Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 13:46, 23 mar 2014

Pieris kupiony wczoraj już rośnie obok swojego "wymrożonego" dwa lata temu "kolegi"

Margarete 13:48, 23 mar 2014

Na koniec jeszcze troszkę mojej wiosny.....chociaż w deszczu.....ale zawsze to wiosna, deszcz potrzebny, zima u nas w tym roku nie dała ziemi odpowiedniej ilości sniegu to teraz nich jescze trochę popada............
Nikita 15:32, 23 mar 2014

Małgoś a te miskanty to jakie...bo ja też muszę kupić, ale jeszcze nie zdecydowana jestem jaką odmianę
Zielona 16:17, 23 mar 2014

Małgoś. U nas większe magnolie też mają wysokie ceny... Na szczęście mam obiecaną jedną w prezencie. Mam taka jedna Osobę w Rodzinie, która obiecała, że jak już ogród będziemy zakładać, to chce nam sprezentować magnolię. Kto wie... może posadzę wkrótce tę piękną roślinę. Muszę poczytać o odmianach... i wybrać odpowiednią.
popcorn 17:53, 23 mar 2014

Fajne spotkanie, ceny u tracza wiadomo... ale czasem lepiej kupić większą wypasioną roślinkę i zapłącić więcej, niż czekać latami płacąc mniej... fajne zakupy, te iryski są super, też je mam i chcę więcej

pozdrawiam!!
Margarete 18:34, 23 mar 2014

Nikita napisał(a)
Małgoś a te miskanty to jakie...bo ja też muszę kupić, ale jeszcze nie zdecydowana jestem jaką odmianę

Ja chciałam posadzic je obok hortensji vanilek wiec muszą byc dośc wysokie ale nie takie wielgaśne jak miskant gigantus, bez przesady. ( też były do kupienia ) A z drugiej strony chciałam by miały ładny fontannowy pokrój czyli nie za szeroko na dole jak np rozplenice tylko raczej smukło w góre i od góry źdźbła rozkładaja sie na boki fontannowo, dlatego wybrałam miskanta gracillimusa. Zastanawiałam sie jeszcze nad miskantem morning light, podobnym ale delikatniejszym niż gracilimus, ma węższa źdźbła, poza tym morning light jak sama nazwa sugeruje ma taki kolor zieleni bardziej szarawy, podbłękicony...... no jak światło poranka....
Ale ML zaplanowałam że kupię sobie na rabate różana, tam będą potrzebne własnie takie delikatniejsze nieco trawki. Z resztą nie było ich wczoraj u Tracza.
Margarete 18:37, 23 mar 2014

Zielona napisał(a)
Małgoś. U nas większe magnolie też mają wysokie ceny... Na szczęście mam obiecaną jedną w prezencie. Mam taka jedna Osobę w Rodzinie, która obiecała, że jak już ogród będziemy zakładać, to chce nam sprezentować magnolię. Kto wie... może posadzę wkrótce tę piękną roślinę. Muszę poczytać o odmianach... i wybrać odpowiednią.

Wybieraj, wybieraj - u Agani ostatnio była duża dyskusja na temat magnolii, dla mnie bardzo pouczająca. Dlatego wczoraj szukałam konkretnych odmian o konkretnej wielkości. Z resztą jedna juz mam od 2 lat - Susan, niezawodna podobno, nie ma fochów co do kwitnienia a kolor ma ciemnorózowo-amarantowy.
Margarete 18:38, 23 mar 2014

popcarol napisał(a)
Fajne spotkanie, ceny u tracza wiadomo... ale czasem lepiej kupić większą wypasioną roślinkę i zapłącić więcej, niż czekać latami płacąc mniej... fajne zakupy, te iryski są super, też je mam i chcę więcej

pozdrawiam!!

Ja też dokupie jesienią irysków, bardzo chcę miec te ciemnoniebieskie - te kupiłam jako niebieskie a są fioletowe......Podobaja mi sie jeszcze białe u sąsiada je podglądam i u Pani Przyrody.
Margarete 18:40, 23 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Kwitnące cieszą i to jak Szafirek sławny się zrobił na O
Fajny dzień miałaś, nie ma to jak szkółki i centra ogrodnicze o tej porze roku
Ceny u Tracza
Pozdrawiam.

Oj Mariolko, miło że wpadłaś.
Kopac nie bardzo moge jeszcze i schylac sie tez nie to chociaż spacerowałam wśród roslin
malgorzata_s... 18:52, 23 mar 2014

Małgosiu pozdrawiam Magnolie imponujące ale i centrum ogrodnicze imponujące Zakupy fajne a fryzura wiatrem czesana niezwykle romantyczna