Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sezon 2017 u Hanusi 23:13, 27 lip 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Alu, dziękuję.

Liatry lubią słońce i kompost. Nasiona można wysiewać głęboką jesienią. Trzeba tylko pamiętać gdzie się wysiało

.

Śliczny ten rozchodnik HanusiuCzytam o przygotowaniach truskawkowych i grillowaniuŚciskam z całych sił
Grzebiuszka ziemna 23:11, 27 lip 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Sylwio może choć trochę zrehabilituję tojada, bo w nomenklaturze ludowej nazwany jest również pantofelkiem Matki Boskiej

Piękny ten Twój tojad, no i nareszcie coś pozytywnego na jego temat, oprócz jego urody oczywiście. Piękna nazwa,
pantofelek Matki Boskiej.
Lilie przepięknie kwitną i pachną, uwielbiam ten zapach w ogrodzie.
Zbliżenia super, Powtórka z rozrywki, kiedy to było...
W ogródku Martki 23:01, 27 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Zachwycam się cynią Red Lime.
Wysiana w marcu, do gruntu w maju, pod koniec lipca zakwitła. Późno, ale przynajmniej oparła się ślimakom.

Cynia przepiękna. Taka „inna”, ma bardzo ciekawy kształt kwiatu

A Jude piękna, chociaż muszę się przyznać, że nie jest to (jeszcze) mój kolor (co widać po avatarku ).

Ogród Basi i Romka 22:53, 27 lip 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Dziś floksowy obchód, białe prawie bym przegapiła, niektóre zaczynają przekwitać

Pięknie Ci floksy kwitną, ja też mam dość dużo, bardzo je lubię.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:47, 27 lip 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Z zazdrości tylko ochy i achy zostawiam

Zazdrościć możesz tylko gleby i zapasów deszczówki zbieranej z dachu. Gdyby nie one, byłoby krucho z plonami w warzywniku.
O dziwo trawnik wysechł tylko w okolicach brzózek. Większość trawiastych ścieżek wciąż zielona.

Hortensje też nie protestują. Byliny jedynie szybciej przekwitają.

W sierpniowym numerze GW był artykuł o ogrodach Beth Chatto. Podlewane są tylko wodą z nieba, a ostatnie "sztuczne" podlewanie miało miejsce na początku lat 90, kiedy ogrody były zakładane. Nasadzenia i ścieżki zostały tak zaplanowane, aby susza nie odbijała się na ich kondycji. To chyba będzie kierunek rozwoju ogrodów przydomowych. Mnie przerażają aktualne zdjęcia polskich rzek.
Blaski i cienie nowego życia 22:39, 27 lip 2022

Do góry
A dziś obstrzygłam na łyso kalinę, więc wiosną nie będzie spektaklu. Gałązki poleżą sobie narazie jako ściółka, zresztą są z tyłu rabaty. Zrobiłam sadzonki rdestu,żeby wypełnić luki po wykopanych liliowcach, ciekawe czy się przyjmą.
Ostatnio mam same ciężkie prace, jeszcze jeden dzień zmagań i duża rabata będzie ogarnięta.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:35, 27 lip 2022

Do góry
Agi2006 napisał(a)
A ścieżka się robi i robi....

Tutaj już jest pięknie Klon przecudny i trawy jakie ogromne, u Ciebie wszystko jest bardzo przemyślane. Ślicznie
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:28, 27 lip 2022

Do góry
I dolna w trakcie,ale widok z gory

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:24, 27 lip 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Haniu ogród na filmiku prezentuje się pięknie. Ty też.

Pozdrawiam

Dziękujemy; ja i ogród.

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:23, 27 lip 2022

Do góry
A ścieżka się robi i robi....

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:21, 27 lip 2022

Do góry
Widoczki z góry po staremu

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:19, 27 lip 2022

Do góry
Poza tym sesleria zaczyna kwitnąć

Lawenda w pełni...
Sezon 2017 u Hanusi 22:17, 27 lip 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Tak, Basiu, irysy rosną, Dziękuję za pamięć. W sierpniu swoje starocie też
ruszę na nowe miejsce, bo i sąsiadka chciała. Ale Twoich nie oddam.

No to się bardzo cieszę, bo tak sobie pocichutku myślałam i trzymałam kciuki, żeby się przyjęły
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 22:17, 27 lip 2022

Do góry
Martuś przepraszam że tyle to trwało ale dopiero teraz spokojnie usiadłam. Ale wcześniej jeszcze zmierzylam odetke. U mnie ma 100cm wys. Ale nie jest tak spektakularna jak się tego spodziewałam. Myślałam że po roku będzie ciut większa w obwodzie. A niektórzy jeszcze straszyli że się rozłazi.U mnie widocznie nie.

Kilka jej fotek....

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:09, 27 lip 2022

Do góry
April napisał(a)

Wcale nie wygląda tak sobie, wygląda wspaniale. Bardzo mi się podoba takie połączenie.

Basieksp napisał(a)

No nie wiem, czy tak sobie to wygląda na zdjęciu zdjęcie też przyciąga jak magnes, bardzo ładne to zestawienie, super

Trudno zrobić dobre zdjęcie w tym miejsce, bo to wystawa południowa, a same rośliny są dosyć wysokie. Na żywo wygląda OK, a na zdjęciu nieco bałaganiarsko. Ale rzeczywiście ten zestaw bardzo przyciąga oko.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:04, 27 lip 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Haniu, jeżeli masz energię na koktajle, kiszonki i koszenie, to nie jest jeszcze tak najgorzej
Ogród też w świetnej, cieszącej oko, formie

Mnóstwo energii odbierają mi upały. W tym tygodniu doszła mi opieka nad sąsiadowym owczarkiem niemieckim. Póki co jeszcze dycham.
Prace ogrodowe dawkuję niewielkimi porcjami. Wczoraj przycięłam nieco bodziszki Rozanne i brzozę Youngii. Dzisiaj było podlewanie róż i sianie w warzywniku. Jutro może się uda przyciąć tawuły japońskie. Poza przycinaniem i wycinaniem, wszystkie inne ogrodowe prace są niemożliwe. Gleba jest skamieniała na amen.

Ogród Nebel 22:04, 27 lip 2022

Do góry
i takie posadzone całkiem niedawno. Bukszpan, rośnie wolno, ale jest bardzo wdzięczną rośliną na wszelkiego rodzaju obrzeża.
Ogród Nebel 21:58, 27 lip 2022

Do góry
Roślinne obrzeża w moim ogrodzie, które posadziłam jakiś czas temu...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:56, 27 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Miłego weekendu Haniu. Chłodnego i mokrego

Ten szafirowy przetacznik rzeczywiście rzuca się w oczy. Kolor bardzo przyciągający wzrok piękny jest.

Bardzo lubię niebieskawe akcenty w ogrodzie. Teraz pierwsze skrzypce gra Perovskia.

Weekend i kolejne dni niestety były suche. Dobrze, że rośliny nawzajem się cieniują. W ogrodzie ozdobnym podlewa tylko deszcz. Byłoby krucho, gdyby nie korzystne warunki glebowe i wiek roślin.

Długa prosta.

Gęste nasadzenia ułatwiają cieniowanie gleby.

Migawki z ogródka 21:54, 27 lip 2022

Do góry
Dwie cytrynki. Kolor w realu praktycznie taki sam,za to ten drugi ma dwa razy większy kwiat.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies