Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 11:12, 23 lut 2014

Do góry
Szałwia trójbarwna...samosiejki

Floks
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:03, 23 lut 2014

Do góry
A to dowód rzeczowy, jakobym się czołgała pod świerkami Zielone wybierają pod koniec marca i co ja mam z tym zrobić zapytowywuję?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:02, 23 lut 2014

Do góry
Stary wianek juz znany, ale przeżywa drugą świetność

Jakie pnącze wybrać 10:59, 23 lut 2014

Do góry
Może ktoś mi podpowie jakim pnączem obsadzić pergolę na słonecznym stanowisku? Winobluszcz pięciolistkowy odpada, osiąga zbyt duże rozmiary jak na pergolę. Rosły tu wiciokrzewy pomorskie 'Serotina' i wiciokrzew "Bowna", ale były ciągle oblepione przez mszyce. Zastanawiam sie nad posadzeniem pnącza o nazwie "Aktinidia", tylko tu też jest problem bo nie wiem która odmiana będzie najlepsza, najwyższa i najbardziej opdorna na mrozy. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tą rośliną. Miejsce w którym stoi pergola nie jest osłonięte od wiatru.

Wklejam zdjęcie, nieaktualne, bo teraz jest zielono ale pergola i miejsce to samo

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:27, 23 lut 2014

Do góry
Nikita miło mi że zajrzałaś do mnie ale mamy na forum prawdziwą specjalistkę (i to nie jedną ) o panach już nie wspomnę, to jest prawdopodobnie funkia Fortune'a -gatunek botaniczny -występują odmiany obrzeżone lub w innych odcienia

Kasia to dla Ciebie jeszcze parę koralików

Ogród Ewy :) 10:23, 23 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ewa, cudownie

Dzięki to jest to co misie lubią najbardziej
Zresztą to też

Mała Eleczka 09:58, 23 lut 2014

Do góry
wybrać czerwień czy niebieski ? a może jeszcze inaczej :

i na koniec następna oznaka wiosny

Mała Eleczka 09:55, 23 lut 2014

Do góry
Mam jeszcze pytanie w sprawie guzikowca. Jak go ciachnąć?

I ostatnie pytanie w sprawie catalpy nana. W szkółce powiedziano mi żebym ciachnęła na wiosnę.

Kolorowe Rabaty Martek 09:51, 23 lut 2014

Do góry
Serdeczności zostawiam na całą niedziele i przyszły tydzień.
Mała Eleczka 09:51, 23 lut 2014

Do góry
Zrobiłam dzisiaj zdjęcia horti i proszę o pomoc w przycięciu

Wszystkie krzaczki są młode i mają cienkie łodygi. Czy to znaczy, że mam ciachnąć nad pierwszym oczkiem wszystkie ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 23 lut 2014

Do góry
Na szybko zfociłam wrzośce, te najbliższe.... z powodu kapci dalej nie biegłam.. a i wrzosy wygladaja dobre.. oj znów będzie żal ich ciąć .... ale to mus.. bo inaczej wydziczeją

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:47, 23 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Muminek w gosciach u Babuni umie sie zachowac. I na co ta Mama i Tata Muminka narzekaja, jak dziecie grzeczniunie Slodziak jest i basta!

Aniu, milej niedzieli. Goryczka mnie kompletnie rozwalila... Luty jest, wciaz jeszcze jest luty

Bociuś to stare foto.... obiecałam Ani w ramach eksperymentu uszczknać kawałek i zobaczyć czy sie uda ten eksperyment.. bo ta goryczka nigdzie nie do kupienia, a jest fajna A Ania ma nasionka pięknych kosmosów.. wiec robimy małe machniom.. fajne za fajne.. bo inaczej nie może być A teraz zaschnięta też jest ładna... aż pobiegłam z aparatem zrobić zdjęcie... tradycyjnie w laczkach... mokre są

Ozdobne jak trawy
Nasz przydomowy ogródek 09:38, 23 lut 2014

Do góry
Nie jestem na facebooku i z tej to przyczyny
spóźniłam sie o dzień cały na Twe Urodziny.
Mimo to Ci życze byś z Krysią u boku
wciaż zaznawał nowych wspólnych fajnych dni uroku,
by dzieci i wnusie bardzo Cie kochały
i niech kwieciem stale kwitnie Twój ogrodek cały.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 23 lut 2014

Do góry
Ciociu Małgoś - pozdrawiam późno poranną porą

Kasiek - Boję się do rodziców Muminków dzwonić, czy w nocy dał im spać.. bo synuś miał pretensje, ze jak cały dzień spał, to w nocy sobie odbije

Mirella - to jak od 5 lat masz pełnoletnie, to przyjdzie niedługo taki dzień, że dołączysz do babć

Bogdzia - deszczowi kazałam iść do Ciebie.. i chyba poszedł, bo już nie pada.... ale dalej pochmurno..

Ela - no z tym pozwalnianiem i z moim charakterkiem, to chyba będzie trudno... uważam, że większa szkoda dla dzieci jak im wszytko wolno, niż jak od małego sie uczy że są rzeczy których nie wolno..

Wiunia - witaj, dawno u Ciebie nie byłam.. trza zrobić szybki skok do Ciebie

Aneta - na chwilę to miłe jest babciowanie, ale na co dzień..... chyba inną bym miała minę.. jakoś nigdy nie byłam Matka Polka.. i podziwiam takie kobiety jak TY

Madzia - niech sie uczy chodzić szybko, bo mam zdechły kręgosłup i za długo go nie ponoszę

Miodunka od Alinki pokazała pierwszy kwiatek (prawie nie widać ).. oooo... i słoneczko zaczyna się przebijać przez chmury i mgłę..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 23 lut 2014

Do góry
Aneta, jak to mozliwe, ze u Ciebie juz cosik kwitnie, cebulowe wylaza na potege, a u mnie nic Hmmm

Gratki na tysiaczka, przegapilam wielkie sorki No to zostawiem kfiatucha i zaraz zmykam do ogrodu

U Oci ... 08:02, 23 lut 2014

Do góry
Słuchajcie problem mam ogromny. W tym roku koniecznie muszę coś zrobić z częscią ogrodową przed domem.

Prawde mówiąc miałam to zrobić w zeszłym roku ale nie miałam pomysłu.

Niestety w tym roku też nie mam żadnego pomysłu.

Ja wiem, normalnie to jest tak, jest pomysł, inspiracja i można ją zmienić, ulepszyć lub coś. U mnie w głowie pustka. Jedno tylko wiem minimalistycznie.

Na tym placu żwirowym ( 6mx3m) no muszę coś posadzić, bo świeci pustkami ten kawałek, sąsiedzi myślą, że sobie jakiś ołtarz zrobiłam z 3 granitowych słupków
Nie wiem co tam posadzić ?

Tu w tym prostokącie też bym chciała coś wsadzić, bo jak trawy obetnę to pusto jest.

I trzecie miejsce przed domem po lewej stronie. 10 metrowy dlugi pas, kiedyś miałam tam rozplenice wsadzone ale je załatwiłam Roundapem
Tiu nie chcę, sąsiad już posadził Może długi rząd Hortensji ???

Może macie jakiś fajny pomysł ?
Mój mały skrawek ziemi 07:30, 23 lut 2014

Do góry
A to już 10.4.2013 od razu lepiej

Mój mały skrawek ziemi 07:28, 23 lut 2014

Do góry
Wstawię dla siebie na otrzeźwienie zdjęcia z 2 . 3 . 2013 brrrrrr ale zima

Dwa ogrody 02:50, 23 lut 2014

Do góry
Po dzisiejszych, a właściwie wczorajszych pracach ogrodowych padłam tak wcześnie, że teraz już jestem wyspana
Oczyściłam w nowym wszystkie byliny, bo nic nie ścinałam na jesień, odkryłam ze stroiszu róże i oberwałam im stare liście, kopczyków nie ruszałam. Przycięłam prawie trzydzieści hortensji. Grubsze patyki pójdą w grunt na nowe sadzonki, w doniczkach mi się bardzo słabo ukorzeniały. Właściwie wszystkie byliny ruszyły już z wegetacją i nie ma na co czekać, w tygodniu mogę niewiele zrobić, a jeśli już to w starym, bo w kapciach można wyskoczyć, jak pisze Mała Mi

Róże się budzą

czosnek główkowaty, który pokazał się już w grudniu, był podsypany kompostem i przykryty stroiszem, zdjęłam wszystkie gałązki dzisiaj

i zapomniałam, co tu posadziłam, tylko tego miejsca nie mam zapisanego

ośnieża cała w pączkach, podobnie inne krzewy
Dwa ogrody 02:06, 23 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Z przyjemnością oglądam Twoje wysiane nasionka.Udało mi się zobaczyć rozwar...a co dalej?
Będę kibicować przy pikowaniu.Pozdrawiam,tym razem słonecznie.

Biorę przykład z Ciebie Potrzebne mi są wypełniacze na rabatki, stąd siewy wczesnowiosenne. Pozdrawiam już niedzielnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies