Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 06:08, 05 kwi 2014

Basiu, śnieżniki też troszkę jaśnieją w trakcie przekwitania, chociaż póki co teraz są w fazie pełnego rozkwitu.
Aniu, w starym trzeba było odświeżyć rabatki
Aganiu, magnolia malutka i w tym roku nie ma pąków kwiatowych. W starym duża magnolia dopiero zaczyna pokazywać kolor, jeszcze troszkę trzeba poczekać na kwiaty
Troszkę zdjęć z tygodnia:

paniprzyroda 06:31, 05 kwi 2014

Hiacynty jeszcze w pąku

trawnik skoszony, ale stokrotki i tak za chwilę wystawią główki

werbena cały dzień już na powietrzu

akant się zastanawia, co dalej...

Pozdrawiam zaglądających i podczytujących Wczoraj wieczorem poczytałam chwilę co u Was, ale nie miałam już siły pisać
Magdalenka 09:14, 05 kwi 2014

Jaka piękna werbena, tfu tfu. Moja beznadziejnie rośnie, a właściwie nie rośnie. Posiałam ją 3 tyg. temu, wyszły 3 tycie roślinki Nawet dziś w nocy mi się śniło, że wyrasta po 3 miesiącach

monteverde 09:19, 05 kwi 2014

paniprzyroda napisał(a)
Basiu, śnieżniki też troszkę jaśnieją w trakcie przekwitania, chociaż póki co teraz są w fazie pełnego rozkwitu.
Aniu, w starym trzeba było odświeżyć rabatki
Aganiu, magnolia malutka i w tym roku nie ma pąków kwiatowych. W starym duża magnolia dopiero zaczyna pokazywać kolor, jeszcze troszkę trzeba poczekać na kwiaty
Troszkę zdjęć z tygodnia:

pięknie kwitną u mnie żeby nie te nocne przymrozki też by bylo więcej kwiatka pozdrawiam
barbara_kraj... 18:47, 05 kwi 2014

Ładnie się to wszystko zapowiada. Już widzę wspaniały werbenowy 'las'!

Doszłam do wniosku, że nad starą werbeną nie ma się co litować. Bardzo źle się przechowuje, szczególnie w domowych warunkach. Pozostaje tylko sianie
bogumila 20:02, 05 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Doszłam do wniosku, że nad starą werbeną nie ma się co litować. Bardzo źle się przechowuje, szczególnie w domowych warunkach. Pozostaje tylko sianie
Basia ma racje,myślę podobnie.W donicach dostała mączniaka,wyrzuciłam w ubiegłym tygodniu.Siewki są najpewniejsze...chociaż w gruncie część przezimowała.Ciekawi mnie jaka będzie różnica - pomiędzy tą w gruncie i sianą?
paniprzyroda 23:40, 05 kwi 2014

Magdalenka napisał(a)
Jaka piękna werbena, tfu tfu. Moja beznadziejnie rośnie, a właściwie nie rośnie. Posiałam ją 3 tyg. temu, wyszły 3 tycie roślinki Nawet dziś w nocy mi się śniło, że wyrasta po 3 miesiącach

Magdalenko, siewki werbeny są nierówne, długo czekałam na wschody. Na tę ilość nasionek to wzeszło stosunkowo mało roślinek. Ale i tak się cieszę, bo mam ją pierwszy raz. Pozdrawiam.
paniprzyroda 23:42, 05 kwi 2014

Aniu, u mnie jakoś obyło się bez większych przymrozków, chociaż -1 zanotowałam. Kwitnie tarnina, więc się ochłodziło. Pozdrawiam.
barbara_kraj... 23:43, 05 kwi 2014

Werbeny po uszczknięciu pięknie się rozkrzewiają.

Mariolo, czy tarnina do zakwitnięcia potrzebuje niskich temperatur? Nie miałam pojęcia o takiej zależności
paniprzyroda 00:00, 06 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu, werbenowy las też chciałabym ujrzeć
A póki co, to zapowiada się przetacznikowy las siewki z ubiegłego roku.

i także po raz pierwszy u mnie, chyba zakwitnie

i szałwia z ubiegłego roku, wysiewała się i zrobiłam następne sadzonki

i na dobranoc, bo zmykam za chwilę