Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród to moje hobby

Ogród to moje hobby

Nati 22:11, 10 kwi 2014

ja tez czekam na ten czas u Ciebie, ja mam jedną azalię kupioną latem zeszłego roku, w tym roku pierwszy raz pocieszę nia oko
Anita1978 10:31, 11 kwi 2014

Hej!
Trafiłam tu z wątku Dajany!
Ale masz cudny ogród! Te klony - powalające! To chyba jeden z najładniejszych ogrodów na tym forum! Jeśli pozwolisz będę stałą bywalczynią
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki!
dajana 10:35, 11 kwi 2014

FrancoPolo napisał(a)
Witam. No jeszcze parę dni trzeba poczekać aż porządnie rozwiną liście. Na razie zdjęcie poglądowe które dzisiaj zrobiłem

Franiu ta rózowa obwódka to wrzośce? wygląda obłędnie I nie zmarzły ci w zimie? mnie wszystko wymarzło z wrzosów .Odpisałam ci u siebie oczywiście nie bierz wszystkiego co napisałam serio bo to żarcik Cieszę się ze wpadłeś do mnie i czekam na rozkwit w tym cudnym ogrodzie Serdecznosci posyłam
FrancoPolo 14:50, 11 kwi 2014

dajana napisał(a)

Franiu ta rózowa obwódka to wrzośce? wygląda obłędnie I nie zmarzły ci w zimie? mnie wszystko wymarzło z wrzosów .Odpisałam ci u siebie oczywiście nie bierz wszystkiego co napisałam serio bo to żarcik Cieszę się ze wpadłeś do mnie i czekam na rozkwit w tym cudnym ogrodzie Serdecznosci posyłam
Witaj Danusiu. tak to co kwitnie to wrzośce które tam rosną może z 7 lat. Ale tak jak w tym roku zakwitły to obłęd. Dwa lata temu też trochę podmarzły ale poprzycinałem i tak wspaniale się odrosły, a żona mówi weż wyżuć je, a ja mówię trochę cierpliwości. Generalnie wrzosy i wrzośce trzeba okrywać gałązkami z igliwia. Czasem wrzosy wczesną wiosną wyglądają tak jakby podmarzły ale trzeba czekać do lata bo często się odradzają.
FrancoPolo 14:55, 11 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Hej!
Trafiłam tu z wątku Dajany!
Ale masz cudny ogród! Te klony - powalające! To chyba jeden z najładniejszych ogrodów na tym forum! Jeśli pozwolisz będę stałą bywalczynią
Pozdrawiam i czekam na nowe fotki!
Witam Aniu, dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie a jak czas tylko pozwoli to wpadnę do Ciebie. Pozdrawiam.
akanta 15:42, 12 kwi 2014

Franiu ile ty masz już pięknych roślin ,zadziwiające i jeszcze będą przybywać jak się domyślam.Na co obecnie polujesz ....?
FrancoPolo 18:54, 12 kwi 2014

akanta napisał(a)
Franiu ile ty masz już pięknych roślin ,zadziwiające i jeszcze będą przybywać jak się domyślam.Na co obecnie polujesz ....?
Witam, Aniu już się zarzekałem że już nic nie kupię, ale dzisiaj znowu kupiłem trzy azalie japońskie o drobnych kwiatach. Jutro Ci pokaże na zdjęciach. Mnie najbardziej kręcą klony japońskie bo mam fioła na ich punkcie. Jeszcze mam w planie wrzosy i wrzośce a tagże funkie i żórawki .Nie mogę już przedobrzyć bo ogród straci urok. Pozdrawiam
FrancoPolo 23:25, 12 kwi 2014

Witam. Sobota bardzo pracowita. Pięknie kwitną magnolie niektóre już powoli przekwitają.
FrancoPolo 23:34, 12 kwi 2014

Jak co roku pięknie kwitną szafirki. Jak przekwitną to miejsce staje się nieatrakcyjne .Jak zwiędną liście, czyścimy i ustawiam doniczkę z klonem.
FrancoPolo 20:15, 13 kwi 2014

klony powoli się rozwijają. Na zdjęciu PEACHES AN CREAM-BRZOSKWINIA I ŚMIETANA .I rzeczywiście trafna nazwa bo za tydzień już w pełni rozwinie liście w kolorze brzoskwini i jasnym nalotem kremowym a obrzeża czerwone. Rzadki i piękny okaz. Latem liście jasnozielone żyłkowane.