Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:19, 04 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Oj ..kręgosłup musisz sprawdzić! Bociany są, posypią się dzieci

Jak będę mogła chodzić to sprawdzę, a dzieci raczej nie u nas
Rozkwitły dzisiaj u mnie iryski ale zdjęcie robiłam tylko z okna
pełne przebiśniegi pełne i pojedyncze, no i krokusy ale za daleko aparat nie chwycił
Ostnica - Stipa 19:18, 04 mar 2014

Do góry
Stipę pikowałam po 1 ździebełku do doniczek, część pikowałam do takich dużych bo małe się skończyły. Po 6 tygodniach od pikowania stipa wyglądała tak.
W kamiennym kręgu od początku 18:58, 04 mar 2014

Do góry
Szukając tulipanów wiedziałam, gdzie zaglądnąć, uwielbiam te twoje tulipany, szkoda wielka tej całej reszty co ją budowa zabrała, ale to samo życie, ja się boję co to będzie jak będą nam w przyszłości kanalizację zakładać buu, nie chcę nawet o tym myśleć

Cudownie już ci wschodzą tylko patrzeć jak zakwitną, będę do Ciebie na kawkę wpadać i podglądać tulipanki

Podziwiam Twoją pracę, prawdziwe rękodzieło gratuluję zdolności i cierpliwości Aniu

Duży taras potrzebuje wsparcia 18:43, 04 mar 2014

Do góry
Dawno mnie tu nie było Z mężem zadziałaliśmy pod koniec wakacji i stworzyliśmy nasze minimum by czuć się dobrze na tarasie. Wszystko robiliśmy sami zgodnie ze wszystkimi sugestiami przeczytanymi tu na forum. Nie jesteśmy specjalistami, staraliśmy się możliwie najlepiej. Nie mamy kasy na wyłożenie nawierzchni, tymczasowo jest pod domkiem dla synka sztuczna trawka.

Ale muszę przyznać, że ciepłe wieczory na tarasie dawały ukojenie.

Zerknijcie i wszelkie uwagi mile widziane. Mam nadzieję, że w rok rok będziemy uzupełniać taras, nie tylko o rośliny ale o elementy zabudowy jeszcze miejscami.

tu czekaj puste doniczki na sezonowe roslinki np. pomidorki

Pozdrawiam Was cieplutko z nadzieją na piekne wiosenne dni między naszymi roślinkami.
Ogród w Tarnowie 18:38, 04 mar 2014

Do góry
Zostało miejsce, które trzeba czymś ładnie zagospodarować... i podsadzić tuje bo odkryły się zacienione nieładne fragmenty.

Działka wkoło Lubczyka :) 18:36, 04 mar 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Mój pierwszy kwiatek cebulkowy tej wiosny koło Lubczyka
Z dedykacją dla Was, Kochani

Śliczny i radosny kolorek zwiastujący piękno twojego ogrodu
pozdrawiam Kasiu
Ostnica - Stipa 18:29, 04 mar 2014

Do góry
Pikowałam po jednym ździebełku....już się ładnie dzieli.

Ogród w Tarnowie 18:27, 04 mar 2014

Do góry
Małe zmiany też zacząłem robić bo po 15 latach rozrosły się cyprysiki groszkowe Filifera, wchodziły w siebie i conikę pomimo przycinania wszystkim było ciasno. Ciężko jest się z mimi rozstawać ale trudno, rośliny poszły do sąsiada...

Co się stało kwiatom ... 18:16, 04 mar 2014

Do góry
a to może te kamyki ktoś poznaje ?

Co się stało kwiatom ... 18:03, 04 mar 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Może ktoś wie gdzie to jest, kto zna dolinki będzie wiedział

Brama Bolechowicka?
Grembosiowo 17:58, 04 mar 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Trzy godzinki popracowałam, deszcz wygonił mnie z ogrodu.
Cebulowe nieśmiało budzą się do życia, ale kwitną już ciemierniki na rabacie, którą wiosną będę dopracowywać.

Piękne chyba bialutkie
Ranczo Edy 17:55, 04 mar 2014

Do góry
Jestem ciachłam dziś ciemiernika i ku mojemu zdumieniu jednak kupiłam 2 lata temu białego

Mam albinosa
Ogród w skali mikro :) 17:42, 04 mar 2014

Do góry
W szale wolności pojechałam dziś wreszcie do Casto i zakupiłam opryskiwacz na miejsce tego co to mi siem zrypał ... W necie patrzałam i te ceny są około 30 zł , najtańsze i jakieś 15 zł przesyłka.. Stąd też kupiłam sprzęt za pięć dych i ma gwarancję na 2 lata.. Już go dziś przetestowałam na moich rodkach z opryskiem florowitem z domieszką cytryny..zobaczymy

Jeszcze chelatu żelaza nie kupiłam , gapa..aaa.. Następnym razem

Działka wkoło Lubczyka :) 17:39, 04 mar 2014

Do góry
Mój pierwszy kwiatek cebulkowy tej wiosny koło Lubczyka
Z dedykacją dla Was, Kochani
Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 17:09, 04 mar 2014

Do góry
To zimowe zdjęcie. Wejście do domu mojej teściowej. Wiadomo, zimą dekoracje świąteczne, ale na wiosnę stoją tam donice z różnymi żółtymi kwiatami, a w małym ogródku tuż obok (niewidocznym na zdjęciu) ma róże. Wszystko naprawdę pięknie wygląda. A teściowa zawsze się przechwala, że sąsiadki jej zazdroszczą ogrodzenia, kwiatów i dzieci

Mazury i mój kawałek ziemi 17:01, 04 mar 2014

Do góry
Leśne Wzgórze 16:45, 04 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Mój łup z targów Gardenia

na zdjęciu jeszcze na stoisku, bo .... wystawca nie chciał sprzedać... bo ktoś zarezerwował ..... wróciłam przed 15 i na szczęście stwierdził, że skoro ktoś nie odebrał to nowym właścicielem mogę zostać ja

Latarenki prześliczne... ja mam takie zwykłe...powszechne...ale tez sie cieszyłam w ubiegłym roku jak je kupiłam...ale teraz apetyt rosnie w miare jedzenia..

Podoba mi sie jeszcze ta konstrukcja wiszaca z otworami na kwiaty, fajnie wyglada, a awka tez super...
Realcje z Gardenii obejrzałam - wybierałam sie wstępnie ale w ostatniej chwili zmieniłam plany i... wybrałam wieczorny bal przebierańcowy ze znajomymi w sobote własnie... nie dało by sie tago pogodzic bo ode mnie do Poznania 280 km.... ale i tak dzieki relacji mam chociaz orientacje co i jak było.
Dzieki i pozdrawiam
Proste pomysły z drewna 16:45, 04 mar 2014

Do góry
A to dzieło mojego szwagra:

Lustro w ogrodzie 16:40, 04 mar 2014

Do góry
MarzenaG napisał(a)
Witam, jest dzisiaj pierwszy raz na forum i znalazłam ten wątek o lustrach też mam takie w swoim "ogródku"

Świetnie to wygląda! Wszystkie elementy bardzo do siebie pasują... bardzo oryginalne! Skąd wzięłaś to lustro? Wycinane na wymiar czy gdzieś takie wyrwałaś?
Altana w ogrodzie 16:25, 04 mar 2014

Do góry
Wszystko fajnie i pięknie, ale jak się nie ma odpowiedniego ogrodzenia, to nie ma szans na wyciszenie i spokój z książką w ręku nawet w najpiękniejszej altance Moja teściowa ma dom z ogrodem i dzieci sąsiadów z jednej strony wiecznie wykopywały piłkę na jej teren, natomiast psy drugich sąsiadów zrobiły sobie z ogródka teściowej wychodek. W końcu wkurzyłem się, bo nigdy nie było tam spokoju i postawiłem płoty z każdej strony i nareszcie jest trochę spokojniej. Owszem, piłka czasem przeleci przez płot albo o niego uderza, ale jak przeleci to już zostaje u mamy. I nie ma zmiłuj!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies