Magdalenko, siewki werbeny są nierówne, długo czekałam na wschody. Na tę ilość nasionek to wzeszło stosunkowo mało roślinek. Ale i tak się cieszę, bo mam ją pierwszy raz. Pozdrawiam.
kalina angielska cała w pąkach
tawułki na przemian pomieszałam odmiany
Obiela szykuje się też mam nadzieję, że do kwitnienia
Abeliofylum koreańskie
Powojnik Stolwijk ma pączki i niedługo zakwitnie
Dzieki Bożenko Gdyby to były pączki, byłabym w siódmym niebie! Mam ich kilka, byłoby fantastycznie, gdyby kwitły
One były bardzo zaniedbane, takie rachityczne, prawie bez liści.
Poszperałam w necie i nie wiem, czy to te, co zasugerowałaś, bo nie robia się zimą brązowe, zobacz, to cały krzaczek:
wrzucę kilka fotek z dzisiaj
sasanka już się otwiera
a ten hiacynt to ma kolor morelowy
a ten lawendowy w paski
a ten jaśniutki róż
a ten żółtobiały
kwitnie wisienka Koju no mai
Swoją kupowałam gdzieś coś koło tego... o taka była
Patrz na wysokość szczepienia, bo wyżej nie urośnie szczepienie.. a kopnary ja kwidzisz ma dlugie.. my je i tak tniemy co roku.. bo by leżały na trawniku.
Edit.. wcale gęsto nie sadziłam.. to po prostu gęsto urosło
No to współczuje... mój eM po szpitalu i nie może dźwigać za bardzo.. więc.. kopałam, ale miałam ochotę pieprznąć łopatą dalej niż..... wkleiła sie franca w glinę jak cholera... piachu dostałą dużo.... ale tylko na pół metra... a zachciało sie rosnąć na metr w głąb.... durna.. korzenie o średnicy 5 cm i więcej.. a kępa o średnicy 80cm.. i to 3 ....
ja dziś rozwalałam tę rabatę.. i inne też.. tak już nigdy nie będzie..
Ten koszmarek zamieniam na inny koszmarek.. kratkę którą w zeszłym roku zamontowałam.. w tym wyrzuciłam.. i te 4 czy 5 powojników też.. ijukę... i ... najbardziej ohydne miejsce w ogrodzie..
Muminek będzie jutro.. o ile będzie pogoda... na razie jest zimno i watr okropny... robiłam dziś w czapce.. inaczej sie nie dało.. do popołudnia wytrzymałam, ale potem wyszperałam coś na głowę..
Ale mojemu chłopakowi pogoda nie przeszkadza.. szczęśliwy, że my w ogrodzie Od rana nas pyskiem wyrzucał do ogrodu..... Więcej fotek nie mam.. nie było czasu..
Zmiana awatarka.. myślę a kto sie tu znów zaplątał...
Humor mam głównie w tylu "czarny humor".....
Na skalniaku też robiłam demolkę... i nie skończyłam... szukam startych fotek co ja sobie rozwaliłam.. na próbę urwałąm po trochu żagwinu i zakopałam.. ciekawe czy sie ukorzeni z gałązek.. Jak nie .. to będzie go mniej.... foto zeszłoroczne.. w tym dopiero zaczyna.. a może już zaczyna