Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 09:45, 22 wrz 2016

i w tym roku przekopuje wszystko przy tarasie obornik już mam załatwiony plan jest taki, że będzie donica też taka "L-ka"
lojalna_ 08:45, 23 wrz 2016

Miło popatrzeć ...kawał roboty , donica przy tarasie bosko a jaka bedzie kolorystyka?
kasja83 09:37, 23 wrz 2016

Uwielbiam porównania!!!Postępy są i to niemałe!
beata_m 11:52, 23 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Miło popatrzeć ...kawał roboty , donica przy tarasie bosko a jaka bedzie kolorystyka?

donica będzie w tym samym kolorze co i ta przy placyku (taki sam jak na elewacji - taki lekki krem), a co do roślinek na razie zauważyłam, że w większości wybieram kolory hmmm różowe, ciemno różowe, burgundowe (jak np. hortensje teraz)... tak jakoś bardzo mało odważnie. Na pewno z czasem muszę dołożyć koloru, może biel choć kusi mnie pomarańcz ale to chyba za szalone połączenie dla mało doświadczonego ogrodnika?!
anbu 11:53, 23 wrz 2016

Super porównanie!
Widać postępy
Brawo Wy!!!!
beata_m 11:53, 23 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Uwielbiam porównania!!!Postępy są i to niemałe!

Dzięki Kasieńka!!! Strasznie są potrzebne, bo jak człowieka dopada taki spadek formy ogrodowej to bardzo się przydaja Mnie sie od razu lepiej zrobiło nieskormnie powiem
beata_m 19:32, 23 wrz 2016

anbu napisał(a)
Super porównanie!
Widać postępy
Brawo Wy!!!!

dzięki Aneczko dobrze Danusia radziła z tym fotografowaniem, co nie?!
Dziś wyznaczaliśmy donice przy tarasie tak sznurkami sobie symulowaliśmy, ale droga jeszcze daleka chodziło tylko o złapanie ile materiału nam trzeba bo będziemy próbować tym razem donice z płyt warstwowych.
babka 20:20, 23 wrz 2016

Wieeelka różnica !! Ładnie urządzasz ogród, bardzo ładnie. Masz pomysła No i pomysł z donicą przy tarasie wyśmienity, bedzie super
Za namiary na czochy podziękował Oczywiście wracająć dziś z pracy zapomniałam wstąpić :/
U mnie zdrówko już lepiej, dzięki
beata_m 21:08, 24 wrz 2016

babka napisał(a)
Wieeelka różnica !! Ładnie urządzasz ogród, bardzo ładnie. Masz pomysła No i pomysł z donicą przy tarasie wyśmienity, bedzie super
Za namiary na czochy podziękował Oczywiście wracająć dziś z pracy zapomniałam wstąpić :/
U mnie zdrówko już lepiej, dzięki

To super, że już lepiej i dziękuję bardzo za komplementy powiem Ci, że z Waszymi pomysłami, wykonaniem eMa i moim całkiem całkiem niektóre fragmenty ogrodu już bardzo luuubie
beata_m 12:27, 26 wrz 2016

Wziełam się za porządki przy tarasie czyli mała demolka

te żółte sznurki to niby donica, która jest dsunięta od tarasu jakieś 30 cm
donicy w tym roku nie będzie, ale natura próżni nie znosi no to na tych 30 cm zasadze sobie tulipany co wykopałam w tym roku
donica nie jest na całą szerokość rabatki tylko na 60 cm i potem przy trawniku zaś zostaje tylko mały 30cm pasek więc może tylko podsadzę go bukszpanem ciętym w niski żywopłot?!