Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo II 21:24, 13 lut 2014

Do góry
A dzisiaj była akcja sianie....

Moje poletko 21:15, 13 lut 2014

Do góry
Stopniał wczorajszy śnieg, znów szaro-buro za oknem...

Dobrze ,że choć trochę kolorku z fotek mamy

Testowe dodawanie zdjęć 21:13, 13 lut 2014

Do góry
Drugie podejście
.

Nie wiem jak odwrócić ostatnie zdjęcie
Ania i róże i cała reszta :) 21:07, 13 lut 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
A tak wygląda mój największy cis po 5 czy tam 6 latach.
Nie jest imponujący..

Ale nadzieję jakąś tam w sumie daje, że urośnie, co??

cały czas rośnie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:01, 13 lut 2014

Do góry
Zmykam, wspanialego dnia jutro i udanego weekendu

W cieniu - zacieniona 21:01, 13 lut 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Dużo miłości śniegu tylko zimą tyle ile trzeba Bogusiu.
Pozdrawiam i ściskam
martek
Martusiu...dziękuję.
Ogród u stóp klasztoru 21:00, 13 lut 2014

Do góry
Marzena może się skusisz i przyjedziesz po nie .....masz pewne .

Ania ---no to czarujemy wiosnę obydwie

Ja mam teraz poważne myślenice z przerobieniem przedogródka z trawy na rabatę żwirową .muszę dobrze sprawę obmyśleć ...chyba założę osobny wątek albo gdzie ? do pytań o projektowanie ? podpowiedzcie bo sama nie wiem .

to wygląd z 2011 ale nic się nie zmieniło ( nie ma tylko kosodrzewiny pod ogrodzeniem ) w kompozycji tylko rośliny większe .

Chcę tę trawę wyrzucić i wysypać kamykiem o grubszej frakcjii , z tym że na pewno usunąć chcę karaganę ze środka . i wszystkie roślinki naokoło szamba , które będzie po przyłączu do kanalizacji będzie zlikwidowane ( to gdzie widać płotek ) . dołożyć zaś mam zamiar kul bukszpanowych o różnej wielkości i stworzyć coś na kształt japońskich żwirowych wysp . zostałyby coniki i kuliste świerki i bukszpany , do tego porozrzucane nieregularnie gdzie nie gdzie lawenda i carexy .

chce zlikwidować trawę bo jest ciągle żółta , nie radze sobie z utrzymaniem jej ,ponieważ jest tam źle przygotowane podłoże z piaskowej ziemi , ta zaś nie trzyma kompletnie wilgoci

widok z 2013

bardzo proszę o pomoc , bo moja głowa chyba na to za mała
W cieniu - zacieniona 20:58, 13 lut 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusia a jak te hortensje ukorzeniałas odrazu do ziemi czy w wodzie korzonki puściły bo ja walczę z ukorzenianiem i marne skutki jak ukradłam odnużkę z piętką to mi się ukorzeniła inaczej z łodyg nic nie wyszło.

To są młode sadzonki.Jesienią ścięłam patyczki,bo krzaczki były zbyt rozrośnięte a chciałam je zabrać do piwnicy...są od hortensji ogrodowej.Ogrodowe można ukorzeniać już latem,jak są nowe niekwitnące odrosty z piętką.U mnie ogrodowe przemarzają,wyrzuciłam kilka krzaczorów.Te są nowe odmiany,dostałam je wiosną od Ani Monte i staram się przechować,bo były piękne.

Hortensje typu Limelight,Vanillia Freise ukorzeniam przez odkłady.To najpewniejszy sposób na 100 o/o.Odkłady można robić przez cały rok{przykładam kamieniem}.
Wcześniej próbowałam z patyczkami...mam też,ale to zabawa,mniej się ukorzenia i wolniej rosną.Z odkładów kwitną już w następnym roku,z patyczków nie.Wyjątkiem jest Annabelka,która świetnie się ukorzenia z patyków i nawet część zakwita w tym samym roku...Tak się sprawdza u mnie.

...ale ponudziłam..
Pszczelarnia 20:51, 13 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A tutaj jako przesłona studni. Szybko urosły, troszkę straciłam panowanie nad ich wysokością.

Ewuniu, dzięki śliczne za fotki.
A powiedz mi, jak długo masz te cisy i jakiej wysokosci były, jak je kupowałaś?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:43, 13 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Gaga - już pisałam że twój awatar humor poprawia... nawet bez życzeń

Aldona - fajnie, że sie pojawiłaś....

A to pokolenia.. wnusio i pra.... ale to idiotycznie brzmi.. zakazałam tak mówić
Wczoraj zaliczył pierwszy spacer i wizytę..... te urodziny zapamiętam do końca życia
Na pra.. to nie wygląda... oj nie I Pra.. pozdrawia wszystkich ogrodomaniaków których zna osobiście.. i tych co nie zna też .. i swoja sąsiadkę z działki, która podczytuje mój wątek, a jest niezalogowana... taki cichy wielbiciel.... Ja też pozdrawiam..

Inne urodziny niż te rok temu ...
Aniu samych dobrych,szczęśliwych chwil,spełnienia marzeń i miłości dla Ciebie i całej Rodziny
W cieniu - zacieniona 20:42, 13 lut 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
No to hortensje w tym roku zapowiadają się u ciebie pięknie. U nas też prawie wiosennie. Na działkę jadę w następny weekend. Ale tam śniegi zawsze dłużej trzymają.
U nas na działce też mroźniej niż w mieście...a na hortensje czekam...te są ogrodowe...takie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:39, 13 lut 2014

Do góry
Kolorowe Rabaty Martek 20:30, 13 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Martek..... katuchy świeże Ci zostawiam ..

Mala_Mi piękne i pobudzają wyobraźnię widzę więcej ,wyprzedzam fakty ...
Ściskam mocno i dziękuję
Testowe dodawanie zdjęć 20:30, 13 lut 2014

Do góry
Zdjęcie testowe
Pomysł na ogród 20:29, 13 lut 2014

Do góry
Skula napisał(a)
moje przedszkole rośnie

Za 3 lata może będzie z tego krzaczek
Rododendronowy ogród II. 20:26, 13 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia krzywdę mojej Niuni ???

Faktycznie rozkoszna Twoja Niunia

No i aż dwa razy mi sie wkleiło , jakiś znak w tym chyba jest???????????????????????
Rododendronowy ogród II. 20:26, 13 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia krzywdę mojej Niuni ???

Faktycznie rozkoszna Twoja Niunia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:21, 13 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Gaga - już pisałam że twój awatar humor poprawia... nawet bez życzeń

Aldona - fajnie, że sie pojawiłaś....

A to pokolenia.. wnusio i pra.... ale to idiotycznie brzmi.. zakazałam tak mówić
Wczoraj zaliczył pierwszy spacer i wizytę..... te urodziny zapamiętam do końca życia
Na pra.. to nie wygląda... oj nie I Pra.. pozdrawia wszystkich ogrodomaniaków których zna osobiście.. i tych co nie zna też .. i swoja sąsiadkę z działki, która podczytuje mój wątek, a jest niezalogowana... taki cichy wielbiciel.... Ja też pozdrawiam..

Piękne pokoleniowe zdjęcie pozdrawiam serdecznie Twoja mamę Aniu widać, że od maluszka oczu oderwać nie może ja też bym nie mogła
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:20, 13 lut 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Stelaż do zcinania boków w stozek

Fajny pomysł
Kondziowy Ogród :) 20:18, 13 lut 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Coś mnie wzięło na wspominki ze spotkań i takie coś stworzyłem na razie jedno ale bedzie ze spotkań gdzie byłem w tamtym roku hi hi hi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies