No słuszna uwaga..ja to bym wszystko w miniaturce wystarczy, że mój orzech jest już potężnym drzewem i strach oblatuje, jak wieje mocno. Jolu, niech rosną na pociechę
Mam tutaj miejsce na duze drzewa , niech rosna , ponoć trzy lata dla nich to czas na aklimatyzację. Przez dwa lata przyrosły moze 20cm narazie szału nie ma. Interesowała mnie docelowa wysokosc i szerokosc bez ciecia to 3m na 15 m wysokosci jak szybko nie wiem. Zapewne zalezybto od wielu czynników jsk gleba i stanowisko ))))
RB, którego mam sporo i tylko On RB to idealny duet..dalej główkuję. Ale Derenia i tak sobie sprawię...jest piękny i tym bardziej, że mówisz, o jego szybkim wzroście, to coś dla mnie
Frezja dla mnie te derenie to trudne tło ....w tym roku zepsułem ta rabate nastawiając sie tam na biel i brąz. Niestety teraz widze za tam tylko intensywne kolory beda dobrze wygladały.
Szybko rosnie to jego zaleta i sam w sobie jest atrakcyjny. Red baron przed nim pieknie bybwygladal.
donica będzie w tym samym kolorze co i ta przy placyku (taki sam jak na elewacji - taki lekki krem), a co do roślinek na razie zauważyłam, że w większości wybieram kolory hmmm różowe, ciemno różowe, burgundowe (jak np. hortensje teraz)... tak jakoś bardzo mało odważnie. Na pewno z czasem muszę dołożyć koloru, może biel choć kusi mnie pomarańcz ale to chyba za szalone połączenie dla mało doświadczonego ogrodnika?!
fakt czas leci - dla mnie jak pendolino zasuwa
niestety jeszcze nie mieszkam, ale już coraz bliżej mam nadzieje, że zima szybko przeleci i będziemy graty pakować