Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:23, 06 kwi 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
No masz powód do dumy Ale kawał roboty za wami a ile radosci Pozdrawiam serdecznie

no nie powiem, że łatwo było, ale już zrobione i mam nadzieję, że teraz to już same przyjemności z tego nawadniania chociaż to jeszcze nie koniec łapatologicznych prac-jeszcze przygotowanie ziemi pod trawnik i wykopanie fundamentu pod ogrodzenie frontowe
chyba damy radę
pozdrawiam :*
kitek81 21:33, 06 kwi 2014

Janina napisał(a)
Gratuluje nawadniania, praca cężka ale jak cieszy. Powiedz mi jakiej firmy te rurki i czy podłączyliście do wodociągów czy macie studnię. Pytam bo też o tym myślę acha mięliście projekt czy sami zrobiliście? Pozdrawiam

Kochana, wszystko było naszego pomysłu, projektu i wykonania od a do z wszystkie materiały kupowaliśmy w tym sklepie, tylko, że nie przez internet, a na miejscu:
http://sklep.podlewanie.pl/
rurę mamy 25mm
i studzienkę rain w zakładce węże ogrodnicze
do tego kolanka, trójniki i przejscie do puszki
wodę mamy ze studni, hydrofor daje radę, nawet na końcu linii mamy takie samo ciśnienie
szczerze, nam to zajęło 4 dni i bez najmniejszego problemu, satysfakcja z tego wielka, a i pewnie sporo pieniążków zaoszczędzonych

kitek81 21:34, 06 kwi 2014

Joaska napisał(a)
Kasiu sami robiliście system nawadniający ????

Już Janince odpowiedziałam, więc w poście powyżej masz wszystkie informacje jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem
kitek81 21:35, 06 kwi 2014

a dzisiaj oprócz wsadzenia gałązek pęcherznicy od Mirki, wsadziłam też derenia białego

popikowałam też paprykę, goździka chińskiego i motylka - nawet nie wiedziałam, że jest taki kwiatek, o takiej nazwie
po obiedzie wpadliśmy w warzywnik, rozsypałam nawóz, m przejechał po całości glebogryzarką (po tym nawet nie ma różnicy, gdzie było kopane pod nawadnianie!), wypieliliśmy chwasty w owocniku, tam na około warzywniaka, gdzie porzeczki, agresty, maliny, borówki itd w tygodniu, jak będzie jakiś przestój w tych opadach, które zapowiadają, to chcę już posiać warzywka
i w taki sposób weekend minął, szkoda, że jutro do pracy :/ ale od środy mam wolne do niedzieli, mogła by być wtedy ładna pogoda, żebym mogła coś na zewnątrz porobić!

Pola 22:31, 06 kwi 2014

No proszę, a tu praca wre, nawadnianie cudna rzecz chociaż go nie ma u mnie, ale kto wie
malgorzata_s... 22:31, 06 kwi 2014

Matko kochana ale robotę zrobiliście: Tego nawadniania to zazdraszczam Fantastycznie mieć coś takiego Ja latam z wężem ale cóż ogród już ma swoje lata i nikt kiedyś o tym nie myślał. Odpoczywaj kochana po ciężkiej pracy Pozdrawiam serdecznie
Nikita 23:06, 06 kwi 2014

No widzę Kasiu, że prace wykopaliskowe już zakończone...rączki i plecki pewnie troszkę bolą, ale jaka SATYSFAKCJA!!! Teraz już tylko trawkę posiać, roślinki zasadzić i potrzeć z dumą jak ślicznie rosną.
Kasiek 23:18, 06 kwi 2014

Odwaliliscie kawal pieknej roboty, brawo
AgnieszkaW 23:28, 06 kwi 2014

Nawadnianie to świetna rzecz, wiem, bo...nie mam Jestem na etapie biegania z konewką lub wężem Dobrze, że się na nie zdecydowaliście
Joaska 09:03, 07 kwi 2014

Kasiu a jak macie zaplanowane "wyjście " wody z domu, bo rozumiem że hydrofor stoi w domu??? czy ten sam hydrofor zasila dom w wodę??? my tez mamy studnie i właśnie zastanawiamy się jak to sobie zrobić żeby było na później bo na razie nie planuje nawadniania, ale jak by się okazało konieczne to wolę juz wszystko teraz przygotować.,.