W ubiegłym roku tez dzieliłam kaukaskiego i już jest łan,ale jeszcze nie rozkwitł...trójlist daje nam na przeczekanie...ciągle go podglądam...ma ciekawe liście.
Aniu czy mogłabyś mi napisać jakie trawy masz tutaj posadzone zaczynając od prawej.
I co ile centymetrów je sadziłaś.
no i jeszcze jaką szerokość ma twoja rabata tak około licząc od tuji lub jak ci wygodniej podać.
A może wiesz co ile cm sadzić tuje szmaragd aby w przyszłości tworzyły fajny żywopłot.
Piękne malutki stipy a ja na jesieni wykopałam swoją i teraz wysadziłam do ogrodu ale chyba tak się nie przetrzymała jest jakaś szara Zobaczcie co wyszło Pozdrawiam cierpliwe ha ha
U mnie dzisiaj deszczyk pada nawet nazbierałam deszczówki do podlania storczyków( jak mi beczek z rajskiego brakuje) dzisiaj rozsadzilam kępkę pierwiosnka gruzińskiego i zrobiłam 10 sadzoneczek, wsadziłam do ziemi i zaczął padać znowu deszcz ale taki ciepły, wiosenny, zimno nie jest mam uchylone okno w domu
wysiały się inne pierwiosnki ja ich tam nie sadziłam
cały czas czekam ale chyba jednak będzie ciemny
klony palmowe rozwijają listki
japońska pięknotka
horti pnąca też się rozwija
No joszki w kloszki, nie mogę już kwitnie, a moje stoją na balkonie i nawet listka nie pokazły chociaż maja nową ziemię ja się tak nie bawię Bogusiu co Ty robisz z fiołkami, że te listki takie błyszczące i zdrowo wyglądają u mnie też nie są brzydkie ale nie wyglądają jak Twoje za begonię ślicznie dziękuję a nabytki fajne i Annenke i Maruszka
Jest piękna .... Tak na początku kiedy zaczęłam myśleć o magnolii , to się bałam ,że to wielkie drzewsko .. A jak tu patrze do Ciebie Aniu , to widzę , że kompakta trudno ( chyba ) znależć ....
Taaak Gośku ... Mozga koniecznie w doniczce ..inaczej się rozlezie , gdzie tylko się da, a tak tworzy piękną kępkę ..., Ależ Ty masz pamięć .... Zazdraszczam
No nie wiem czy akurat wrotycz na opuchlaka?
Stosowanie wyciągu z wrotyczu
Aby uzyskać wyciąg z wrotyczu zalewamy 150 g liści 5 litrami wody. Pozostawiamy na 24 godziny a następnie odcedzamy. Wyciąg ten stosuje się aby ograniczyć występowanie mszyc i gąsienic. Pomocny jest przy zwalczaniu śmietki cebulanki, wgryzki szczypiorka, owocówki i rdzy.
Jak stosować : Rośliny opryskujemy nie rozcieńczonym wyciągiem, ale wyciąg powinien być gotowany Zbyszek wrzucę na priv