Małgosiu!
po pierwsze -110 postów naraz, aż się wystraszyłam że ważne rzeczy przegapiłam!
po drugie- wyszło Wam naprawdę pięknie, pracownikom też składam gratulacje-przekaż, bo dziś z Anią rozmawiałam i wiem że miała wkład pracy w tę rabatę. Wyszło pięknie, zimozielono i pasuje do przeciwległej strony jak ulał
po trzecie- jak się nie pogniewasz to ja bym zlikwidowała to zakole gdzie planujesz ciurkadełko i go wyprostowała do linii, a ciurkadełko zrobiłabym w tej części w której mówiłam żebyś jeszcze trawnik zlikwidowała (na zdjęciu po lewej od drzewa). I wtedy z okna byłoby widać ciurkadełko.
Ale nie żebyś pomyślała że Ci rządzę, tak mi się nasunęło.....hmmmmm
To co zostało z cebul na trawniku, które uniknęły pożarcia przez nornice w zeszłym roku.
W tym się nie pojawiły, gdybym wiedział to bym sobie coś powsadzała na jesieni
Witaj Toja,
wpadłam poogladać twój Zakamarek - ale busz, ile kwiatów, jaka róznica w tych prezentowanych starych fotkach i w nowych - mozesz śmiało zamieścic te fotki w wątku o spektakularnych metamorfozach ogrodowych tutaj : https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe
Bardzo lubisz to miejsce i lubisz kwiaty, to widac. Podobaja mi sie poza roslinami twoje donice, podpory dla pnączy, mebele ogrodowe,kamienie, klimatyczne zakątki etc... Będę na pewno niejednokrotnie odwiedzać twój ogród bo warto !
Pozdrawiam !
O opuchlakach poczytałam, sama nie wiem co lać ale lać coś muszę.
Kształt rabat wstępnie ustalony, nasadzenia się planują ... teraz tylko nawieź ziemi i do dzieła
część roślinek jest a resztę trzeba będzie jakoś kombinować,
wiem że będzie dużo Rh i hortek
a tak się prezentuje plan