Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:54, 28 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To jest TO!

Madżenko jak jutro pojedziesz po donice , to zapraszam do siebie po wkłady , wypijemy kawkę na tarasie, ma być 12 stopni

edit: oni są co najmniej do 11 tej , nie musisz się zrywać skoro świt po imprezie .
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:53, 28 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziś dzień muminkowy Nawet spacer po ogrodzie zaliczony.... I były fotki...ale inne I też mi się podobają.. i mam już 6 tygodni
Miałam już nie wstawiać zdjęć rodzinnych, ale to silniejsze ode mnie. . radosć jak z łączki krokuskowej

Aniu jakie słodziaki te Twoje chłopaki !!!!!!!!!!!
pozdrówka dla Ani i Maćka

druga fotka boska !!!!

mój Kubuś też robi takie maślane oczka ......
Piaskownia na zakręcie 18:52, 28 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Cieszę się, że choroba Cię opuściła, ja tez już lepiej się czuję. Na jutro zaplanowałam poszerzanie rabatki z trzmieliną. M ma wreszcie wolną sobotę to pomoże. Życzę miłego i pogodnego weekendu

Może jak jutro będzie ciepło to po pracy wyskoczymy z mężem na koszenie trawki, taka malutka jest

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:37, 28 lut 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu pytałaś o pokrycie altany w ogrodzie z księżycową bramą u Danusi .
Znam ten materiał dość dobrze i jestem pewien, że ten z realizacji to panel Fastlock firmy Icopal
Podobno są bardzo trwałe

Wow Łukasz - dzieki!
Już dzwoniłam do Pana, mam im wysłać maila z fotą i wymiarami do zadaszenia. Strasznie mi się spodobało to rozwiązanie bo marzę o przeźroczystym dachu.

Do zadaszenia mam to:

a stad mi się spodobał pomysł:
http://www.gardenarium.pl/realizacje/japonski-ogrod-z-ksiezycowa-brama

Strasznie Ci dziękuje za pomoc.
Wiesz może jak starzeje sie ten poliwęglan, tj czy ciemniej, żółknie , czy często go trzeba czyścić?
W cieniu - zacieniona 18:27, 28 lut 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Bogusiu ile czasu wschodziła u Ciebie werbena siałaś w doniczki ????
Nasionka wysiałam 17 stycznia...były bardzo słoneczne dni...pierwsza wyszła po tygodniu...reszta stopniowo po dwóch ...i nadal wychodzi.

Pikowałam i teraz tak wygląda:ma już dwa właściwe listki

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:19, 28 lut 2014

Do góry
Cudny
Ku spełnianiu marzeń............. 18:18, 28 lut 2014

Do góry
Najpierw wszystkie części razem. Skala,którą przyjęłam to 3cm=1,5 m.
A teraz każde z osobna z opisem. Rys.1
Wjazd na teren posesji Po lewo: Tuje szmaragd odgradzające nas od sąsiada,który nie koniecznie wie co to ogród i utrzymanie porządku Przy nich pas lawendy a przy niej lilia minaturowa Stella De Toro.Przy ogrodzeniu po lewo wierzby Mandżurskie. Przejazd do garażu=podkłady kolejowe lub coś innego,lub trawa.
Po prawo,na północnej granicy rząd Berberysów,z przodu świerk srebrny. Drogę do domu zdobią rośliny cebulowe.Po bokach bukszpany i kaliny.

Rys.2. Rzut domu.Od strony salonu i kuchni,czyli elewacji południowej dalszy ciąg Tui,lawendy i liliowca miniaturowego+brzózki.Następnie przejazd.Przy domku rododendrony i funkje.Na wprost wykusza Mieczyki Green star i tawuła ogrodowa Blue.Dalej lilie drzewiaste sztuk dwie.Na końcu widoczna część tarasu. Rys.3 Ciąg dalszy tarasu,przejazd i rzut garażu.Przyznam od razu,że z tą częścią ogrodu poradziłam sobie najgorzej i proszę Was o rady bo chyba projektant to ze mnie marny.
Widok z salonu na skalniak,po lewo przy przejeździe magnolia.Przejazd od skalniaka oddzielony trawą pampasową. Na skalniaku 2 sosny wejmutki,niezapominajki,żagwin ogrodowy,trawa niebieska,jałowiec skalny,tawuła bremen a dalej nie mam pojęcia co by ładnie wyglądało. Za skalniakiem złotokap,którym jestem zauroczona.Po prawej stronie sosna oko smoka i długa rabata wyściełana białym,drobnym kamyczkiem.Na rabacie : kana tropicana i kana phasion oraz Magnolia.Ponad to 4 sztuki róży na pniu,łubin ozdobny mix i mieczyki,z przodu rabaty żonkile i tulipany.Na końcu złotokap po raz drugi .Na środeczku pergola z różą pnącą.
Rys.4 Dalsza część garażu.Za pergolą 3 razy żurawinka.Krzewy owocowe: malina,jeżyna, borówka i Mini sad,w którym to goszczą jabłonie,grusza,śliwa,czereśnia oraz stół i dwie ławeczki. Po lewo Warzywniaczek ,po prawo truskaweczki,po środeczku łąka z makami,chabrami i stokrotkami. O i tak bym to widziałą. Błagam pomóżcie!!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 28 lut 2014

Do góry
Słodziak !
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:06, 28 lut 2014

Do góry
Dziś dzień muminkowy Nawet spacer po ogrodzie zaliczony.... I były fotki...ale inne I też mi się podobają.. i mam już 6 tygodni
Miałam już nie wstawiać zdjęć rodzinnych, ale to silniejsze ode mnie. . radosć jak z łączki krokuskowej

Co się stało kwiatom ... 18:00, 28 lut 2014

Do góry

w zeszłym roku taka hortensja przyjechała do mnie z fasonem
Storczyki 17:55, 28 lut 2014

Do góry

Zygopetalum, nie najlepsza jakość ale coś tam widać.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:55, 28 lut 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Witam,
potrzebuję jak zwykle Waszej pomocy
Przedstawiam z grubsza plan ogrodu , czarne linie to linie rabat obecnych , żółte to linie , które chcę dodać , by połączyć pojedyncze rośliny w trawniku.
Co o tym myślicie?
Za każdą podpowiedź będę wdzięczna

Czarne kółko na środku to studnia , którą, obniżoną chciałabym ukryć w środku rabaty.

Za duża ta wyspa ze studnią
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:47, 28 lut 2014

Do góry
Danusiu - wyczytałem, że humor dziś masz zepsuty - więc zostawiam na pocieszenie trochę wiosny

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:36, 28 lut 2014

Do góry
Zrobiłem również wianek...Jednak za mały podkład kupiłem i wydaje mi się, że za dużo tam tego...

A po drugiej stronie zawisł zeszłoroczny

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:28, 28 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I iryski...

I ciemierniki.. ale reszta w pąkach i czeka... nie wierzy pogodzie

A z jarzębiną się waham.. ciąć, czy nie ciąć... gałęzie poskręcane na ziemi leżą...

uwielbiam te iryski, gdzie moje przepadły!!
Tnij ją, dobra pora
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:25, 28 lut 2014

Do góry
Na około 40 posadzonych przebiśniegów....Kwitną trzy Ale trzeciemu fotki nie zrobiłem

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:24, 28 lut 2014

Do góry

Pierwszy wielkokwiatowy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:23, 28 lut 2014

Do góry
Trochę wiosny dla Was - na początek te uwięzione pod carexami

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:15, 28 lut 2014

Do góry

A to jeszcze w planach te 3 kamienie do presunięcia albo zabrania całkiem ale nie mam na razie głowy do wtorku 4-tego marca : Trzymajcie kciuki
W cieniu - zacieniona 17:12, 28 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Tak mam białe i niebieskie rozwary, ale ten różowy też sliczny
Nie mogę znaleźć fotki białego...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies