Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

iwonaal 08:10, 06 kwi 2014

Pozdrawiam, z jałowców zawsze można zrobić bonzai.
kasiek 09:43, 06 kwi 2014

Buziak Aganiu za mahonie i wilczomlecz - jesteś cudowna !
Teraz napaliłam siena wilczomlecze - bo widze jak cudownie tulipki z nimi wyglądają
ewsyg 10:02, 06 kwi 2014

Agania napisał(a)

Bieda jest jak miejsca brakuje, ale te czarnulki to u nas dopiero debiutują, ciekawa jestem, kto jeszcze spróbuje się z tymi nowymi odmianami u nas.......ja zachęcam im nas więcej tym więcej z nas będzie cieszyło się wiosną takimi oryginalnymi kwiatami jedynymi w swoim rodzaju i tym kolorem..........burgunt...................kolor czerwonego wina

Agatko, ja się wpisuję na listę. Niestety najpierw muszę teren przygotować. Już nie mogę pozwolić sobie na kolejną roślinę w doniczce czekającą w kolejce do sadzenia. Te doniczki są wszędzie Mus wysadzić to co jest. Mnie też podoba się burgund. W tym kolorze kupiłam też róże, już czekają w doniczkach Burgundy Iceberg i Cardinal Hume. Mam nadzieję, że w tym roku będę cieszyła się ich kwiatami. Póki co podaruję Ci kosaćce ( może to nie burgund, ale też ładne)

ewsyg 13:07, 06 kwi 2014

Aguś ja burgund, bordo będę łączyła z pomarańczem i seledynem. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie
gierczusia 18:45, 06 kwi 2014

Agania napisał(a)

To poczekamy jak zakwitnie i pokaże kwiaty

... A ja latam po wszystkich wątkach jak dzika i wszystkie magnolie oglądam ,żeby za rok wiedzieć na jaką sie ewentualnie zdecydować , bo musz mieć naprawdę kompakta

Ale " Gienia ".... Haha.. Lekko ją przechrzciłam na moją ciocię ..

Ściskam Aganiu
Agania 21:11, 06 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Ale masz szczęście z tą Genia, że od razu w pierwszym roku zakwitła ci..... a taki sobie patyczek był...no, no,no.
Ja w sumie jej nie kupiłam, bo jak dotarłam do OBI to same marne sztuki zostały, były juz przebrane a w centrum ogrodniczym były same wielkie, kwitnące..po 360 zł...
Ale sie napaliłam i za rok na pewno kupię, a może jesienia promocje jakieś trafię.....

Moja Susan będzie miała 9 kwiatów ( w ub roku miała szt. 1 ) oczywiście jak mi ich pies nie obgryzie, wczoraj przegoniłam moją sukę od magnolii, stała obok i skubała pączki magnolii..........nie wiem czy one slodkie są czy jakie......nie próbowałam sama.............widocznie smakowały jej..
Sasanki cudne - dzis tez kupiłam sobie 3 szt tyle że takie fioletowe......ale tez ładne.

Małgosiu, fioletowe saski są najładniejsze, a te różowe też ładne, mam tak z czystej ciekawości,sunia niegrzeczna..........Genie jeszcze nie rozkwitła

Agania 21:13, 06 kwi 2014

iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam, z jałowców zawsze można zrobić bonzai.

Czeka mnie ta zabawa, bo u mnie rośnie dużo jałowców........ale głównie sosny i świerki

jodełki też rosną

Agania 21:19, 06 kwi 2014

kasiek napisał(a)
Buziak Aganiu za mahonie i wilczomlecz - jesteś cudowna !
Teraz napaliłam siena wilczomlecze - bo widze jak cudownie tulipki z nimi wyglądają

Cieszę się, że sprawiłam radość, jeszcze tych żółciutkich mogę ci dać

Agania 21:21, 06 kwi 2014

ewsyg napisał(a)

Przepiękne Ewuś te iryski w burgundzie, dziękuję, nad różami się zastanowię, opowiesz mi o nich jak już ci zakwitną, ale na pewno zrobisz ładne foty
Agania 21:23, 06 kwi 2014

ewsyg napisał(a)
Aguś ja burgund, bordo będę łączyła z pomarańczem i seledynem. Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie

Będziemy testować, różne zestawienia kolorów..............ale dwa trzy kolory nie więcej, możemy dodawać więcej kolorów...............ale żeby nie kwitły w tym samym czasie