Już jestem. To kurier. Przyniósł paczkę, którą zamówiłam. Już się chwalę…..
Zakup nr 1 – to szlifierka kątowa…dla mnie…nareszcie ją mam (planowałam zakup już od pół roku)…jest superaśna…. Jestem „typową” kobietą - więc takie rzeczy mnie kręcą… tu coś przyciąć, tam coś przeszlifować – po prostu drobne, damskie robótki.
A teraz bardziej ogrodowo. Zakup nr 2 - nożyce do trawy i krzaczków, maja dwa wymienne ostrza. Takie małe, fikuśne akuratne do kulek bukszpanowych…w sobotę wypróbuję w „szmaragdowym”
I zakup nr 3 - sekatorek.
Jest wyjątkowo wygodny, bo ma możliwość regulacji rozwarcia rękojeści (czyli wersja „do dłoni męskiej” i „do damskiej”) lub jak kto woli ustawianie dwóch pozycji - dla cięcia mocnego lub szybkiego.
Ola, ja tak zakopałam moje trawy w korze, że gdy ją rozgarniałam było tam okropnie mokro, zastanawiałam się, czy nie ukatrupiłam w ten sposób rozplenic, ale widzę, że coś tam sie zieleni. U Ciebie pewnie też wyjdą. Nie wiem, czy prz dużej ilości wody takie kopce nie pogarszają sprawy, no ale trudno przewidzieć, jaka zima będzie, więc zakopałam .
Szalona i śliczna wiosna u Ciebie Irenko, wszystko doczytałam, włącznie z obejrzeniem mrówki, pozdrawiam.
Irenko szukaj na rynku tzn, na targu surfinii....
u nas już w ubiegłą sobotę były przeróżne doniczkowe ....
ja już zaszalałam
Jest to miejsce gdzie stawiamy auta więc nie widać specjalnie ,dlatego miał tam powstać przechowalnik Stwierdziłam jednak że tak bez sensu sadzić to nie ma co ,więc pogrupowałam troszkę to co wysadziłam ze skalniaka i wyszło co wyszło
Po całości wygląda to tak
Po jednej stronie zebrałam wszystkie trzmielinki i podzieliłam żurawki
A po drugiej moje dzieci na nóżkach , róże i żurawki i niezapominajki
A robiąc zdjęcia zauważyłam że mój Gratek co myślałam że umarł ,żyje
Oglądaj sobie Marzenko i przucupnij na chwilkę może lepiej się poczujesz, pogoda nam szaleje, raz ciepło, raz zimno, to znowu zawiewa, albo pada, ale powrotu zimy już nie chcemy
Piekna wiosna hi hi hi
Irenko droga zwabiona tym zapachem, o którym pisałaś u Marzenki poproszę o zdjęcia Twojej 12-letniej mahonii .
Ten świerk został przesadzony na chwilę i już siedzi kilka lat też dosięgła go moja rączka a teraz chyba też muszę go zabrać bo pod sosną robi się brzydki a pod spodem idą przewody prądowe do domu . Muszę wynależć miejsce
Irenko jeszcze 110 stronek i 3 wątek zaczniesz Obejrzałam dziś chyba setny już raz twoją wizytówkę i zmian szukałam i porównywałam hm mrówki mi tam brakowało
U nas ruszy wegetacja na całego po jutrzejszych opadach, ale drzewa mam całe w kwiatach
A u Ciebie relacja jak z wybuchu wulkanu
Tulipki fire of love piękne! Też wyrusza jesienią na polowanie
Witam cieplutko Moje pytanie dotyczy tych pikęnych szmaragdów Być może się mylę,a mianowicie chodzi mi o to czy tuje rosną w trawie? Ponieważ zasadziłam ostatnio osiemdziesiąt szt.prosto w trawnik i podczytuję tu i ówdzie ,ze w trawie nie będą chciał rosnać ze względu na słaby pobór składników mineralnych ponieważ trawa to co cenniejsze w ziemi zabierze ? Za jakiś czas planuję rabatę wzdłuż szpaleru z tujami "odciętą " od trawnika wysypaną korą.Tylko chciałam wiedzieć czy póki co mogą swobodnie rosnąć w trawniku? bo w tej chwili nie mam kompletnie pojęcia jak zabrać się za "zdejmowanie trawnika pod tujami trawa jest juz mocno ukorzeniona i tworzy zbitą darń w twardej gliniastej ziemi pozdrawiam serdecznie posiadaczkę pięknego "ogródeczka"