Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:35, 27 kwi 2014

bacowa napisał(a)
Aniu na jakim stanowisku rosną u Ciebie brunery , cały dzień cieniu ?
pozdrawiam

Miałam brunnery cały dzień w cieniu, kwitły, rosły, ale bardziej okazałe są jak jednak maja słoneczko.. a może miały po prostu za sucho, bo pod jodłami rosły i nigdy ich nie podlewałam z braku dostępu Ale żyły, bo to co pokazuję to przesadziłam je latem

monteverde 22:47, 27 kwi 2014

Obejrzałam aktualne fotki, strzępiasty piękny
Mala_Mi 22:49, 27 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aniu podziwiam Cię, trzy tygodnie pracować nad bylinową toż to trzeba mieć silną wole i krzepę kulturysty. Taki wysilek jednak poplaca, ogród zachywca o każdej porze. Pod wpływem forum bardzo zmieniamy nasze ogrody, stają się coraz piekniejsze. Obiecaj jednak, że już troszkę odpoczniesz. Ogród ma nas cieszyć nie męczyć... A Twój jest piekny, zachwyca nas róznorodnością i muszę stwierdizć z całą stanowczością, że jest już bardzo uporządkowany.

Jeszcze warzywnik z ciężkiej roboty... i już lajcik..
A forum pokazuje, że nawet z brzydkiego kaczątka można zrobić łabędzia... trzeba tylko trochę pracy.... i trochę kasy Najważniejsze się nie poddawać

I żurawki mojego chowu .. udało sie... zrobiłam zaszczepki z istniejących i wetknęłam w ziemię.. w tym roku odmłodziłam matki sadzone w 2009 roku .. porosły na pół metra do góry.. jak widać po roku będę mieć znów ładne.. jak opuchlaki nie zwęszą że mam żurawki które można zjeść.. na razie nie wiedzą o nich..

Dziś z dumą patrzyłam na nie Liście cebulowych są przypadkiem, wybierałam cebulki, ale jak widać coś sie zostało..

monteverde 22:52, 27 kwi 2014

Też tak twierdzę
Mala_Mi 22:55, 27 kwi 2014

Gardenarium napisał(a)
Byłam Aniu z ciekawości, bo czasu mam zdecydowanie za mało na odwiedzanie Was, ale powiem Ci, że te niebieskości powalają A fotka doskonała.

I dla takich chwil pochwały warto machać tym łopatkiem Uroslam o co najmniej 5 cm...szkoda, że wszerz

U Ciebie jest dyskusja czy Tulipan Queen of Night ciemnieje czy nie.. ciemnieją, ale nie jest to co na obrazkach i z nocą nie ma to dużo wspólnego.. ale mi się podobają włąsnie takie... jakoś czarnych kwiatów nie lubię.. a ściemniały o odcień...

agatanowa 22:56, 27 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Agata.. milin to potfffór.... tniemy go niemiłosiernie, a on i tak szaleje.. przy okazji dostaje sie i powojnikom... ale muszę go temperować..
To z zeszłego roku..... fotki szukane na szybko

rzeczywiście
trudno chyba byłoby przechodzić, gdybyscie nie cieli
Mala_Mi 23:03, 27 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Fotki obejrzałam! Piękne! Praca sie opłaciła bo efekt zniewalający! Ogród robi wrażenie baaaardzo naturalnego, choć tyle pracy w niego włożono.....chyba dlatego właśnie....
Zabieram kwiaty tak jak kazałaś- wszystkie, bo nie mogę sie zdecydować!

Anitko.. jesteś naprawdę bardzo miła... moja praca to głównie poprawianie, poprawianie, poprawianie.. ale tak jest jak chce się mieć wszytko, mieć elegancko... a to nie idzie w parze.. i szukam złotego środka.. Już to pisałam, mi w ogrodzie podoba sie praca, a nie sam efekt... chyba bym sie zapłakała, jakby już nic nie było do roboty..

Były sobie 2 rh..... Eskimo (ten prawy) się przekoślawił, miał za dużo słoneczka i za sucho ciągle..

Wiec jego wykopałam ,a posadziłam w jego miejsce hortensję Hayes Starburst, która tam gdzie była też rosła źle.. nie pora na przesadzanie, ale ..... mam nadzieję, że przeżyją zabieg..

Mala_Mi 23:08, 27 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)

śliczne iryski i świetnie wkomponowane tobie to chyba krasnoludki pomagają w tych pracach bo idziesz ze zmianami jak burza
trawnik cudny, na moim pełno mleczy, działasz coś w tym kierunku by ich nie mieć?

Łopatką podważam i wyrywam, a raz na 2 lata lecimy na dwuliścienne.. w tym roku przelecimy i u sąsiadów, bo od nich sie sieje strasznie..

Dąbrówka.. zamiast pielenia... Miałam w innym miejscu dąbrówkę posadzoną w dziurkach w szmacie.. w tym roku to wydarłam.. bo zarosła całą szmatę od góry... dawała sobie radę bez problemu.. niestety po zimie wyglądała marnie i potrzebowała czasu na reanimację, tę co mam w gruncie dużo lepiej wygląda.. wiec pozbyłam sie szmaty

A tak mi rosła na szmacie W tym roku tego widoku nie będzie

Mala_Mi 23:11, 27 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!! Jaką macie pogodę?

W realu bym napisała krótko...a tak powiem, że deszczowo, burzowo.... szału nie ma..

Tulipany padły, ale niezapominajki maja sie dobrze... i chyba tak zostawię, kwitną o tej samej porze roku... i są mniej problemowe
Mala_Mi 23:13, 27 kwi 2014

admete napisał(a)
Aniu rany jak Ci wszystko pięknie kwitnie !!!!!
Ja zawsze wychodzę od Ciebie z rozdziabiona buzią

Pozdrawiam niedzielnie!!!!!!

Nie wszytko, tylko troszkę... i dobrze, bo jest jeszcze maj, czerwiec, lipiec, sierpień i wrzesień... itd

Bogdziowe miłki