Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:45, 11 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, a ja nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj 5 kulek bukszpanowych w Ikei, ale mniejszych niż te z Rzeszowa. A właśnie, co z nimi? Wiadomo już coś?
Czekam wieczorem na nowe aranżacje skrzyneczkowe .

Wieloszka gdybym była we Wrocławiu to bym je na pewno też kupiła ale jak pisałam byłam 100 km od IKEA i nie było jak się cofnąć a gdy wracaliśmy to pędziliśmy na korepetycję córki a ja jeszcze na tenisa, jutro jadę znów do Wawy i pewnie do wtorku już nic nie będzie.......
Ale ściągne te z Rzeszowa, najwyżej będą ciut droższe z dostawą
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:22, 11 mar 2012

Do góry
Joanko, to chyba jakiś zakupowy wirus ogarnia ogrodowisko, bo do kogo nie zajrzę, to zakupy jakieś fajne poczynione . A u Ciebie nie dość, że zakupy udane, to jeszcze fajny wiewiór w parku obok .
Ogród Magdalenka 20:53, 11 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No widzisz, i na nic nasze silne postanowienia "stopowania" w wydawaniu kasy . Ty zaszalałaś z doniczkami, ja z bukszpanami . Ale już wiem, dlaczego nie zwróciłam uwagi na te donice w Zielonym Centrum - niestety białe mi nie pasują, w przeciwieństwie do Ciebie i Marzenki. Muszę zajrzeć do katalogu tych donic, co mają w ofercie. Może i w moich kolorach coś się znajdzie...
Twoje zakupy super i jaka ładna kuchnia !

Nie da się tego szału powstrzymać Pooglądaj te donice - firma elho - według mnie mają super ofertę...nie wszystko jest u nas dostępne
Twoje bukszpany też super bardzo przyjemny weekend ... a za tydzień prognozują na dolnym śląsku +20 stopni

Ogród Magdalenka 20:39, 11 mar 2012

Do góry
No widzisz, i na nic nasze silne postanowienia "stopowania" w wydawaniu kasy . Ty zaszalałaś z doniczkami, ja z bukszpanami . Ale już wiem, dlaczego nie zwróciłam uwagi na te donice w Zielonym Centrum - niestety białe mi nie pasują, w przeciwieństwie do Ciebie i Marzenki. Muszę zajrzeć do katalogu tych donic, co mają w ofercie. Może i w moich kolorach coś się znajdzie...
Twoje zakupy super i jaka ładna kuchnia !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:32, 11 mar 2012

Do góry
Czyli czekam na pełnię sezonu żurawkowego . Zwłaszcza, że mi się nie spieszy - najpierw trzeba kupić i posadzić te większe roślinki. Pewnie zajmie to parę weekendów...

A to zdjęcia moich zakupów:
skrzyneczka

doniczka na ziółka kuchenne

ikeowe bukszpany
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:03, 11 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, pędzisz niesamowicie z tym wątkiem, ale dzięki temu miałam przyjemną lekturę przy śniadanku . Mnie też deszcz wygonił z ogrodu, ale dopiero ok.14 zaczęło padać, więc coś niecoś zdążyłam zrobić.
Jestem zachwycona domkiem letnio-gościnnym, no i grupą muzyczno-wokalną jaka tu się tworzy . Okazuje się, że ogrodniczki mają mnóstwo różnych talentów .

no to chwal się swoimi talentami, przydzielimy ci rolę zgodnie z umiejętnościami

bo żeś fajana mama i ogrodniczka, to już wiemy i szefowa na 5+
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:24, 11 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, a ja nie wytrzymałam i kupiłam dzisiaj 5 kulek bukszpanowych w Ikei, ale mniejszych niż te z Rzeszowa. A właśnie, co z nimi? Wiadomo już coś?

Czekamy aż gość się pojawi w szkółce , bo mieszka daleko od niej....Marzenka pilnuje terminu.... i ja kminate 2 tygodni mi przypomni, ja zadzwonię i jak gość bedzie to pojadę oglądać.
Ogród Sylwii od początku :) 17:04, 11 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ewo, te we Wrocku średnica 23cm. Przypuszczam, że wszędzie takie same.

Witam.

Wszędzie takie same w Katowicach były tylko kulki i nie mieli w sprzedaży stożków.
Ogród Sylwii od początku :) 15:28, 11 mar 2012

Do góry
Ewo, te we Wrocku średnica 23cm. Przypuszczam, że wszędzie takie same.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:20, 11 mar 2012

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:12, 11 mar 2012

Do góry
Dzięki Sebku Poczekam na sezon. A właśnie - TY na pewno będziesz wiedział kiedy zaczyna się sezon na żurawki?

Wczoraj wybrałyśmy się z Noemi na wrocławską giełdę kwiatową. Kupiłam różne nawozy dla moich roślinek, a obsługujący mnie pan tak dziwnie patrzył, jak prosiłam o największe dostępne opakowania . Tak jak Noemi pisała wcześniej u siebie - doniczek, wazoników, świeczek i innych gadżetów mnóstwo, aż oczopląsu można dostać. Tylko najlepiej worek pieniędzy mieć ze sobą. Kupiłam dwie małe skrzyneczki - takie nie w nowoczesnym stylu, ale spodobały mi się. Jeśli chodzi o roślinki do skrzyneczek już gorzej... Noemi dzięki - macham łapką

A dzisiaj natchniona przez Sylę pojechałam na zakupy do wrocławskiej Ikei. Niestety u nas nie ma stożków. Dla wszystkich zainteresowanych - są kulki bukszpanowe po 39,99 zł, średnica 23cm. Kształtne, tylko przycięte listki z wierzchu leciutko zbrązowiałe. Jak myślicie, czy powinny przez kilka dni przyzwyczajać się do warunków atmosferycznych i postać w garażu (przed zakupem stały w dość ciepłej hali) ?
Ogród Sylwii od początku :) 15:03, 11 mar 2012

Do góry
Syla, jak przeczytałam o tych bukszpankach z Ikei szybko zapakowałam rodzinkę do auta i też pojechałam na zakupy. Niestety we Wrocku tylko kulki ale za to w dużej ilości, stożków nie ma. Kupiłam 5 kulek . Ty swoje od razu wystawisz na dwór, czy potrzymasz przez parę dni w garażu? Boję się, że jak z takiej ciepłej hali pójdą od razu na dwór to zmarzną...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:55, 11 mar 2012

Do góry
Irenko, pędzisz niesamowicie z tym wątkiem, ale dzięki temu miałam przyjemną lekturę przy śniadanku . Mnie też deszcz wygonił z ogrodu, ale dopiero ok.14 zaczęło padać, więc coś niecoś zdążyłam zrobić.
Jestem zachwycona domkiem letnio-gościnnym, no i grupą muzyczno-wokalną jaka tu się tworzy . Okazuje się, że ogrodniczki mają mnóstwo różnych talentów .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:05, 11 mar 2012

Do góry
aa, Wieloszka będziesz szaleć żurawkowo
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:23, 09 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
U mnie wprawdzie nic nie oprószone śniegiem, tylko błoto wszędzie ale marzenie mam takie samo - zieleń, duuuużo zieleni . Pozdrawiam Ewo!

Dziękuję Agnieszko za pozdrowienia
Ciągle myślę o Twoim fajnym ogrodzie.
Ogródkowe perypetie:) 13:10, 09 mar 2012

Do góry
U Kulasa we Wrocku ok.220zł w doniczce, obwód pnia 12-14cm. Syla znalazła punkt sprzedaży w Krakowie, myślę, że ceny mają podobne.
Ogródkowe perypetie:) 12:58, 09 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
U nas są takie wiśnie szczepione na 2 - 2,2m. Na pewno gdzieś u siebie znajdziesz. Moim skromnym zdaniem taka wiśnia będzie lepiej wyglądała w tym miejscu niż cis, nawet z perspektywy całej ulicy - przed Twoim wejściem będzie najpiękniej A wycinaniem, karami itp. będziesz się martwić za jakieś 30 lat...
O a wiesz Wieloszko po ile mają takie wiśnie?
Ogródkowe perypetie:) 12:37, 09 mar 2012

Do góry
U nas są takie wiśnie szczepione na 2 - 2,2m. Na pewno gdzieś u siebie znajdziesz. Moim skromnym zdaniem taka wiśnia będzie lepiej wyglądała w tym miejscu niż cis, nawet z perspektywy całej ulicy - przed Twoim wejściem będzie najpiękniej A wycinaniem, karami itp. będziesz się martwić za jakieś 30 lat...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:33, 09 mar 2012

Do góry
No!!!! Bo już chciałam interweniować, że taki skarb mają i tylko raz w roku rozpieszczają
Ogródkowe perypetie:) 11:53, 09 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ale jak to "korona właziła na kostkę"? Po pewnym czasie na pewno rozrośnie się tak, że będzie rzucała cień na kostkę, myślałam, że o to chodzi... ? Nie rozumiem co dokładnie masz na myśli... To może zamiast umbraculifery cis kula na pniu? Będziesz go formować do takich rozmiarów, do jakich będziesz chciała
No bo od jednej strony jest wejście wykostkowane a z drugiej sąsiad. Cień nie ma znaczenia, tam jest cały czas cień tylko boję się, że korona wejdzie mocno na wejście ( kostkę w domyśle). Większość wiśni znalazłam szczepionych na 160 cm 170 cm max, na 2 m jeszcze nie znalazłam. Też myślę o jakimś cisie na pniu, ale cis w żywopłocie i na pniu, a może jakiś iglak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies