Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Konstancja30 20:13, 06 kwi 2014

Anek ktoś na forum miał żółtą magnolię ... w ciemno obstawiam, że Ty ... moja największa mądrość ogrodnicza jest bowiem taka, że jak czegoś zielonego szukam to zaczynam od Ciebie ... zatem zapytowywuje czy u Ciebie ... a jak tak to czy nie jest kapryśna ... i czy ze mną wytrzyma ... bo ja w swoim biało różowo niebieskim ogrodzie (kiedyś ogrodzie) magnolie to kcem żółtą właśnie ... ot fanaberia
KasiaWB 20:25, 06 kwi 2014

Ania ja Was bardzo podziwiam za obrabianie takiego wielkiego ogrodu i za efekty, ale jeszcze bardziej proszę abyście dużo odpoczywali. To wszystko fajnie na zdjęciach wygląda, ale robota przecież straszna...Proszę
Fotki z Guciem wspaniałe w ogóle jak poczytałam Was w tym przedmiocie, to mało ekranu nie oplułam ) postanowiłam odnaleźć swojego Luja ) gdzieś jest, chociaż nie mam pojęcia gdzie ale zastosowanie dla niego znajdę, bo to taki jakby kuferek/mały jamnik ))
Ściskam serdecznie!

Mala_Mi 20:30, 06 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)
Anek ktoś na forum miał żółtą magnolię ... w ciemno obstawiam, że Ty ... moja największa mądrość ogrodnicza jest bowiem taka, że jak czegoś zielonego szukam to zaczynam od Ciebie ... zatem zapytowywuje czy u Ciebie ... a jak tak to czy nie jest kapryśna ... i czy ze mną wytrzyma ... bo ja w swoim biało różowo niebieskim ogrodzie (kiedyś ogrodzie) magnolie to kcem żółtą właśnie ... ot fanaberia

Mam żółtą i zwie sie Yellow River. Kwitnie trochę później , swoją mam jako drzewko.... posadziłam w trawniku na wygwizdowie i przeciągach... z uwagi na trawnik nie ma kwaśnej ziemi.. i rośnie. Przędziorki mi ją trochę masakrowały, ale nie więcej i nie mniej niż inne magnolie.. Wadę ma jedną.. kwitnie dość krótko, mam wrażenie że inne dłużej.... taki mam widok z sypialni

barbara_kraj... 01:14, 07 kwi 2014

Aniu, słonecznego tygodnia życzę
Mirka 08:10, 07 kwi 2014

Aż miło się budzić jak taki widok za oknem piękna ta magnolia Aniu
Joaska 10:25, 07 kwi 2014

Iza masz rację , jak się chce jakąś roślinkę zobaczyć co i jak to na pewniaka do Ani trzeba lecieć,
Aniu brzózka piękna, już jestem skuszona na większe egzemplarze ale rabata brzózkowa najpewniej dopiero jesienią powstanie albo latem, bo z tamtej strony ogrodzenia brak i trzeba zastanowienia wielkiego jakie chcemy i kiedy zrobimy
Mala_Mi 11:40, 07 kwi 2014

Wiosnę zostawiam....... i uciekam.... do wieczorka....

Tusiala 14:00, 07 kwi 2014

Aniu a jak Ty zrobiłaś takie ładne koła? Przy pomocy sznurka i piasku? Bo też chcę wytyczyć koło ale boję się, że wyjdzie jakieś jajo
Maria667 15:33, 07 kwi 2014

Piękne żagwiny, tulipanki, i magnolia oczywiście
Pozdrawiam, Aniu , wiosennie.
Milka 16:17, 07 kwi 2014

Aniu, wymyśliłaś już, co zmienisz na wsiowej? ja tak sobie pomyślałam, że ona ładna, lubisz ją, więc może wystarczy płotek przemalować i już
Narobiłaś się, ja też, dziś mnie wszystko boli, lecę na przeciw bólowych...
ja powoli mam dość rewolucji, skończę przesadzanie i nic nie wymyślam, pozostaje sianie i plewienie, ale gęsto mam rośliny, to może w tym roku będzie mniej