Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

jotka 10:08, 24 mar 2014

Moje narcyzy i żonkile jeszcze czekają, więc podziwiam Twoje Za to innych kwiatków u mnie nie brakuje no i zapowiedzi następnych są
Posiedzieć na tarasie u Ciebie to może i za chłodno, ale wyjść i popatrzeć to od razu na sercu cieplej
mira 11:44, 24 mar 2014

ten widok w pełni oddaje wczorajsze popołudnie i Twój luz i wypoczynek na tarasie, a dodatkowo czuje się klimat z podkrakowskich okolic - żółty u Ciebie króluje i pasuje po całości, a nawet trawnik też się dostosował
mam pytanie jak przezimowały Twoje hortensje ogrodowe chyba dobrze kojarzę że masz
Gabriela 20:16, 24 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Ile przestrzeni! Gabrysiu, masz wielkie pole do popisu!
A na obrzeżach ogrodu forsycje, czy oczary? Chociaż wydaje mi się, że te ostatnie pewnie już przekwitły.

Na obrzeżach ogrodu forsycje i dereń jadalny, ale będzie zaraz i drugie dereniowe drzewko, bo dzisiaj właśnie kupiłam do pary.
Oczary oczywiście już przekwitły i są z drugiej strony ogrodu.
Gabriela 20:17, 24 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Żółte narcyzki cudnie wyglądaja na tle zielonej trawy . U mnie deszczyk dziś pada , moze jutro zrobi troche przerwę.Pozdrówka.

Trawa tylko miejscami zielona, ale wkrótce to się zmieni... Dzisiaj u mnie pada prawie cały dzień. I zimno.
Gabriela 20:19, 24 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
A u mnie nie pada, tylko wieje.... serce moje zakrwawiło na widok narcyzów...... trudno.... zgodnie z zasadą uprawiam to co chce , a nie co ja chcę

Ja bym się nie zniechęcała. Nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu wiosną. Wsadziłąm też duże ilości na żółtej i na "małych Wojsławicach" między liliowcami, ale jeszcze nie zakwitły.
an_tre 20:20, 24 mar 2014

Posiedziałam na twoim tarasie mimo deszczu piękny relaksujący z niego widok na kwitnące żółtki
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Urszulla 20:24, 24 mar 2014

Bardzo cieszy żółty kolor na początku wiosny
U Ciebie ciekawie się zrobiło.
Gabriela 20:24, 24 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Łany żółtych narcyzów potwierdzają nadejście wiosny. Jak dajecie radę zrobić wertykulacje takiego wieeeeelkiego trawnika?

Calutki dzień od rana do wieczora jak robią chłopaki "na cztery ręce", poważną maszyną spalinową. A potem grabienie, bo tej ilości siana i filcu nie zbiera kosz od wertykulatora.
Po zeszłorocznym zalaniu jest tyle mchu, że chyba trzeba będzie z początkiem kwietnia zabieg powtórzyć. Na razie posypaliśmy trawnik granulowanym wapnem i mam w pogotowiu nawóz z magnezem i środkiem na mech.
Gabriela 20:26, 24 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Przyszłam pooglądać narcyze Jaki widok, górki u mnie płasko. Prawdziwa wiosna u mnie zaczyna się wtedy, kiedy zakwitają łany zawilców w lesie, a to już za momencik

Bo ta moja wieś to jest naprawdę ładna.
Zawilce u nas właśnie zaczęły się rozwijać, chcę ich troszkę poszabrować, żeby wsadzić przy funkiach, które na razie jeszcze udają że ich nie ma.
Gabriela 20:28, 24 mar 2014

laurowisnia napisał(a)
Podziwiam i widok i te kępy narcyzów.
Wczoraj miałam krótki wyjazd i w drodze widziałam już rozwijające się łany zawilców, tak więc wiosna już.
Pelargonie u mnie pierwszy rok również chcą kwitnąć, nie wiem czy obrywać kwiaty, czy zostawić.

Jak pelargonie są małymi sadzonkami, to teraz bym te kwiaty obcięła, żeby się nie wysilały, tylko rosły dalej. Ale jak jest stara i duża jak moja, to należy uznać że właśnie zaczęła sezon i będzie kwitła już do mrozów a nawet dłużej.