Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

18:58, 29 mar 2014
Witaj Aniu, sąsiadko moja. Wpadłam bo Gabrysia mi napisała żeś Ty specjalistka od bylin a ja robię właśnie listę roślin które MUSZĄ być na rabacie każdego porządnego Ogrodowiskowicza Tworzę rabatę moją w moim nowym ogrodzie i MOJA PRYWATNA lista must have powstaje nieśmiało
agata19762 19:52, 29 mar 2014

Aniu miśkowa rabata po metamorfozie super !!!

codziennie coraz więcej kwitnących roślinek przybywa...
radość ogromna dla serca i oczu
weronika77 20:04, 29 mar 2014

Aniu, u mnie jeszcze wszystko w pączkach, wiem, że u Ciebie wszystko wcześniej, więc podziwiam. Miałam kiedyś dużo i ładnych hiacyntów, a teraz mizeroty choć były przesadzane (myślałam, że dlatego mizeroty).Pozdrawiam.
Margarete 20:21, 29 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Pies ogrodnika.. to kopie

Ot i plan naprawczy wziął w łeb.. a u was nawet nie byłam.. jutro grandzę u was.. a u siebie spokój na pokładzie ..

Mój też nie mały piesio a właściwie psica ......ale odpukać nie kopie po ogrodzie, za to sika na trawnik stale w tych samych miejscach i zólte plamy wypalone mam, jutro wertykuluje ( w niedzielę !!?!! ...a co tam) a po wertykulacji musze powycinac te żólte placki i uzupełnic miejsca darnią.

Aniu nadrobiłam zaległości ale nie całkiem tylko do ptasiego SPA sie cofnęłam ale super te kamieni dla ptaków masz.
A i jeszcze zachwyciłam sie twoim "upierdutaniem" liści od cebulowych po lucyferkiem, masz dar słowotwórstwa .......
Margarete 20:24, 29 mar 2014

Weronika ma rację, u nas w łodzkiem wszystko jeszcze ledwo. ledwo startuje, wiekszość w pączkach dopiero . au ciebie wiosna całą gębą, i magnolia i tulipany, i narcyzy..........slicznie
ana_art 20:25, 29 mar 2014

przecudna ta magnolia, szkoda, że nie mam już miejsca
beta 20:36, 29 mar 2014

zaglądam...piękne fotki u Ciebie...u mnie też grujecznik puścił

pozdr
Mala_Mi 21:10, 29 mar 2014

Kalamandyna napisał(a)
Witaj Aniu, sąsiadko moja. Wpadłam bo Gabrysia mi napisała żeś Ty specjalistka od bylin a ja robię właśnie listę roślin które MUSZĄ być na rabacie każdego porządnego Ogrodowiskowicza Tworzę rabatę moją w moim nowym ogrodzie i MOJA PRYWATNA lista must have powstaje nieśmiało

Kiepska ze mnie specjalistka

A jak Ci podam listę roślin z bylin... to Ci ogrodu braknie

Zestaw bylin zależy od tego w jakim stylu chcesz ogród... jakie kolory lubisz i jaki masz teren... tzn rodzaj ziemi, nasłonecznienie.. i ile jesteś czasu w stanie poświęcić na ogród. bo niestety .. byliny to pielenie (przynajmniej dopóki się nie rozrosną).... kiedyś podawałam listę roślin.. może ktoś wie gdzie to jest??? Było co jest ładne, i na poszczególne miesiace.. spróbuję poszukać...

barbara_kraj... 22:01, 29 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Basiu... mam 3 kępki..... i ile posadziłam tyle mam, jakos się nie rozmnożyły, a pisze, że powinny

Nazywa się Corydalis solida 'George Baker' czyli kokorycz pełna

Piękna, ale u mnie kokorycze nie mają szans, brak odpowiednich warunków. Cieszę się, że poznałam tę roślinę.

Edit: róża posadzona, dogodziłam jej, jak tylko mogłam najlepiej
leon60 22:08, 29 mar 2014

Nacieszyłam oczy pięknymi kwiatami i pora do spania, po całym dniu roboty jestem padaka