Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 09:18, 25 sty 2014

Do góry
No dobra, że życzenie Jagody pokażę niechlubne miejsce nadające się do zaorania .
Jest to miejsce pod 25 letnimi świerkami i jodłą, które sadzone sięgały do ... kostek, zamówione z katalogu wysyłkowego miały po 3 gałązki. Więc bolączek jest kilka. Drzewa są zbyt duże jak na odległość od domu, trawa pod świrkami nie rośnie, właściwie pełny cień, suchoty i klepisko, a także prowizoryczna ścieżka betonowa prowadząca do kotłowni, która stała się naszym głównym wejściem do domu (bo idzie się do niej prosto z podjazdu i główne drzwi są niemal nieużywane).
Kilka lat temu zrezygnowaliśmy z trawy której w tym miejscu nie było. Więc po kolei, przed zmianami i tuz po zmianie:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:51, 25 sty 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ewuś może założymy fan klub miłośników liliowców
Mój liliowiec Always Atfernoon

Zaznaczam nazwę, bo nazwy uciekają mi z głowy, a kajet pewnie w ogrodzie eM mi zakopał

Witam wpadłam sie przywitac przy porannej kawce i polatac po Twoim przeuroczym ogrodzie Cudne masz liliowce co jeden to piękniejszy to kwiaty na mojej liście chciejstwa a na razie zostawiłam babciną pospolitość co se ją zostawiłam w wielu miejscach na mojej ogrodowej pustyni

Miłego dnia -

Jurajski Ogród 08:20, 25 sty 2014

Do góry
Dzisiaj bardzo nieczasowa jestem, więc króciutko: Dziękuje Wam kochani za wszystkie cudowne wpisy. Jest mi bardzo, bardzo miło.

Aneczko, nie rozmnażałam Bonicy, ale podobno łatwo "chwyta się" przysypana ziemią (tzn. przykopany pęd).

Dla Was na dobry weekend fotka:

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:08, 25 sty 2014

Do góry
Jola i o to chodzi

coś z paproci

ogrodoweimpresjejolki 08:01, 25 sty 2014

Do góry
Zimno u mnie - 15 brrr !
Przesyłam cieplejsze pozdrowienia co prawda archiwalne ale myślę, że za 3-4 miesiące w takiej kolorystyce i grzejącym słoneczku pokażę już aktualną zieleń i kolory

Dla spostrzegawczych informacja, że ta oponka pod koszulką, to chyba nie zdjęte kółko do pływania

W kwietniu już będzie tak a może nawet wcześniej ...

Siedlisko na Podlasiu 07:56, 25 sty 2014

Do góry

Między tymi stopami planuję rabatę coś kolorowego tylko co i jak to zrobić by miało ręce i nogi i prztrwało suwalską zimę to moja zgwózdka na zimę -
Moja działka. 07:46, 25 sty 2014

Do góry
Ja już przy kawce to wpadłam w odwiedziny jesteś moją bratnią dusza bo przez 20 lat dzialeczka pracownicza była moją odskocznią od blokowiska to jedna fotkę aż mi sie łezka w oku kręci bo dopiero na jesieni odstąpilismy ją - Miłego dnia

Siedlisko na Podlasiu 07:36, 25 sty 2014

Do góry
dzieeń dobry zrobiłam kawkę i wpadłam sie przywitać dopiero dzisiaj moje swiąteczne stroiki idą do kosza to zrobilam fotkę .Byly z jodly i własciwie wcale nie obsypywaly sie[img

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/51/516958/original.JPG[/img] igły[img

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/51/516959/original.JPG[/img]

Ogródek na betonie 01:12, 25 sty 2014

Do góry

i na koniec z motylkiem

Ogródek na betonie 01:08, 25 sty 2014

Do góry
oj, ciężko mi idzie... Już po czarnym, a ja jeszcze w dniu fioletowym tkwię...

Szmaragdowy Zakątek 00:57, 25 sty 2014

Do góry
Nikito, może da się tam wkomponowac kolejne koło, co by nawiązać do tego koła z kostki. Wierzbę masz posadzoną w żwirze, może zrobić koło żwirowe z kilkoma rozrzuconymi małymi czerwonymi berberysami i czyms jasnym pod wierzbą? Liliowce kwitnace na biało? albo jakies jasne krzewy z grubsza kuliste? albo kepy trawy ozdobnej? a w tych kepach schowane kilka dużych czosnków?
A w tej dalszej części usunąć juki i co tam jeszcze jest i posadzić duże czerwone berberysy, wyższe od rododendronów. Moze 'Red Chief', albo nawet jakiś berberys ottawski. Trochę słabo widać co tam jeszcze jest.

Na tej małej rabatce pod ściana możesz dac macierzankę jako zadarniacz i przeciągnąc to zadarnienie aż na druga stronę ścieżki z płyt, pod koło. Cisy jakos tak nie bardzo.

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:56, 25 sty 2014

Do góry

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:47, 25 sty 2014

Do góry

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:37, 25 sty 2014

Do góry

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:31, 25 sty 2014

Do góry
Fioletowo mi

Kolorowy ogród na piasku 00:19, 25 sty 2014

Do góry
Sara jest piękna miałam w rajskim i zdjęcia też mi zostały a Wam zostawiam linka http://www.ofts.com/photo/dl_view.html

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:43, 24 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Latem 2013 powiększyłam stan posiadania .. o takei cuda.. i jeden jeszcze opisany jako pełny bez nazwy... ale nawet nie pamiętam koloru i nie zapisałam
Liliowiec Salieri
Liliowiec Lady Newa
Liliowiec Tarantula
Liliowiec Mormon Spider
Liliowiec Red Rain
Liliowiec Siloam Double Classic
Liliowiec Red Suspenders

Ceny były przyzwoite.. pani sprzedaje blisko mnie... czekam na to jak zakwitną Jak tak, to chyba majątek zostawię u Pani ... a ma ona cudeńka .... tym razem głownie pająki kupowałam. BO do tej pory kupiłam kilka, I żaden nawet koło pająka nie leżał.

Sadzonki dostałam takie ..

Cierpię na dużo chorób. zakaźnych.. wiec idę do łóżeczka.. i tabletek aż zapomniałam łyknąć ..

piękne sadzonki, a liliowce zaraz wygooglam idź Aneczko do łóżeczka, musisz być zdrowa teraz szczególnie dobranoc
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 24 sty 2014

Do góry
Latem 2013 powiększyłam stan posiadania .. o takei cuda.. i jeden jeszcze opisany jako pełny bez nazwy... ale nawet nie pamiętam koloru i nie zapisałam
Liliowiec Salieri
Liliowiec Lady Newa
Liliowiec Tarantula
Liliowiec Mormon Spider
Liliowiec Red Rain
Liliowiec Siloam Double Classic
Liliowiec Red Suspenders

Ceny były przyzwoite.. pani sprzedaje blisko mnie... czekam na to jak zakwitną Jak tak, to chyba majątek zostawię u Pani ... a ma ona cudeńka .... tym razem głownie pająki kupowałam. BO do tej pory kupiłam kilka, I żaden nawet koło pająka nie leżał.

Sadzonki dostałam takie ..

Cierpię na dużo chorób. zakaźnych.. wiec idę do łóżeczka.. i tabletek aż zapomniałam łyknąć ..
Wilcza Góra 23:21, 24 sty 2014

Do góry
Gra w kolory jest super, widoki są zaraz po kolorach, u Ciebie tych doznań nie brakuje, ale zdrowia Ci życzę i serdecznie Cię pozdrawiam

konik jest cudny
Szmaragdowy Zakątek 23:01, 24 sty 2014

Do góry
Oj Gosiu, ty to jakiś geniusz jesteś - to ja pół dnia siedzę i kombinuję, a Ty myk myk - kolejne pomysły na rabatkę i nawet zdjęcia znalazłaś

Świetny pomysł, żeby z "deską "wyjechać za płyty chodnikowe !!!

Rh raczej nie zasłaniają wejścia do piwnicy (są jakieś 3,5 metra od ściany budynku), a rynny chyba też raczej Rh nie da się zasłonić, bo tam jest kran (jedyny w całym ogrodzie), a obok będę schody prowadzące do drzwi wejściowych.
To drugie zdjęcie zrobiłam stojąc przed hustawką, a to jest jakieś 5 metrów do ściany budynku. Myślałam, żeby wszystkie rośliny połączyć w jedną rabatkę (niczego nie przesadzając - tam jest zamontowane nawodnienie), ale wyszłaby gigantychnych rozmiarów rabata.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies