Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Mirka 20:58, 29 mar 2014

Hejka jak tam dziś prace ogrodowe ja dziś znów w truskawkach siedziałam jutro kończę uf nie nawidzę pielenia truskawek ,a ty widzę rożek projektujesz dobrze będzie z kulkami na przodzie wieczorowo macham
Kindzia 21:00, 29 mar 2014

eda napisał(a)
Temat przewodni- Nigra Piękna jest warto ją mieć bo szybko wydała kwiatki a ja wsadziłam Nefris zobaczymy za rok jak moja się popisze buźiaki i miłego Kasiu

Nefris? W ogóle nie wiedziałam, że taka jest...taki ogrodnik ze mnie. Muszę sobie ją wygooglać

Pewnie Cię też zaskoczy...jak moja mnie

Buziaki Edysiu
Kindzia 21:03, 29 mar 2014

Mirka napisał(a)
Hejka jak tam dziś prace ogrodowe ja dziś znów w truskawkach siedziałam jutro kończę uf nie nawidzę pielenia truskawek ,a ty widzę rożek projektujesz dobrze będzie z kulkami na przodzie wieczorowo macham

O matko, współczuje Ci obrabiania takiej ilości...ale jak owocować zaczną, to sobie wtedy powiesz : warto było

Tak myślę, że dobrze Ten rożek już na ukończeniu Jeszcze jakieś trawki z przodu niewysokie dołożę i starczy

Pozdrówka Mirciu
Mirka 21:11, 29 mar 2014

Kasiu warto warto się pomęczyć w zeszłym roku miałam tyle truskawek że przejeść nie byliśmy w stanie o jakich trawkach myslałaś?dasz fotki jak ukończysz rożek
Kasik 21:15, 29 mar 2014

Kasiula ta łajza poduszkowa to pies:
Kindzia 21:15, 29 mar 2014

Późno stosunkowo dzisiaj zaczęliśmy ogrodowe prace, ale i tak mam dość. Człowiek po zimowej przerwie musi dojść do formy Plecki czuję...
Wysadziliśmy kostrzewy i przygotowaliśmy do rozdania.
Jedną kępę sinej podzieliłam, przycięłam, wyskubałam i posadziłam 7 nowiutkich sadzonek. Trochę z tym zabawy było. Mogą się starzeć znowu.
Posadziłam irysy giganty.
Posadziłam sasanki.
Wygrabiłam kawał trawnika...moje rączki auć
Z werwą wzięłam się za pikowanie i zrobiłam.......10 sadzonek...gdzie tam reszta!!! Słabi mnie ta robota...ale mus! Przecież nie zniszczę tych kiełków..
Podlałam wschodzącą od lutego trawę...WSCHODZI wreszcie !!! .I wszystko świeżo posadzone, i podzielone w zeszłym tygodniu żurawki. Plecki mnie bolą, o kręgosłupie nie wspomnę

Magnolia pęka, buczki śpią.

Jutro powinnam popikowac znowu...a potem Małgosia z Krzysiem przyjadą, prosto z Wrocławia, z buksikami
W poniedziałek sadzonko

I hurtowe zdjęcia teraz

Kindzia 21:17, 29 mar 2014

Kindzia 21:19, 29 mar 2014

Kindzia 21:22, 29 mar 2014

Bukietowe się budzą I iryski pumila.

I potworowy Alchymist

I Nigra bez mgły

Reszta zdjęć jutro...lekko padam...
Pola 21:23, 29 mar 2014

No to się napracowałaś kochana...tyż na buksiki jutro czekam melduję że cisy posadzone....