Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 16:45, 11 lip 2016

Do góry
No i lilie)
Liliowo i kolorowo:) 16:41, 11 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Oj stale zaskakuje i to bardzo Dlatego cieszmy się każdym dniem, kwiatkiem, słonkiem, wnukami w naszym przypadku Irenko i trzeba życ tu i teraz a czy jeden kancik czy chwast mniej czy więcej no jakie to ma znaczenie?

Pięknie powiedziane...
Danusiu, śliczne masz lilie i nie tylko
Liliowo i kolorowo:) 16:19, 11 lip 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wiedziałam, że u Ciebie zaczął się liliowy szał, wyobrażam sobie ten snujący się zapach. Lilie w ilościach hurtowych. Lubię tak

Tak, teraz zaczynają pachnące ale jakoś mało ich mam a niektóre cos plamy mają i usychają No i nie wiem co z nimi? Ale ciesza oczy
Do raju daleko - u Ewy 16:16, 11 lip 2016

Do góry
Przetacznik szaleńczo bujnął
na nowej rabacie zachwyciły mnie lilie, a hortensja też piękna; masz jeszcze pole do popisu, fajnie no nie?
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:44, 11 lip 2016

Do góry
Tygrysówka obłędna...u ciebie jakoś wielkie wszystko, jak nie lilie to juki. Nasturcja ładna, ale ja nie trawię jej zapachu.
Ogród Ani :) 14:22, 11 lip 2016

Do góry
Marta hakone po 5 zł? Szok

Kami dzięki

Aga widzę, że Toszka pomogła

Ha ha Asiu no jeszcze będziemy jakiś czas zdjęciami róż bombardowane
Niedawno skończył się czas piwonii (a może jeszcze trwa?). Sama już gubię się w tych kffiotkach i porach ich kwitnienia
Teraz som jakieś lilie czy liljowce - czy jak tam te kffiotki się zwą
Ale ciii..... bo takim jak my banicja grozi

Zmartwię Cię Moja Droga, moje cisy na razie mocno niepokazowe
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:18, 11 lip 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

No w ilości siła. Choć za chwilę ilość będzie problemem
Asia, ostróżka to była, ale to już chyba wiesz, bo kwitnie

Jakie cudo, czy to z tegorocznej wysiewki

Mnie też dwie lilie zakwitły, ale jedną znalazłam na rabacie preriowej, któś mocno się napracował, żeby ja tam ulokować
Moja działka na Dębowym Lesie 10:38, 11 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, masz piękne lilie i nie pomylone
Co to za róża pnąca na pergoli?

Lilie sa cudne.I to wszystkie.
A już drzewiaste tez zaczynają kwitnąć i orientalne i cudnie pachną
O tą czerwona różę ci chodzi ??
To róża pnąca Flammentanz
Niektórych nazw liliowców nie znam, szkoda

Liliowiec Strawberry Candy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:44, 11 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzięki Tobie gości miałam.. dzięki twemu spotkaniu

To bardzo się cieszę, że dziewczyny dojechały, poznać was to zaszczyt, bo jesteście super i Twój ogród warto zobaczyć, robi wrażenie, rozbudza zmysły....widać radość i zadowolenie u Was i u gości

Daj znać jak nazywają się te lilie?
Moja działka na Dębowym Lesie 08:11, 11 lip 2016

Do góry
Aniu, masz piękne lilie i nie pomylone
Co to za róża pnąca na pergoli?
Ogród z łezką II 07:32, 11 lip 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Uśmialam siem łookrutnie z tych donic Kindziu...możem jeszcze . ..ułożyć z nich ..piramidkę
Miłego wypoczynku życzę a lilii zadraszczam

Są dobrze
Lilie, chociaż ze dwie, to by się u Ciebie zmieściły
Dziękuję i wzajemnie
Ogród z łezką II 07:01, 11 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

indywidualistka ...pewnie dlatego masz tak wypieszczony ogród i wypasione lilie ...dopiero moim liliom foty zrobiłam i przy twoich to mizeroty

Ten typ tak ma
Zaraz zobaczę Twoje lilie, lubię na nie patrzeć
Ogród z łezką II 07:00, 11 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Lilie zabójcze- ogrom okrutny. jak to urośnie takie wielkie? jestem ciekawa ile ona kwitnie - od pierwszego kwiotka do ostatniego.

Donice ustawisz po swojemu, bo będziesz się męczyć jak posłuchasz podpowiedzi, a Tobie to nie będzie stykać.

Przecież Ci cały czas mówię, że lilie są piękne
Nie pamiętam jak długo...zobaczymy w tym roku. Akurat teraz wiem kiedy zaczęła, 06.lipca. Wiesz jak pachnie ogród? Tam jest 36 kwiatów Oczywiście rozkociła się i już są 4 sztuki, ale dwoje dzieci ma mało kwiatów jeszcze. Na jednym dziecku kokardka uwiązana

Przecież mnie znasz, nie przestawię donic. Jak potrzebuję pomocy, to o nią proszę. W tej kwestii jest dla mnie wszystko jasne
Ogródek Iwony II 22:29, 10 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Moje lilie też nie bardzo, ale nie nowe, tylko ubiegłoroczne - mama mówi, że może się zapyliły - w każdym razie zamiast białoróżowych mam rozgotowane buraczki... Nie wiem, to możliwe, że one tak kolor zmieniają? Wstrzykują im coś w produkcji czy jak?
Że miniaturkom coś zapodają na niski wzrost to wiem, i potem w następnym sezonie chabazie rosną wielkie, ale o kolorach nie słyszałam

Łucjo, ciągle z liliami jest niewiadoma. Teraz rozumiem, dlaczego są mało popularne - przez pomyłki kolorystyczne. A takie ładne są
U mnie koloru nie zmieniły, ale jeszcze się nie dohodowałam bordowych, a tak mi się marzą
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 10 lip 2016

Do góry
Lukasz lilie które mi poleciles są piękne. Bardzo Ci dziękuję

Perfekcyjnie odbierasz kolory i formy ☺
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:01, 10 lip 2016

Do góry
Mirko o tutaj pokazywałem, w moim wątku gdzieś po 2 setnej stronie to było

Gocha a przy pielęgnacji znienawidzić, ostatnio nawet pszczoła mnie dziabnęła, a ja tylko jeżówki wiązałem

Agnieszko kiedyś na pewno będzie przesunięty bo na żywo nie rzuca się tak w oczy jak na zdjęciach
Takie ozdobne kraniki to niestety potrafią kosztować majątek, ale jak się chcę porządny to niestety jest trudna ręczna robota i co za tym idzie kosztowna.
Z nawadnianiem mogli dać Ci linie kroplującą bez kompensacji lub rzeczywiście przesadzili z jej długością bo ja mam kompensacje, ale padł mi reduktor ciśnienia i teraz nie dociera woda we wszystkie miejsca, ale chyba wywale ten cały reduktor bo u mnie akurat jest zbędny, ale jak robiłem to u siebie nie miałem jeszcze takiej wiedzy.
Ukrywanie linii pod rozsypaną już ściółką to męką dla mnie, dlatego w wielu miejscach prześwituje, ale już się do niej przyzwyczaiłem i nawet nie zauważam

Julka nasionka przetacznikowca wzejść może i wzejdą, ale nie wiadomo czy powtórzą cechy rośliny bo niestety większość odmianowych bylin by wyszła odpowiednia z nasionek trzeba zakupić takie z oznaczeniem F1, a niestety zwykły ogrodnik takich nie dostanie, spróbować nie zaszkodzi

Elu gdybym ja był perfekcjonistą jeżdziłbym po pdwórku spychem wyburzając co nieco, a obecnie to ja jestem dnem człowieka, a nie perfekcjonistą...
ae dobrze, że przynajmniej kranik poprawił Ci humor powiem Ci w tajemnicy, że kranik bym przeżył, bardziej irytuje mnie nieczynne szambo... ale to taki brudny temat, więc nie poruszam

Ewo miło mi, cały czas coś nowego się rozwija i zakwita, szkoda, że okazałe lilie zmroziło wiosną i w okrojonym zestawie zakwitną.
Bawarka 20:33, 10 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kasiu, Lilie to lilie złotogłów czyli martagony. W naturze u nas pod ochroną, a w handlu są już hybrydy różnokolorowe.
Na dole fioletowe to świerzbnica - knautia.

Liliowych storczykowatych jeszcze nie rozpoznałam i białych też nie. To jakieś górsko alpejskie rośliny.

Jestem pelna podziwu dla twojej wiedzy
Martagony poznalam ale nie bylam w 100 procentach pewna czy sa tez takie dzikie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies