Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:20, 30 sty 2014

Do góry
agam napisał(a)
Co mogłabym posadzić pod glediczją "sunburst" (drzewo przed tujami)? Dzięki

Niższą odmianę hortensji bukietowej np. 'Bobo" co najmniej 7 sztuk, tuje za glediczją trzeba podrównać
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:14, 30 sty 2014

Do góry

Czy to trawa red baron? Bo nie widziałam jej wcześniej u Ciebie. A myślałam, że nic mi nie umknie Pozdrawiam
Ogród w cieniu brzozy 13:12, 30 sty 2014

Do góry
Witajcie,
Pozdrawiam Was i życzę wyjątkowo udanego zielonego sezonu.
Zatrzymał się mój watek, ale nie przestałam zaglądać na forum i korzystać z zawartych tu inspiracji. W moim ogrodzie zmiany ciągle następują, powoli, z rozmysłem chciałoby się powiedzieć, ale nie to jest powodem. Przywitam się z Wami na zielono.

Chatka Baby Jagi 13:06, 30 sty 2014

Do góry
No a potem zaczęliśmy myśleć, żeby zrobić w końcu kibelek (ciężko w zimie do wychodka latać), ale do tego trzeba szamba, zresztą całą resztę typu prysznic, zlew itd też trzeba gdzieś odprowadzać... i się zaczęło... Zmobilizowaliśmy mojego szwagra Grześka, he he... do brudnej roboty....

( 06.11.2010 za domkiem )

Wykopali wieeeelką dziurę... a w naszej paskudnej ziemi, to nie lada wyczyn... możecie tam na zdjęciu zobaczyć.. nawet nie wiem co to jest taki szary, lepiący się, twardy ni to ił, ni to glina... Paskudztwo....

Na wierzchu (szkoda że nie zrobiłam zdjęcia ) zostały dwie pokrywy zielone... cały czas ( do tej pory ) zastanawiam się co z nimi zrobić... muszę jakoś przedłużyć rabatę tak by to zasłoniła, ale żeby było również dojście i możliwość "konserwacji"....

I znów następny kawałek trawnika rozorany... ale przynajmniej wyrównaliśmy teren i posialiśmy nową trawkę na wiosnę....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:02, 30 sty 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
niedługo wyspa berberysowa znowu się zbordowi

Irenko Ty masz coś takiego u siebie? WOW a ja dopiero teraz to widzę. Może byś tak rzuciała jakieś zdjęcia "z góry" na cały ogród?
Ogródeczek 13:00, 30 sty 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
coś niebieskiego z wczoraj
cudny niebieski w odcieniach .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:52, 30 sty 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Właśnie czytam - i nawet jest zimozielony Tylko my mieliśmy serial, a oni tylko mają jedną scenę

Pokazali w grudniowej Magnolii Dwa ogrody, zimozielony i w stylu holenderskim i tam było sporo zdjęć. Ale jesteście czujni i zorientowani, jak FBI

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:35, 30 sty 2014

Do góry
Aniu - GorAna – kolorki iście pobudzające. Jeszcze troszkę i Walentynki, potem Dzień Kobiet więc myślę, że Ogrodowisko zapełni się fotkami czerwonch bukietów

Gosiu ta róża jest niesamowita. Jak ją kupowałam to sprzedawca zapewnił, że jest czerwona a tu taka miła niespodzianka

Aga sprawdzę przed Wielkanocą

Irenko też często mi się tak wydaje. Jakoś się rozmazują i to już nie to - tylko taka mała namiastka. Chociaż u Danusi wszystko zawsze pięknie uchwycone i wyeksponowane

Tak Elu trzmielina Mam trzy takie duże krzaki, że można się w nich skryć. Od nich też pochodzą wszystkie sadzonki w ogrodzie. A już trochę się tego uzbierało

Dziwne Alu, że tak się „zachowały”. Przyznam, że ja z moimi nie mam takich problemów ale podlewam je gnojówką z pokrzyw. Dzięki temu są mocne, piękne i obficie kwitną od czerwca do chwili aż nie pójdą do piwnicy. Może to jest sekretem ich wyglądu?

Dziękuję Kasiu – Kasiek kolejne domowe będą poniżej.

Kasiu – Kitek81 zaraz idę zobaczyć do Ciebie

Iwonko niestety nie ale jak się troszkę dokształcę to mam nadzieję, że ich nazwy, gatunki i rodzaje nie będą mi obce

Spełnione marzenie - ogród 12:26, 30 sty 2014

Do góry
Marto jest to bluszcz o bardzo delikatnych liściach ,przebarwia się na kolor bordo jeżeli będziesz chętna to wyślę Ci wiosną .Sadzonki milina mogę też.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:20, 30 sty 2014

Do góry
niedługo wyspa berberysowa znowu się zbordowi
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:19, 30 sty 2014

Do góry
Jola - rewizyty to dopiero dziś składam... wczoraj padłam...

Madżen - zima sio, ale za miesiąc... nie zmieniajmy natury

Syla - ładny, ale niestety wymaga ewakuacji.... może być tak, że te nowe odmiany fiksują, zapylają się.. ale lepiej chuchać na zimne

Sebek - ja u siebie też nie wyrabiam O innych nawet nie myślę, skaczę to tu to tam.. i musi wystarczyć Na emeryturze, będę siedzieć do woli

Grażynko - dziękuję za tulipki..

Aneta - nie da sie bez tulipanów i krokusów ... po prostu się nie da

Basiu - moje są wysokie .... około metra maja jak nic.. znalazłam foto z chrześniaczką..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:02, 30 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Powzdychałam do czerwoności i lecę dalej

Kasiu, chyba każdy kolor w ogrodzie cieszy, zbyt monotonnie nie jest u mnie każdy miesiąc w innym kolorze
biały pasuje do cisów, traw i bukszpanów
tulipan Elegant, kalina i tamaryszek

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:58, 30 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
No i Kobieto wpadłam!!! Jaki piękny ogród!!! Zaczęłam od początku czytać...ludu złoty...jak Ty to zrobiłaś???!!! Muszę sobie koniecznie Ciebie zapisać! Będę wracać, czytać po kawałku!!!

Dziękuję...nawet nie wiedziałam, że takie cudne są!!! Ile ich tu masz? I jakie stare są?

I jeszcze mi powiedz czy te jeżówki już zimowały u Ciebie? Mam takie i bardzo bym sobie życzyła żeby przetrwały

Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam...i dziękuję, że mnie zainteresowałaś!

No co ty Kindzia, walki ugorem u naszej Any nie odnotować....skandaliczny skandal.....................to jest jeden z pierwszych odwiedzonych przeze mnie ogrodów i jeden z bardziej ulubionych
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:51, 30 sty 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

Jeszcze trochę, juz w sobotę luty
a zaraz to przed nami Agatka pozdrawiam, dziś tylko piszę u siebie, jutro będę nadrabiać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:49, 30 sty 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko pozdrawiam cieplutko

Ewa wzajemnie
i kwiatki, fajne zestawienie, dziewanna i orliki

Siedlisko na Podlasiu 11:41, 30 sty 2014

Do góry
Dzien dobry oczywiście maja chwile biegam po ogrodach Wizyta u Iwony przypomniała mi moja walkę o jaki taki wygląd jednej częsci ogrodu podrzucę kilka fotek
na tym placyku ma dolecowo być ławeczka albo stolik by można było wypić kawkę albo ziółka

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 11:39, 30 sty 2014

Do góry
Pokazywałam na swoim wątku, ale wrzucę jeszcze tu. Mój pierwszy lampion, tak jak wspominałam, najtrudniejszy pierwszy krok
Kolorowy ogród na piasku 11:39, 30 sty 2014

Do góry
viva napisał(a)

Vivo, co to jest? Znasz nazwę? Pachną?
Pozdrawiam. Stała podglądaczka i wielbicielka.
W cieniu - zacieniona 11:36, 30 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
ładna ta kołnierzykowa
Aniu,jeśli jeszcze zmieścisz,to ja chętnie wiosną się podzielę{mam młode siewki}...ładnie wygląda w kompozycjach doniczkowych
W cieniu - zacieniona 11:29, 30 sty 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Bardzo je lubię...kwitną do jesieni.

ale cudowny kolor
pozdrawiam spod śniegu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies