na wszelki wypadek żebym od tych tulipków nie zastygła w zachwycie ... coś postanowiło mi dokuczyć ... i uderzyło w bardzo czułe miejsce bo w moje ukofane róże ... zauważyłam dziś zwinięte w trąbkę liście ... wynorałam w necie potencjalnego szkodnika (zapomniałam nazwy coś co jajeczka zostawia) ... w dodatku wydaje mi się, że na listkach widać małe odbarwienia wzdłuż nerwów co sugeruje drugiego szkodnika ... zatem wojna ...
Pod folią - eksperymentujemy z uprawą w cylindrach
Po tej stronie jeszcze misz masz
Rządki ziemniaczane
część z posianą gorczycą na zielony nawóz
i warzywnik (te dwa rządki oznaczone baaardzo wyraźnie to mojej mamy, bo zawsze ma problem, które to jej , w tym roku poszła na całość, ciężko będzie nie trafic)
Miałam brunnery cały dzień w cieniu, kwitły, rosły, ale bardziej okazałe są jak jednak maja słoneczko.. a może miały po prostu za sucho, bo pod jodłami rosły i nigdy ich nie podlewałam z braku dostępu Ale żyły, bo to co pokazuję to przesadziłam je latem
Dziękuję za słoneczko.. było go co kot napłakał, a potem ulewa, burza.. i piękna tęcza.. a nawet podwójna.. ale nie było tak źle.. i znów mam zła datę w aparacie... już poprawiłam pisząc post...
OOO że eMuś wiedział na co patrzeć i znów coś ekstra mu się należy , ale z drugiej strony ... Ty te jaszczurki zagłodzisz co one jeść mają jak Ty im papu nie chcesz kupić
Zakupki fajne te emeraldy ładne jak na 35 zł, u nas to bidule chcą po tyle sprzedawać