Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 13:08, 25 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
To ja sie pochwalę, że 2 Laguny z patyka wyhodowałam. Jedna się pnie po łukach, drugą mocno skracam, żeby przejścia nie zarastała mi w niebieskim zakątku.

Milka dobrą jesteś. Ja w tym roku zamierzam szczepić na gałązkach. Podpatrzyłam na you tubie tam chińczyk rozmnaza wszystko. Popatrzcie sobie w ciągu miesiąca ma korzonki.

Ptasi gaj 13:05, 25 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
I znowu bez zdjęć krzewów róż

Danka jestem na działce. Róże zostały na balkonie tam im będzie dobrze do czasu doprowadzenia działki do porządku. Zaraz wychodze działać. Nie wiem do czego ręce włożyć. Miał mi przyjść facet opryskać promanalem ale rozchorował się i dodatkowa praca dla mnie.
Ptasi gaj 22:00, 24 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Elu, śliczny jest Twój wnuczek.

Ja jeszcze nie mam wnuków.
Córka z tych nowoczesnych i wyzwolonych, więc na nią nie liczę. Może syn mnie kiedyś zaskoczy...

Dzięki Danusiu
Nic nie poradzisz na to, przyjdzie czas bedzie rada. Często tak bywa, że te młodsze przeskakują starsze dzieci.

No to życze tych niespodzianek dobrych

Ptasi gaj 21:43, 24 mar 2021

Do góry
JoannA napisał(a)
Ale on słodki ten Twój wnusio. I imię ma bardzo oryginalne.
Takim maluchom się dużo wybacza, a Maja to rozumie to sprząta

Joasiu tak Maja Zawsze sprząta jak on nabałagani. Zresztą lubi to sprzątanie. Lubi też Jeremiasza.
On urodził się bardzo drobny 2,7 kg, długi i chudzinks. Jest podobny do mamusi.
Jeżeli chodzi o imię Jeremiasz przez ponad 1,5 roku zastanawiałam się jak go zawołać. Teraz mowimy Jeremik.
Ptasi gaj 21:29, 24 mar 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)

Elu , piękna ta różą
Mam nadzieję ,że w tym roku będzie lepiej
i nasze róże pokażą swoje piękno

Aniu Laguna w zeszłym roku kwitła nie samolocie. Potem przyszedł deszcz i wszystko zbrązowiała, zgniło. Przycięłam wszystkimi znowu po jakimś czasie kwitła obficie.
Jeżeli ktoś chce posadzić róże pnąca i podoba się ten kolor to bardzo polecam
Ptasi gaj 21:18, 24 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ja mam ponad 80 róż, ale ograniczoną ilość odmian, gdyż zawsze kupuję po kilka sztuk każdej odmiany np. mam obwódkę z 16 szt róży Bad Birnbach.
U mnie jest bardzo kiepska ziemia i pomimo jej ulepszania róże nie są rewelacyjne.

16 szt to piekny szpaler. U mnie też nie wszystkie róże dobrze rosną. Mimo, że dobrze odzywione.
Np Venrossa mam.ja 4 lata nie za bardzo rosła chorowała ciągle mączniak się czepiał. W zeszłym roku przesadziłam do bardzo dobrej ziemi i ruszyła pięknie kwitła i nie miała mączniaka. Z tym maczniakuem to mówią, że najwięcej atakuje róże jak jest bardzo ciepło i sucho. A zeszły rok przynajmniej u nas był ciepły ale często padało. Więc zobaczę jak będzie w tym roku.

Dzisiaj był mój najmłodszy wnuk Jeremiasz. Kupisz zrobił. Maja sprząta nic nie mówi

Bawarka 20:40, 24 mar 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)

Wiszaca kaktusowata pieknosc, bez kolcy...Tak bym ja nazwala, nazwy nie mam, ale szukam

I kolejny wiszacy, mam kolce, ale nie klujace.

Kasiu masz dobrze ukwiecony dom. Mam dużo kwiatów nie w Wawie ale w domu na działce tam dobra temperatura odpowiednią dla kwiatów doniczkowych ok. 15 stopni.

Mam też takiego kaktusa twój zielony moj szary. Teraz obsypany małymi kwiatuszkami. Małe bąbelki.

Poza tym u ciebie już piękna wiosna u nas każdy dzień inny tylko nie słoneczny.dzisiaj trochę cieplej. Jutro jadę działać.
Prawdopodobnie zamkną wszystko bo ludzie chorują na potęgę szpitale są a medykow nie ma. Kolejka karetek czekające na miejsce. Masakra to co się dzieje.
Jadę przynajmniej bez maseczki będę chodzić.

Kasiu pozdrawiam i zdrowia zycze
Bawarka 19:19, 24 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu

U ciebie wiosną pełna gębą. U nas jeszcze mrozy w nocy w ciągu dnia też byle jak. Podobno od niedzieli dopiero poprawa.

Pozdrawiam i zdrowia życzę

Elu, juz coraz cieplej, ten tydzien i nastepny temperatury beda szly do gory
Zdrowia Elus
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:36, 24 mar 2021

Do góry

Strachy robisz Haniu odnośnie Jeżowek jak mi wymracto już nie kupię jak one takie wrażliwe.
Joasia masz piękne jezowki kiedy ja się takich doczekam. Na razie widziałam że tylko jedna zielone listki wypuściły. U mnie w styczniu zielone były.

One nie są wrażliwe na mrozy ale może się zdażyć że wymokną jak za dużo wilgoci. Zima była śnieżna i dlatego obawiamy się wygnicia Elu.
U mnie jeszcze nie widać śladu życia u jeżówek. Która u Ciebie taka wyrywna?
Ptasi gaj 13:08, 24 mar 2021

Do góry

Kosmos bardzo ładna. Aprikola chyba mam ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić.
Petticoat mam. Więc possdz ja w dobrym miejscu u mnie rośnie w półcieniu do godz 13 ma słońce. Była posadzona w pełnym słońcu przesadziłam ja bo mi nie pasowała do całości była za niska i rozłożysta. O ile się nie mylę nie daleko niej jest posadzona Aprikola. Zaraz zobaczę w górach.
Aprikola to jest jej drugie kwitnienie połowa wrzesnia

Dzięki Elu
Jak znajdziesz zdjęcia to wrzuć.
Aprikola u Ciebie piękna

Nie mogę znaleźć Petticoat ona jest niska zdrowa ciemne liście ma w zeszłym roku wiosna ja przesadzałem i pewnie miała jeszcze mało kwiatów i nie robiłam. Poszukam jeszcze w poprzednich latach.
Ptasi gaj 12:53, 24 mar 2021

Do góry
JoannA napisał(a)

Elu
Zamówiłam róże Kosmos, Aprikola, Petticoat, Souvenir de Baden-Baden. Wszystkie posiadają certyfikat ADR.
Widzę że po mrożnej zimie będę miała ze dwie róże raczej do wymiany.
Narazie posadzę te zamówione do donic i zobaczę jak te podejrzane odbiją po przycięciu.

Kosmos bardzo ładna. Aprikola chyba mam ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić.
Petticoat mam. Więc possdz ja w dobrym miejscu u mnie rośnie w półcieniu do godz 13 ma słońce. Była posadzona w pełnym słońcu przesadziłam ja bo mi nie pasowała do całości była za niska i rozłożysta. O ile się nie mylę nie daleko niej jest posadzona Aprikola. Zaraz zobaczę w górach.

Aprikola to jest jej drugie kwitnienie połowa wrzesnia

Nie mogę znaleźć Petticoat ona jest niska zdrowa ciemne liście ma w zeszłym roku wiosna ja przesadzałem i pewnie miała jeszcze mało kwiatów i nie robiłam. Poszukam jeszcze w poprzednich latach.
Ptasi gaj 11:42, 24 mar 2021

Do góry

Ja tam zawsze jestem z Ćwika zadowolona reklamy nie potrzebują. Lubię z nimi rozmawiać. To rodzinny biznes więc dbają.
Patrz na zdrowotność i atest ADR.

Elu
Zamówiłam róże Kosmos, Aprikola, Petticoat, Souvenir de Baden-Baden. Wszystkie posiadają certyfikat ADR.
Widzę że po mrożnej zimie będę miała ze dwie róże raczej do wymiany.
Narazie posadzę te zamówione do donic i zobaczę jak te podejrzane odbiją po przycięciu.
Ptasi gaj 11:07, 24 mar 2021

Do góry

A ty dobrze sprawdź czy to nie twoje roczniki się rejestrują. Wiem że od dziś można się zarejestrować roczniki od 1956 do 1961. Pania z Ukrainy (tutaj pracuje) zarejestrowałam na 6 mają na Szaserów. Pani od rejestracji mówiła, że rano nie było problemu na tel 989 w połowie kwietnia.

Dobrej na nocy

Ela, mam wyznaczony termin na 12 kwietnia SN o 9:30, ale może ktoś dziś zrezygnuje tam, gdzie dziś szczepi się mój J, wtedy może mnie zaszczepią też. Takie przypadki bywają.
Zaraz wyjeżdżamy z domu.
Ptasi gaj 23:25, 23 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Jak tu różanie się zrobiło .
Jest tyle pięknych róż, że to naprawdę ciężki wybór . Dobrze, że to jeszcze nie ten etap u mnie .

Jest dużo pięknych na zdjęciach. Jak się wglebisz w porównania i opisy szkolek to róże mają plusy i minusy. Każda szkółka pisze coś innego. Trudno jest wybrać perfekcyjna róże.
Zawsze patrzę czy róża zdrowa i ma atest, po tem kolor, ścisłość kwiatów, jak się zachowuje na deszczu itd
Te czasy które kupowalam oczami już u mnie minęły.
Ptasi gaj 23:18, 23 mar 2021

Do góry
Anabell napisał(a)
Ja z Rosaria 3 lata temu brałam 30 szt. róż to 11 mi nie wyszło, nie reklamowałam.
reklamacje by uznali i przysłali by takie same, niektóre dostały guzowatość.

Dziś zadzwonili do mnie i 16 kwietnia na szczepienie tu na miejscu zapisywałam się w przychodni i nie wiem czy mam się cieszyć.

Nawet się nie zastanawiaj tylko idź. Jak ci coś dolega bierz dokumenty pod pachę i pokaż. Po szczepieniu się połóż nie lataj.
Widziałam staruszki z całymi teczkami pod pachą i się zaczepiły.
Ptasi gaj 23:13, 23 mar 2021

Do góry
JoannA napisał(a)
Elu
Nasz bąbelek ma 6 tygodni. To jeszcze maleństwo, córka karmi piersią i dlatego tak zachowujemy środki ostrożności.
Cała ciąża w czasie pandemii to też była straszna trauma dla wszystkich.
Ale jesteśmy bardzo szczęśliwi bo to długo oczekiwane dzieciątko

Zawsze potomek to szczescie a jak długo oczekiwany to podwójne szczescie. Moje wnuki też karmione piersią. Wnuczka odsunięcie od piersi to tragedia (prawie 3 lata) Jeszcze dzisiaj się przytula do piersi.
Niech córka ma zawsze zapas pokarmu w buteleczkach w zamrażalniku. Bo to czasy niepewne. Można trzymać zamrożone 1 mc.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:34, 23 mar 2021

Do góry
Odnośnie Robisz jak człowiek ma nóż na gardle to wszystko zaakceptuje. Mój eM powiedział że nawet ruskim sputnikiem by się zaszczepił.

Bombelek fajny ile ma miesięcy? Moj najmłodszy ma 21 m-cy już rozrabia szczupły ale zwinny biega i podskakuje. Tylko z nim się widujemy bo on tylko z mamą siedzi w domu. Syn nie przychodzi bo pracuje przy covidzie.
Ze starszymi (Staś 3 kl. I Helenka przedszk.) ostatnie widzenie było w święta na odległość prezenty na klatce schodowej.

Jakie rośliny odmianowe wprowadzasz?

Zdrowia zycze
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:20, 23 mar 2021

Do góry

Też stawiam pytanie jak przeżyją nasze jeżówki, dobrze że zapas będzie.

a z cowidem żartów nie ma. Jeszcze w listopadzie miałam mieszane zdanie.

i z całego serca Zdrówka życzę.

Strachy robisz Haniu odnośnie Jeżowek jak mi wymracto już nie kupię jak one takie wrażliwe.
Joasia masz piękne jezowki kiedy ja się takich doczekam. Na razie widziałam że tylko jedna zielone listki wypuściły. U mnie w styczniu zielone były.
Ptasi gaj 22:08, 23 mar 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

No właśnie ten przycisk nie działa. Sprawdzę zaraz jeszcze.
Popatrzę na te twoje róże

Mirka zobacz jeszcze te, ale będą dopiero w jesieni

1. Oh happy Day - wielkokwiatowa
2. Wellenspiel - parkowa
Ptasi gaj 21:43, 23 mar 2021

Do góry
JoannA napisał(a)
W połowie kwietnia o 6 rano już nie było miejsc.
Mąż się zapisał na 15 kwietnia, ale niestety musi podjechać na szczepienie 125 km.
Tak tu zachwalałaś Elu szkółkę róż, że skusiłam się na zakup paru sztuk.
Chyba w donicach będę je sadziła

Joasia jak to taka odległość? Zapisywał się przez telefon czy przez internet.
Może późniejsze terminy bylybyvw Wawie.
Tak mi pani mówiła. Zapisywałam o godz ok godz 19.00.

Ja tam zawsze jestem z Ćwika zadowolona reklamy nie potrzebują. Lubię z nimi rozmawiać. To rodzinny biznes więc dbają.
Patrz na zdrowotność i atest ADR.

Joasiu zobacz babich stronie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies