Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:17, 16 sie 2015

Do góry
Aniu deszczu się spodziewaj bo u mnie od wczoraj 50 litrów na metr spadło.
Poczynania na desce podziwiam bo ja to bym nigdy na to nie wlazł

Nostalgia nadal mnie zachwyca, ale ja jednak nie jestem podatny na róże, porwałem się na kilka i więcej do szczęści mi nie potrzebne, nawet oglądanie nie wzmaga we mnie chęci posiadania... co niestety wygląda całkiem odwrotnie w przypadku innych roślin
Ogródek Iwony 15:11, 16 sie 2015

Do góry
Coś dzisiaj meteorolodzy chyba zaspani bo wszędzie nadal dla mojej miejscowości pokazują 33 stopnie, a od rana na termometrze nie było więcej jak 20 stopni
Leśne Wzgórze 15:06, 16 sie 2015

Do góry
Niestety ostatnio pogoda przechodzi od skrajności w skrajność, u mnie też wczoraj burza z wichurą, ale skończyło się tylko na złamanej gałęzi, liściach i leżących na ziemi śliwach, na szczęście nie złamane. Trzeba się cieszyć, że z domem nic się nie stało i nie ma innych strat, bałgan no cóż trzeba uprzątnąć, ale takich drzew też szkoda.
Moja "przyziemna" :) pasja 14:32, 16 sie 2015

Do góry
Jak ja brzóz zazdraszczam nie przejmuj się trawnikiem, masz piękne rabaty.
Co do traw typu Amazon MIst Frosted itd, według mnie tylko w pierwszym roku są ładne, później to już lipa, ja wyrzucam je z ogrodu, ale na szczęście mam tylko kilka.
Deszcz i umnie
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 09:54, 16 sie 2015

Do góry
Puk puk jest tu ktoś?
Hortensjada 09:26, 16 sie 2015

Do góry
Wybaczymy i to nawet kilka razy za takie widoki Cudowną masz tą kolekcje i ogromnie efektowną, a ile ciekawych rzeczy na temat odmian można się dowiedzieć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:02, 15 sie 2015

Do góry
Piękny awatarek
Będą może jeszcze zdjęcia z wyjazdu? To zdjęcie z hortensjami i chyba bordowym judaszowcem cudowne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:50, 15 sie 2015

Do góry
Zebrały się dzisiaj okropne burzowe chmury, całkowite oberwanie chmury na 20 minut, jezioro na trawniku, później do godziny deszcz się jeszcze utrzymał tak więc podlane mam wszystko bardzo konkretnie... tyle dobra z tej burzy z gradem i wichurą.

Kilka doniczkowych połamane, wielka gałąź z jabłoni złamana spadła tam gdzie 2 minuty wcześniej stał samochód, hortensje leżą, moje drzewa na bylinowej pokrzywione i lekko wyrwane z ziemi, jedna Nigra nie przetrwała by dłużej tej burzy bo leżała cała na bylinach, na szczęście się nie złamała, ale jak pędziłem ratować to już widziałem najgorszy scenariusz. Prądu nie było kilka godzin. Poza tym to wszytko przyklapnięte przez obfity deszcz z drobnym gradem i wszędzie mnóstwo liści.
Zawsze mogło być gorzej, po posprzątaniu nic nie widać, tylko hortensje trzeba powiązać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:40, 15 sie 2015

Do góry
Aniu bardzo mi miło

Donia tutaj niedawno wszystko pisałem

Kasiu tak to była Gunsmoke moja ulubiona żuraweczka
Róże na bylinówce to:
William Szekspir
Munstead Wood
Maria Theresia
Queen of Sweeden
Ascot.
Mogę powiedzieć, że na dzień dzisiejszy z wszystkich jestem zadowolony, najmniej z QoS, ale to wina marnych krzewów, które do mnie dotarły, teraz szykuje się do kolejnego kwitnienia

polinko trawnik codziennie podlewany to i jest zielony, mam czas to leję. Studnia, jest chociaż przy taki zużyciu i tak większość z miejskiej... o rachunku na razie nie myślę

Agato witaj, bardzo mi miło
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:34, 15 sie 2015

Do góry
Olu chciałbym posadzić hortensje i kilka bylin, ale tak by nie było jak obecnie porozrzucane po jednej roślince gdzie popadnie, bardziej pogrupować te nasadzenia, a sporą cześć przenieść w inne miejsce.
Strasznie chciałbym dosadzić tutaj jakieś drzewa tylko problemy są dwa, jak posadzę drzewo np w połowie, to prawie cała pozostała prawa cześć rabaty będzie od 11 w cieniu, drugie to wiszące bardzo nisko światłowody zawieszone na słupach rok temu, do tej pory kable elektryczne były dość wysoko, światłowody powiesili o wiele niżej.
Jak już bym sadził drzewa to i tak nie wiem czy 6 śliw Pissardi/Nigr to nie za dużo jak na jedne ogród, bo obecnie mam 4

Justyno no jak kto lubi ja nie lubię prześwietlonych zdjęć i zawsze celowo zmniejszam wartość kompensacji ekspozycji na aparacie, ale następnym razem specjalnie dla Ciebie będzie jaśniej

Mateusz większa już nie będzie

Ilonko bardzo mi miło, zmiany to głównie ograniczenie ilości kolorów bo jednak źle się z tym czuję, w ogrdzie toleruje to kilkadziesiąt razy bardziej niż we wnętrzach, ale w ogrodzie troszkę przesadziłem Na razie myślę

Kasiu teraz zmiany będą dopiero jak będę pewien bo zeszłoroczne były zbyt impulsywne w kilku przypadkach
System automatycznego nawadniania 19:13, 15 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Projektanci Gardeny chyba nie mają pojęcia o nawadnianiu i radzę skorzystać z usług firmy zajmującej się tym na poważnie.

No tak, ale znaleźć taką firmę i być pewnym tego, że wiedzą co robią jest trudno.
Jedną już znamy, to ta, która prowadzi ten portal, ale co gdy ktoś mieszka za daleko?
Znowu na wsi 15:15, 15 sie 2015

Do góry
Aniu, donice kupiłam za niewielkie pieniądze w Auchan w ub. roku. Wczoraj tam widziałam fajne prostokątne ale szczupłe i wysokie donice z tej serii za bodajże 28 zł.

A dla pamięci wklejam nazwę ciemnej jeżówki, którą wypatrzyłam u Łukasza (Luki).
jeżówka Secret Affair.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:10, 15 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu to inna rabata, ale na razie tylko sobie gdybam i nic nie ruszam teraz wolę już coś przemyśleć 20 razy zanim coś zmienię, żeby później znowu nie zmieniać
Tak jeżówka Secret Affair w mocnym rozkwicie jest bardzo ciemna i ładnie kontrastuje z jaśniejszymi kwiatami. Wiadomo w słoneczny dzień jest jaśniejsza w odbiorze

No to odetchnęłam z ulgą. I dziękuję za odpowiedź w sprawie jeżówki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:51, 15 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mateusz żurawa wyrosła w tym roku ogromna, chyba największa jaką do tej pory miałem

Jak tak dalej pójdzie to będziesz musiał się kłaść obok żeby pokazać jej wielkość xD
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:40, 15 sie 2015

Do góry
Mateusz żurawa wyrosła w tym roku ogromna, chyba największa jaką do tej pory miałem

Justyno tak to wieczór, ostatnie zdjęcia już mi nie wyszły bo za ciemno było, a jest coś nie tak?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:32, 15 sie 2015

Do góry
Jolu to inna rabata, ale na razie tylko sobie gdybam i nic nie ruszam teraz wolę już coś przemyśleć 20 razy zanim coś zmienię, żeby później znowu nie zmieniać
Tak jeżówka Secret Affair w mocnym rozkwicie jest bardzo ciemna i ładnie kontrastuje z jaśniejszymi kwiatami. Wiadomo w słoneczny dzień jest jaśniejsza w odbiorze
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:29, 15 sie 2015

Do góry

No to chyba przesadziłem z zdjęciami...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:24, 15 sie 2015

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:19, 15 sie 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:16, 15 sie 2015

Do góry
Znowu pomęczę Was bylinową, ale nie mogę się powstrzymać

Munstead Wood się pręży i pokazuje swe piękno

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies