Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Krys 21:39, 08 mar 2012

A gdzie ta Sasanka jest ?
aga_pe 21:52, 08 mar 2012

w połowie drogi między Miliczem a Żmigrodem
Madzenka 22:08, 08 mar 2012

To ok 70 km od Wrocławia ....
Wieloszka 22:12, 08 mar 2012

Dlatego Aga_pe zrobi rekonesans, a ja się wybiorę jak będzie po co
Milka 08:05, 11 mar 2012

aa, Wieloszka będziesz szaleć żurawkowo
Sebek 11:30, 11 mar 2012

abiko napisał(a)

Dziękuję również, za podzielenie się informacją .... Znalazłam u siebie w Krakowie punkt sprzedaży Kulasa
Syla gdzie?

Na 29-listopada - 54
Sebek 11:33, 11 mar 2012

Trzymam kciuki za zakupy żurawkowe - mi się udalo znaleźć fajne odmiany
Wieloszka 15:12, 11 mar 2012

Dzięki Sebku Poczekam na sezon. A właśnie - TY na pewno będziesz wiedział kiedy zaczyna się sezon na żurawki?

Wczoraj wybrałyśmy się z Noemi na wrocławską giełdę kwiatową. Kupiłam różne nawozy dla moich roślinek, a obsługujący mnie pan tak dziwnie patrzył, jak prosiłam o największe dostępne opakowania . Tak jak Noemi pisała wcześniej u siebie - doniczek, wazoników, świeczek i innych gadżetów mnóstwo, aż oczopląsu można dostać. Tylko najlepiej worek pieniędzy mieć ze sobą. Kupiłam dwie małe skrzyneczki - takie nie w nowoczesnym stylu, ale spodobały mi się. Jeśli chodzi o roślinki do skrzyneczek już gorzej... Noemi dzięki - macham łapką

A dzisiaj natchniona przez Sylę pojechałam na zakupy do wrocławskiej Ikei. Niestety u nas nie ma stożków. Dla wszystkich zainteresowanych - są kulki bukszpanowe po 39,99 zł, średnica 23cm. Kształtne, tylko przycięte listki z wierzchu leciutko zbrązowiałe. Jak myślicie, czy powinny przez kilka dni przyzwyczajać się do warunków atmosferycznych i postać w garażu (przed zakupem stały w dość ciepłej hali) ?
noemi 16:00, 11 mar 2012

Przyjemność po mojej stronie ... ja na giełdzie nic nie kupiłam... pojechałam,żeby się spotkać z Wieloszką , poznałam też Męża Wieloszki cieszę się, że możemy się spotkać w realu, bo u mnie, wśród moich znajomych nikt się tak nie pasjonuje ogrodem... jest to wręcz dla nich dziwne ...
... ale za to w Psarach zaszalałam ... mam donice, ale nie wiem co do nich posadzę , ani gdzie będą stały... ale tak mi się podobają, że nie mogłam się im oprzeć
... jeżeli chodzi o rośliny to w zielonym centrum pustki ... jeszcze ! są tylko te kulki 20 cm za 89 zł o których pisała Marzenka
Sebek 16:09, 11 mar 2012

Fajne zakupy - daj je do garażu - jak będzie cieplej i może bez przymrozków to zostawiaj je już na zewnątrz.

Sezon na żurawki? Swoje pierwsze kupiłem w tamtym roku na początku kwietnia - ale musiałem ściąć liście, bo sprzedają teraz takie połamane. Jeśli możesz wytrzymać zaczekaj na ciepłe dni, bo wtedy kupisz rozwinięte za tą samą cenę.