Hej!
Trafiłam tu z wątku Dajany!
Ale masz cudny ogród! Te klony - powalające! To chyba jeden z najładniejszych ogrodów na tym forum! Jeśli pozwolisz będę stałą bywalczynią
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki!
Franiu ta rózowa obwódka to wrzośce? wygląda obłędnie I nie zmarzły ci w zimie? mnie wszystko wymarzło z wrzosów .Odpisałam ci u siebie oczywiście nie bierz wszystkiego co napisałam serio bo to żarcik Cieszę się ze wpadłeś do mnie i czekam na rozkwit w tym cudnym ogrodzie Serdecznosci posyłam
Witaj Danusiu. tak to co kwitnie to wrzośce które tam rosną może z 7 lat. Ale tak jak w tym roku zakwitły to obłęd. Dwa lata temu też trochę podmarzły ale poprzycinałem i tak wspaniale się odrosły, a żona mówi weż wyżuć je, a ja mówię trochę cierpliwości. Generalnie wrzosy i wrzośce trzeba okrywać gałązkami z igliwia. Czasem wrzosy wczesną wiosną wyglądają tak jakby podmarzły ale trzeba czekać do lata bo często się odradzają.
Witam, Aniu już się zarzekałem że już nic nie kupię, ale dzisiaj znowu kupiłem trzy azalie japońskie o drobnych kwiatach. Jutro Ci pokaże na zdjęciach. Mnie najbardziej kręcą klony japońskie bo mam fioła na ich punkcie. Jeszcze mam w planie wrzosy i wrzośce a tagże funkie i żórawki .Nie mogę już przedobrzyć bo ogród straci urok. Pozdrawiam
klony powoli się rozwijają. Na zdjęciu PEACHES AN CREAM-BRZOSKWINIA I ŚMIETANA .I rzeczywiście trafna nazwa bo za tydzień już w pełni rozwinie liście w kolorze brzoskwini i jasnym nalotem kremowym a obrzeża czerwone. Rzadki i piękny okaz. Latem liście jasnozielone żyłkowane.