Danusiu mam pytanie odnśnie drzewa rosnącego na jednym pniu i koronę chyba ma naturalnie formującą się w kulę. Nie jest to globosum. Nie wiem czy ty czasem nie masz rzędu tych drzew od ulicy?
To jest Prunus "Umbraculifera". Kwitnie na biało i ma regularny pokrój kuli. Pieniek jest kolorowy, błyszczący.
A to wszystko dzięki Tobie Danusiu i na tym polega fenomen Ogrodowiska. Ludzie, którzy wcześniej się nie znali, mają ze sobą tyle wspólnego, że nie mogą się nagadać przy pierwszym spotkaniu. Mam nadzieję na spotkanie w szerszym gronie. Pozdrawiam Cię serdecznie
Przyleciał gołąbek na wysoki dąbek,
zajrzał do Danusi, czy u niej porządek?
A u tej Danusi....węże ławki myją,
grządki wysprzątane, bukszpany podlane,
na tarasowym stole kwiaty stoją w kole,
niczym okruch nieba kule niebieszczeją ,
prymulki, hortensje, żurawki się śmieją!
A sama Danusia? Niczym Księżna Pani
Chodzi po ogrodzie z sekatorem w rączce
i ścina gałązki niezbyt pasujące!
Tutaj już jest wiosna!- zagruchał gołąbek-
i odleciał szukać miejsca na swój domek......
upsss! wyglada na to,że zaliczyłam gafę. Po prostu w internecie znalazłam tą roślinę raz pod nazwą cebulica, raz pod nazwą hiacyncik. Dobrze, że mnie poprawiłaś
Jak poczytałam bardziej to doczytałam się również cebulicy dzwonkowatej i edytowałam post Gafy chyba nie było
Mam tę roślinkę, cebulki przywiozłam sobie z Anglii
hahaha, to obie pozmieniałyśmy. Ja na moim blogu tez pozmieniałam z cebulicy na hiacyncika te zdjęcia zrobiłam w Irlandii Północnej. Nie mogłam sobie darować, że nie wiem co to za roślina ale już wiem. Dzięki Tobie Danusiu mi sie utrwali
upsss! wyglada na to,że zaliczyłam gafę. Po prostu w internecie znalazłam tą roślinę raz pod nazwą cebulica, raz pod nazwą hiacyncik. Dobrze, że mnie poprawiłaś
Jak poczytałam bardziej to doczytałam się również cebulicy dzwonkowatej i edytowałam post Gafy chyba nie było
Mam tę roślinkę, cebulki przywiozłam sobie z Anglii
A jak miło się było spotkać Tylko czasu mało ...... rozmowa haotyczna i na 100 tematów na raz
Ale my kobiety mamy podzielną uwagę..jakoś to opanowałyśmy