktem jest, że w tej części ogrodu mi takie regularne kształty nie pasują.. ale przycięłam
Przed cieciem.. bo po już nie fociłam.. dziś lałam nicienie...... wielką paczkę... czyli 100 konewek 10l wody do nalania i rozniesienia po ogrodzie.. to była walka z czasem... kręgosłupa nie czuję, mam zakwasy już dziś... najoszczędniej licząc... nabiłam ponad 6 km i rozlałam metr sześcienny wody...czyli tonę...... na pohybel opuchlakom.... lałam zarażone i potencjalne przysmaki... masakra.. ścieżki w trawniku wydeptałam. Ale paczka po otwarciu musiała być zużyta... kosmos..

Madzenka 23:02, 07 kwi 2014

Ania Ty sobie troszke odpocznij, bo się zarobisz na śmierć. Najgorsze jest przesadzanie.... Jakże ja tego nie lubię.... Ale w weekend stożek teściowej zmienia lokalizację..... m się nawet nie denerwuje, bo też uznał, ze jest za duży w to miejsce gdzie go zaplanowalam.....
Mala_Mi 23:04, 07 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Trawy!

No to Stipy pójdą out....

Ja sie zmęczyłam z nicieniami... a przez mnie chłopak też ... ledwo idzie.. stare nóżki mu latają.