Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 22:41, 05 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieżąco , sesja z torebką o niebotycznej cenie i lichym przeznaczeniu zachwycajaca, jeszcze tylko Muminka brakowało.

Muminek będzie jutro.. o ile będzie pogoda... na razie jest zimno i watr okropny... robiłam dziś w czapce.. inaczej sie nie dało.. do popołudnia wytrzymałam, ale potem wyszperałam coś na głowę..

Ale mojemu chłopakowi pogoda nie przeszkadza.. szczęśliwy, że my w ogrodzie Od rana nas pyskiem wyrzucał do ogrodu..... Więcej fotek nie mam.. nie było czasu..

Mala_Mi 22:43, 05 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
A ja dziś leniuchuję, bo pogoda niemiła. Wprawdzie nie pada, ale wilgotno i wieje. Toż by mnie z działki wywiało

Dziś wszytko fruwało/... łącznie ze mną
AlKa 22:44, 05 kwi 2014

Kawał roby odwaliłaś. Ja też powpli przesadzam rośliny z rabaty która mam być przerabiana totalnie. Wykopywanie juk mnie czeka, póki co rosną przay nich tulipany i poczekam jak przekwitną nie ma rady.
Mala_Mi 22:45, 05 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Ania - tak sie zastanawiam - wiem że magnolek się nie tnie - ale widziałaś jaka ta moja rachityczna i cienitutka jest ? co byłoby gdybym ją tak o 1/3 przycięła... ? wiesz może???

Zdjęcia z Guciem super Buźka

Jak się ma róże .. forsycja musi być.. może być odmiana forsycja forsycja

Ja magnolek jeszcze nie cięłam .. i tu ci nic nie powiem mądrego.. bo może wyjść głupio ..
paniprzyroda 22:48, 05 kwi 2014

Zaglądałam w międzyczasie, wszystko poczytałam Dziś w ogrodzie byłam od rana do osiemnastej, wydłubałam kosz drobniutkiego chwastu, posadziłam sasanki, resztę piwonii z doniczek i parę innych rzeczy a końca nie widać W dojrzałym ogrodzie zmiany są bardziej widoczne i cieszą, nawet jak z flanki na flankę pozdrawiam.
Mala_Mi 22:52, 05 kwi 2014

AlKa napisał(a)
Kawał roby odwaliłaś. Ja też powpli przesadzam rośliny z rabaty która mam być przerabiana totalnie. Wykopywanie juk mnie czeka, póki co rosną przay nich tulipany i poczekam jak przekwitną nie ma rady.

No to współczuje... mój eM po szpitalu i nie może dźwigać za bardzo.. więc.. kopałam, ale miałam ochotę pieprznąć łopatą dalej niż..... wkleiła sie franca w glinę jak cholera... piachu dostałą dużo.... ale tylko na pół metra... a zachciało sie rosnąć na metr w głąb.... durna.. korzenie o średnicy 5 cm i więcej.. a kępa o średnicy 80cm.. i to 3 ....
ja dziś rozwalałam tę rabatę.. i inne też.. tak już nigdy nie będzie..

Ten koszmarek zamieniam na inny koszmarek.. kratkę którą w zeszłym roku zamontowałam.. w tym wyrzuciłam.. i te 4 czy 5 powojników też.. ijukę... i ... najbardziej ohydne miejsce w ogrodzie..

Mala_Mi 22:55, 05 kwi 2014

agata19762 napisał(a)
Aniu ale Ty masz siły !!!!!!!!!!!!!

wytropiłam kiku i u nas są
teraz tylko kasa ....( 100 zł sztuka ...to dużo czy mało w porównaniu do Rzeszowa ???? )

Swoją kupowałam gdzieś coś koło tego... o taka była
Patrz na wysokość szczepienia, bo wyżej nie urośnie szczepienie.. a kopnary ja kwidzisz ma dlugie.. my je i tak tniemy co roku.. bo by leżały na trawniku.

Edit.. wcale gęsto nie sadziłam.. to po prostu gęsto urosło
Mirella 22:57, 05 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Zmiana awatarka.. myślę a kto sie tu znów zaplątał...
Humor mam głównie w tylu "czarny humor".....
Na skalniaku też robiłam demolkę... i nie skończyłam... szukam startych fotek co ja sobie rozwaliłam.. na próbę urwałąm po trochu żagwinu i zakopałam.. ciekawe czy sie ukorzeni z gałązek.. Jak nie .. to będzie go mniej.... foto zeszłoroczne.. w tym dopiero zaczyna.. a może już zaczyna

Melduję że żagwin kupiłam jestem zainfekowana żagwinowo- sasankowo ale to fajna infekcja
hanka_andrus 22:57, 05 kwi 2014

Dobrze ,że masz forsycje i Eweresta. Pierwsze, żeby wiedzieć kiedy ciąć róże, a drugie,żeby wiedzieć,że już czas do ogrodu.
Wszystko zaprogramowane,i notatek nie trzeba.Buziam
Kondzio 23:01, 05 kwi 2014

Oj Aneczko Aneczko hi hi hi