Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:43, 28 mar 2014

Iwono, Aniu, ja też mam robotę do wykonania. Będę różę sadzić, ale najpierw muszę miejsce przygotować łącznie ze zdjęciem darni. To trochę potrwa. Wybieram się na cały dzień. Szkoda w domu siedzieć, jak piękną pogodę zapowiadają.
Poza tym jest jeszcze kilka zakątków do uporządkowania. A może zdobędę się na rozsadzenie żurawek?
Same wiecie, że w ogrodzie wciąż jest co robić szczególnie wczesną wiosną.

Ja na kilka pędraków zdążyłam już trafić. Tłuste takie i z pewnością gotowe do przeobrażenia. Niszczę je bezlitośnie
Przypomniało mi się jak moja działkowa sąsiadka nazbierała ich sporo i z powrotem do ziemi zakopała, bo sądziła, że są tak pożyteczne jak dżdżownice.
barbara_kraj... 00:01, 29 mar 2014

Neska napisał(a)
Basiu zajrzysz do mnie potrzebuję pomocy w identyfikacji roślinki.

Byłam, może mi się udało?
jotka 03:44, 29 mar 2014

Też jutro, a wlasciwie dziś wybiram sie na działkę. Pogode cudna zapowiadają, a prac wiecej niż czasu i sił. Zrobimy co najpilniejsze chociaż
zawitka 12:29, 29 mar 2014

Przypomniałaś mi Basiu o rabarbarze -----truskawki i rabarbar przepyszny dzem .będę szukać na targu bo nie mam w ogrodzie Cudne zdjęcia
barbara_kraj... 21:03, 29 mar 2014

jotka napisał(a)
Też jutro, a wlasciwie dziś wybiram sie na działkę. Pogode cudna zapowiadają, a prac wiecej niż czasu i sił. Zrobimy co najpilniejsze chociaż

Jolu, pogoda dzisiaj na pewno Wam dopisała. Zakładam, że skrzętnie ten fakt wykorzystałaś i nacieszyłaś oczy wiosennym spektaklem, który nie jest jeszcze w pełni rozwoju, ale niebawem nastąpi i dalej Cię cieszyć będzie.
barbara_kraj... 21:06, 29 mar 2014

zawitka napisał(a)
Przypomniałaś mi Basiu o rabarbarze -----truskawki i rabarbar przepyszny dzem .będę szukać na targu bo nie mam w ogrodzie Cudne zdjęcia

Zaintrygowałaś mnie tym zestawieniem. Zaraz przepisu jakiegoś w necie poszukam. Ja piekę biszkopt z rabarbarem, czasem z truskawkami albo z agrestem, ale dżemu nie robiłam nigdy. Ale musi być smaczny
barbara_kraj... 21:22, 29 mar 2014

Kolejny piękny dzień, prawie letni w całości spędzony na działce nie tylko z tego powodu, że ciepły i słoneczny, ale odkręcali wodę i musiałam posadzić różę. Woda popłynęła z kranu, róża posadzona! Poza tym ciąg dalszy porządkowania rabat. Nie do wiary ile mi to czasu zajmuje! Całe szczęście, że niewiele mi już tego porządkowania zostało!

Zakwitła biała sasanka. To nowy, zeszłoroczny nabytek

hiacynty z zeszłorocznych doniczkowych

białe szafirki lada dzień się rozwiną
barbara_kraj... 21:26, 29 mar 2014

Wychodzą z ziemi kolejne korony i jest nadzieja, że w sierpniu zakwitną zimowity

bogumila 21:42, 29 mar 2014

Szybko u Ciebie wiosna...białe szafirki ładne ale najbardziej lubię sasanki.
Sebek 22:02, 29 mar 2014

Pięknie! U Was wiosna o kilka dni szybsza