Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 15:29, 25 lut 2014

Do góry
Kyusiu - jeszcze nie kwitł a
Ogród ogrodniczki 15:28, 25 lut 2014

Do góry
Tak wyglądają hiacynty które jakiś czas temu posadziłam.
Same bladziochy,ale cudne

W cieniu - zacieniona 15:27, 25 lut 2014

Do góry
Great Starr
W cieniu - zacieniona 15:25, 25 lut 2014

Do góry
Teraz przedstawię je po kolei...
Annabelle

Ogród w cieniu brzozy 15:21, 25 lut 2014

Do góry
Ewo wklejam zdjęcie podpory, czy taka Ci odpowiada? Jak tylko mi się uda sprawdzić producenta to dam znać.
W cieniu - zacieniona 15:09, 25 lut 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
nie bądź taka skromna jesteś bardzo doświadczonym ekspertem wśród amatorów !
obserwuję Twoje poczynania nie od dziś
....z wrażenia oblewam się czerwienią...jak ta horti...
Ogród w cieniu brzozy 15:05, 25 lut 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Dziękuję piękna. Uwielbiam wszędzie oglądać róże bo u siebie nie mam ani jednej.

To jeszcze Othelo
Mazurkowo 14:57, 25 lut 2014

Do góry
Nie mogę się już doczekać wiosny. Słońce pięknie przygrzewa, CHCIAŁO BY SIĘ Paluszki swędzą....15 lutego wysiałam.

Aksamitkę wielkokwiatową białą i malwę jednoroczną:

Lewkonię letnią mieszankę:

Petunie:

Lobelię:

Oczywiście ile mogłam popełnić błędów - to popełniłam Lewkonia to drugi rzut - bo pierwszy zmarnowałam. Za dużo podlewałam i nasionka i młode siewki szlag trafił. Z pierwszego rzutu odratowałam parę siewek białej lewkonii - popikowałam bo MUSIAŁAM je przesadzić. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Nie zrażam się, a to że coś rośnie- daje niesamowitą radochę!

Co prawda lobelia zwisła w ogóle mi nie wzeszła, a z szałwii błyszczącej jednorocznej dosłownie JEDNA siewka. Nie zrażam się. Zakupiłam po paczce nasion innego producenta i jeszcze wysieję, a co! Wolnego place mam w bród. Jak będzie odrobinę kolorowo od letnich kwiatów to tym lepiej.

Z innych prac - w sobotę przekopaliśmy wspólnie z Panem Mężem 100 (słownie; STO) metrów kwadratowych ugoru na przedłużeniu trawnika. Ręce odpadają ale jest fajnie. Mam nasiona facelii błękitnej i chcę ją wysiać w miejscu gdzie mam mój sad - kolejne sto metrów do skopania. Aaaaaa! A to na przedłużeniu trawnika - zastanawiam się. Kusi by posiać trawę, bo nie trzeba by wtedy przekopywać tej facelii... Z drugiej strony ziemia kiepska i tak już męczymy się by z naszej trawy w ogóle COŚ było, może ta facelia coś by pomogła. W końcu nawóz zielony... Muszę pomyśleć.
Głupi ogrodnik musi się uczyć od innych...... 14:52, 25 lut 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
to może jakieś nowe fotki

Wkleję kilka,ale SIĘ BOJĘ......... Spadnie na mnie lawina komentarzy i nie wiem, czy to przeżyję!!!!!!

I widok z balkonu - ławka jeszcze stara, ale już jest inna, na zdjęciu poniżej widać. Koło z kostki "zapiaszczone" i nie widać, jakie jest ładne

Nie mogło zabraknąć hortensji i żurawek

Przy pergoli obok tarasu też hortensje - limka i dwie kyushu

I po lewej stronie

Są już schody ze skarpy:

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:43, 25 lut 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Dzień Dobry.
Przyszłam się przywitać Sebastianie Ogród Twój znam storczyki też widziałam, podglądałam a co nikogo nie było to kuknęłam, śliczne, ogród też, jeśli pozwolisz zerknę czasami ale już legalnie.

Będzie mi miło - storczyka masz ślicznego Pozdrawiam
Mój ogród 14:38, 25 lut 2014

Do góry
Tym razem pokaże drzewa. Drzewa po prostu kocham.

To tak, jak my Bożenko

A na koniec moja Misia. A tej fotce można by dać tytuł "Czy te oczy mogą kłamać?"

Bożenko, oglądam Twoje fotki, a na końcu ta i sobie myślę, co Pucek u ciebie robi, a to Misia, boziu, identyczni, niech piesek, jak najdłużej ci towarzyszy...one musza być rasowe, no bo skoro identyczne!
skradnę sobie zdjęcie na pulpit
Pięknie pokazałaś łabędzie, a co do hortek, patyki wtykaj od razu w ziemię, dość głęboko, ale wybieraj takie grubsze

Ogród cioci 14:26, 25 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
W nocy był przymrozek -5. Rano biało

Jak i u mnie ależ masz wielkie te rh!!
Co z tym ogródeczkiem począć 14:17, 25 lut 2014

Do góry
Bordery juz dawno zakupione ,dzisiaj je przymierzyłam .
Taki kształt z ciurkadełkiem ma być ostatecznie

,a przy studni wychodzi tak

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:05, 25 lut 2014

Do góry
Dzień Dobry.
Przyszłam się przywitać Sebastianie Ogród Twój znam storczyki też widziałam, podglądałam a co nikogo nie było to kuknęłam, śliczne, ogród też, jeśli pozwolisz zerknę czasami ale już legalnie.

Co z tym ogródeczkiem począć 14:05, 25 lut 2014

Do góry
Zamias czerwonego klona daj żółtego i coś w skarpetę zielonego
W ogródku Iwony 13:36, 25 lut 2014

Do góry
Anitko, Magdo - moje przebiśniegi już stare, rosną w tym miejscu od kilkunastu lat. Jeszcze jakoś kwitną, ale może trzeba je już przesadzić? A hortensje ogrodowe kupiłam kilka lat temu, jak jeszcze pojęcia nie miałam o odmianach. Oczywiście ani razu nie zakwitły. Próbowałam okrywać - też nic. Dopiero w zeszłym roku wsadziłam w donice i chowam do piwnicy. w końcu doczekałam się kwiatów

Jedna jaśniejsza, druga ciemniejsza. Więcej ogrodowych nie planuję - za dużo zachodu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 25 lut 2014

Do góry
Eve napisał(a)
O śliczne są Takie delikatne kolory i bardzo wysokie Nigdy nie miałam stąd te pytania, kiedy kwitną i czy powtarzają może?

Powtarzają w sierpniu, słabiej, ale jednak miłki nie pokażę, ona była u mnie w 2011, foty straciłam, a ją samą wywaliłam, za bardzo inwazyjna była w tym miejscu, gdzie ją miałam
do donicy możesz dać tę trawkę, turzyca palmowa, na pierwszym planie

a miłki były tutaj, na tej rabacie, w sumie tez nie miały szans
W ogródku Iwony 13:27, 25 lut 2014

Do góry
Iwonko, robię obwódkę z trzmieliny, teraz będę ją przesadzać, bo rabatka do poszerzenia To będzie jej trzeci sezon. w zeszłym roku już raz przycinałam takie malusie, żeby się krzewiły.

To jest ta rabatka strona wschodnia domu. Tu rosną same iglaki - każdy inny, więc chciałam ożywić to miejsce a poza tym zrobić jakiś wspólny mianownik - na początku tej rabaty rośnie duża trzmielina - matka. Mam nadzieję, że będzie w miarę dobrze. Poszerzam ją o około pól metra, może mniej. Ścieżka z płyt też do remontu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:21, 25 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten ambrowiec mnie zdumiewa, że tak szybko rośnie. Rewelacja!

Twój też? mój Ewa, to kolumnowy

jest piękny i wiosną, a zwłaszcza jesienią
Ogród w cieniu brzozy 13:18, 25 lut 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Agatka!
To miejsce jest magiczne
A co to jest przy samej ścieżce? To przywrotnik?
Jak byłam dzieckiem moja babcia nazywała je "fartuszki Matki Boskiej".

Piękne miejsce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies