Witaj Aniu, sąsiadko moja. Wpadłam bo Gabrysia mi napisała żeś Ty specjalistka od bylin a ja robię właśnie listę roślin które MUSZĄ być na rabacie każdego porządnego Ogrodowiskowicza Tworzę rabatę moją w moim nowym ogrodzie i MOJA PRYWATNA lista must have powstaje nieśmiało
Aniu, u mnie jeszcze wszystko w pączkach, wiem, że u Ciebie wszystko wcześniej, więc podziwiam. Miałam kiedyś dużo i ładnych hiacyntów, a teraz mizeroty choć były przesadzane (myślałam, że dlatego mizeroty).Pozdrawiam.
Mój też nie mały piesio a właściwie psica ......ale odpukać nie kopie po ogrodzie, za to sika na trawnik stale w tych samych miejscach i zólte plamy wypalone mam, jutro wertykuluje ( w niedzielę !!?!! ...a co tam) a po wertykulacji musze powycinac te żólte placki i uzupełnic miejsca darnią.
Aniu nadrobiłam zaległości ale nie całkiem tylko do ptasiego SPA sie cofnęłam ale super te kamieni dla ptaków masz.
A i jeszcze zachwyciłam sie twoim "upierdutaniem" liści od cebulowych po lucyferkiem, masz dar słowotwórstwa .......
Weronika ma rację, u nas w łodzkiem wszystko jeszcze ledwo. ledwo startuje, wiekszość w pączkach dopiero . au ciebie wiosna całą gębą, i magnolia i tulipany, i narcyzy..........slicznie
A jak Ci podam listę roślin z bylin... to Ci ogrodu braknie
Zestaw bylin zależy od tego w jakim stylu chcesz ogród... jakie kolory lubisz i jaki masz teren... tzn rodzaj ziemi, nasłonecznienie.. i ile jesteś czasu w stanie poświęcić na ogród. bo niestety .. byliny to pielenie (przynajmniej dopóki się nie rozrosną).... kiedyś podawałam listę roślin.. może ktoś wie gdzie to jest??? Było co jest ładne, i na poszczególne miesiace.. spróbuję poszukać...