Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 12:16, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Ach, zapomniałam Wam się pochwalić, że mam już zapowiedź pierwszych owoców
Kwitnie już jagoda kamczacka

Jola widzę, że kamczacka kwitnie pozdrówka
Kolorowy Ogród Geni 12:14, 24 mar 2014

Do góry
Witaj Danuto też mnie cieszy posadziłam go na rabacie którą na zimę okrywam gałęziami z iglaków żeby czasem nie stracić w razie większych mrozów

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 24 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Musze powtórzyć ! I zdjęcia i pochwały !
Jest pięknie !

Agnieszko dziękujemy
ale pięknie dopiero będzie, jak na dobre ruszą żurawki, tulipany, szafirki i trawy, które tam posadziłam, trawki ledwo kiełki pokazują...i oczywiście kulki, w liczbie 6 też tam wylądowały

stąd zabierałam kulki, szafirki, tulipany i lawendy, biedne stoją w wodzie w taczce, jakoś muszę je szybko posadzić, bo lawenda tego nie lubi
robótka z szafirkami...koszmar!

tu widać dosadzone kulki i żurawki

stąd wykopuje brunery i od razu dzielę, a potem wyrównywanie, łatanie i dosiewka trawy

Mój nowy stary ogród 12:06, 24 mar 2014

Do góry
Wczoraj kupiłam cisy hicksi w myślę dobrej cenie . Posadzone dzisiaj , będzie ekranik Oczami wyobraźni widzę jak rosną Nie wiem tylko czy równać je teraz , czy dopiero jak się przyjmą.

Gdzie diabeł nie może... 12:03, 24 mar 2014

Do góry
Potrzebuję pomocy w obsadzeniu tego zakątka:

Niby to skalniak niby rabata cienisto tu i mokro. Dałam już irysa syberyjskiego, liliowce i trochę zimozieonych. plecy to żywopłot z żywotnika zakończony wierzbą, przed nimi derenie. Na drugim zdjęciu z lewej widać jak to moje coś ma przechodzić w rabatę o falistym brzebu. trzeba darń usunąć i dosypać ziemi. I co potem? chcę w tym roku skończyć ten fragment.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:01, 24 mar 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Śledzę zmiany na bieżąco wow będzie jadę na działkę do wieczorka

Plany pokrzyżował deszcz, do 14 pracowaliśmy, ale potem tak już lało, że nie mowy o jakiejkolwiek pracy; będzie to trochę trwać, bo wykopuję rośliny, dzielę i na nowo komponuję, nie wiem, jakim cudem tyle tego namnożyłam...ta moja ziemia, taka czarna, tłusta, aż przyjemnie dotykać, gołymi łapkami się w niej babrałam, a potem żałoby spod paznokci nie mogłam doczyścić
a pozostały czas przeznaczyłam na szycie, dokańczanie detali dekoracyjnych w domu i nasiadówki z mężusiem

niżej fotki z cisami, każdą roślinę brałam do ręki i przed posadzeniem rozluźniałam bryłę korzeniową, zawsze tak robię ze wszystkimi roślinami, czasami jak za długie korzenie, ciut skracam, dzięki temu zwiększam ich szansę na adaptację u mnie

Mały ogródek Andzi 11:53, 24 mar 2014

Do góry
Witam, po długim czasie. Wiosna zaczęła się pracowicie. Wszystkie żwiry zerwane. Po ubiegłorocznych nawałnicach, było w żwirze wszytko: ziemia trawa i inne rzeczy. W zeszłym roku nie miałam siły tego wywalać. Z przodu za radą forumowiczek i forumowiczów usunęłam te krasiaste kamienie, oraz mate i zostawiłam tylko szary żwir pod cisami.

nie wiem, może wysypę trochę korą.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:52, 24 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Za krokusy dziękuję, na doniczki patrzę i się oblizuję. Czym je mazałaś, że takie ładne? Podziwiam energię. Ściskam serdecznie.

Haniu napisałam u ciebie i powiem, ze też jestem rozmemłana...
deszcz zachlapał wszystko, buty rano przemoczyłam, bo kalosze do budy sunia znowu zakosiła, jeden wyciągnięty, drugi w słomie będę szukać, czyli kolejne odwiedziny w budzie
Ogród w budowie - nieustającej 11:44, 24 mar 2014

Do góry

ten widok w pełni oddaje wczorajsze popołudnie i Twój luz i wypoczynek na tarasie, a dodatkowo czuje się klimat z podkrakowskich okolic - żółty u Ciebie króluje i pasuje po całości, a nawet trawnik też się dostosował
mam pytanie jak przezimowały Twoje hortensje ogrodowe chyba dobrze kojarzę że masz
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 11:33, 24 mar 2014

Do góry

To generalnie okolice domu - w dalszych tj. stawie , winnicy i sadzie na razie wiosny małooo....
( chociaż żabę już widziałam )
Nowe Życie ;-) 11:32, 24 mar 2014

Do góry
Wiem, moje zdjęcia nie są zbyt fachowe, z drugiej jednak strony za bardzo nie ma co fotografować, bo za dużo się tam nie dzieje. W zasadzie mogę wszystko poprzesadzać, pozmieniać przekopać
Na początku rośnie jałowiec a na końcu trzy juki. Pośrodku w zeszłym roku była hortensja ale na razie jej brak. No i trochę tulipanów - to wszystko
Jutro postaram się zrobić lepsze fotki
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:31, 24 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

u mnie leje deszcz i tak ma być do czwartku dobrze, że nie śnieg jak na południu
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 11:30, 24 mar 2014

Do góry

Wrzosy już powinny iść po sekator...

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:29, 24 mar 2014

Do góry
eda napisał(a)
Aniu pozdrawiam super kolorek ciemiernika masz

Dzięki Edytko, mnie też się podoba, pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:28, 24 mar 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)

Cudny ten krokus
Buziaki Aniu, trzymam kciuki za "niezadymione życie"

Iza i bardzo duży ma kwiat dzięki za kciuki
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 11:28, 24 mar 2014

Do góry

Trzcinnik Avalanche szybko rośnie

Szafirki i puszkinie i cebulice tez
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 11:24, 24 mar 2014

Do góry
Żyję, Elu
Z wiosną się znowu pojawiam z kilkoma obrazami powoli budzącego się ogrodu

Już kwitnący Leonard Messel
Kwiaty z ogródka Marty :) 11:12, 24 mar 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
no właśnie nie pamiętam, nigdy nie zostawiam tych opisów, jest to róża pnąca, zeszły rok niestety nie należał do udanych dla róż i miała kiepskie kwiaty

Przyleciałam z rewizytą i co widzę cudny ogród oj będę zaglądała . A cóż to za różowa bylinka po prawej od tulipanów bom silnie zauroczona?
Pozdrawiam wiosennie
Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:11, 24 mar 2014

Do góry
może kroś zna co to za robal, mam ich sporo w ogrodzie, łażą wszędzie, na tujach, pod folią buszują między sałatą, na płytkach i czy jest szkodliwy?
Ogród Eli 11:06, 24 mar 2014

Do góry
forsycja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies