Dzięki Sebku

Poczekam na sezon. A właśnie - TY na pewno będziesz wiedział kiedy zaczyna się sezon na żurawki?
Wczoraj wybrałyśmy się z Noemi na wrocławską giełdę kwiatową. Kupiłam różne nawozy dla moich roślinek, a obsługujący mnie pan tak dziwnie patrzył, jak prosiłam o największe dostępne opakowania

. Tak jak Noemi pisała wcześniej u siebie - doniczek, wazoników, świeczek i innych gadżetów mnóstwo, aż oczopląsu można dostać. Tylko najlepiej worek pieniędzy mieć ze sobą. Kupiłam dwie małe skrzyneczki - takie nie w nowoczesnym stylu, ale spodobały mi się. Jeśli chodzi o roślinki do skrzyneczek już gorzej... Noemi dzięki - macham łapką
A dzisiaj natchniona przez Sylę pojechałam na zakupy do wrocławskiej Ikei. Niestety u nas nie ma stożków. Dla wszystkich zainteresowanych - są kulki bukszpanowe po 39,99 zł, średnica 23cm. Kształtne, tylko przycięte listki z wierzchu leciutko zbrązowiałe. Jak myślicie, czy powinny przez kilka dni przyzwyczajać się do warunków atmosferycznych i postać w garażu (przed zakupem stały w dość ciepłej hali) ?