Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Tusiala 11:29, 02 maj 2014

Twój Franio tak lubi narzędzia jak i mój Synek dla nich to dopiero zabawki
bleebla 23:57, 02 maj 2014

Jak Twoja lawenda? Już lepiej?
Alisonek 18:32, 03 maj 2014

Witam wszystkich w 3/4 majówki widzę że pooglądaliście co zrobiliśmy, dziękuję za wszystkie wpisy i za chwilę wszystkim odpiszę.
a u nas kolejne prace zostały poczynione, będą zdjęcia oczywiście

Kasiu bo praca wspólna jest najlepsza, wtedy praktycznie od razu widać efekty bo więcej i lepiej można zrobić, a jeśli chca pomagac to czemu by z tego nie korzystać taki jest właśnie plan na pergole malutki stolik i 2 krzesełka i kawa wśród pnączy

Ilonka robali, pędraków i innych brzydactw jest całe mnóstwo niestety fakt niektóre są pożyteczne, ale jednak większość to dla ogrodu szkodniki. i jak nie walczysz z chwastami to z nimi toczysz zaciekłe walki Tobie też udanego weekendu życzę i ciepło pozdrawiam

Beatko to już wiem dlaczego Piwo Namysłów nawet w Tesco można znaleźć i faktycznie znacznie poprawiła się jego jakość. mam nadzieje że załapię się na seans zdjęciowy u Ciebie. Pozdrawiam majowo

Iwonaal mam nadzieję że przy czasie na żywo ocenisz efekty naszych prac

Ivvvona sa chęci to trzeba działać i korzystać z pomocników

Gosiu płotek to raczej marna bariera będzie dla Franka, tym bardziej że widział jak go składaliśmy, tylko czekać jak zacznie go rozkręcać mówisz że córka, ja bym chciała 2 syna ściskam mocno i pozdrawiam gorąco

Kondzio kurnik obejrzany, skomentowany świetna robota

Wiuniu tylko czekać aż clematisy zaczną kwitnąć i zrobi się trochę tajemniczo

Marta b nasi chłopcy to prawdziwi mężczyźni i wiedzą że prawdziwe narzędzia to najlepsze zabawki

Aguś 3 lawendy odbijają, jedna chyba pójdzie na stracenie
Alisonek 18:36, 03 maj 2014

Z obiecanych zdjęć 1 na zachętę, reszta wieczorem jak Franio pójdzie spać Mam nadzieję że poczekacie

Alisonek 21:34, 03 maj 2014

Czas na seans z ogrodowych zmian u Alisonka
w ruch poszły pędzle i żeby uszanować święto pracy, słupy od prania dostały nowy kolor- Milka w Oborze

Alisonek 21:40, 03 maj 2014

Wczorajsze zakupy
8 clematisów na boki od pergoli

i 2 hosty nn

Clematisowe przymiarki
Alisonek 21:45, 03 maj 2014

Pozostałe roślinki,
czyli zeszłoroczne rh powoli szykują się do kwitnięcia

wiciokrzew w garnku też kwitnie

i tulipan z fioletowym liściem cuda są u mnie
alinak 21:48, 03 maj 2014

Jak ja lubię zaglądać do takich wątków jak twój ...parę stron i robota juz pokazana na finiszu ..nie rok i dwa tylko piorunem i w locie błyskawicy ...tak trzymać . a Franio widzę stymuluje całą rodzinę do działania . rośliny które kupiłaś to moje tzw. stóprocentówki .....żelazne damy . z tego to tylko z cisów nie jestem zadowolona ....ciągle coś wypada , usycha . przemarza ....już ich nikomu nie polecam ...
Alisonek 21:51, 03 maj 2014

Czas na warzywnik, żebyście nie myśleli że całkiem zarósł chwastami
pierwsze krzaczki pomidorów, oby nie było przymrozków

pod włókniną pietruszki, rzodkiew letnia i pasternak

macierzanka w towarzystwie kapustek i tulipanów

reszta kapustowatych i eMek z synem
Alisonek 21:54, 03 maj 2014

alinak napisał(a)
Jak ja lubię zaglądać do takich wątków jak twój ...parę stron i robota juz pokazana na finiszu ..nie rok i dwa tylko piorunem i w locie błyskawicy ...tak trzymać . a Franio widzę stymuluje całą rodzinę do działania . rośliny które kupiłaś to moje tzw. stóprocentówki .....żelazne damy . z tego to tylko z cisów nie jestem zadowolona ....ciągle coś wypada , usycha . przemarza ....już ich nikomu nie polecam ...

A dziękuję za tak miłe słowa
bo u nas każdego dnia coś sie dzieje i raczej wszystko staramy się od razu kończyć i nawet jak bym chciała pokazać w fotograficznym skrócie postęp prac to ciężko by było
Mam nadzieję że moje cisy nie wypadną, choć na razie jeszcze nie mają swojego miejsca
Pozdrawiam i zapraszam na cd seansu