Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 20:43, 19 paź 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas już dalie wykopane bo przymrozki załatwiły, miłorząb rozebrał się nie wiem kiedy, nie zdążyłam mu nawet jednej fotki strzelić. Ewo ta szałwia co do niej biegasz to zimuje u nas bez kłopotu? Bo ominęłam w ogrodniczym szerokim łukiem z obawy, ze nie zimuje pewnie, a teraz mam dylemat i żal do się, że nie kupiłam...

To szałwia Amistad - nie zimuje. Łatwo zrobić sadzonki albo kupić wiosną u Kasi B. w sklepie.

Jest też inna szałwia, Love and Wishes, tę mam w donicach cały sezon, też nie zimuje.

Zacisze Alicji 20:41, 19 paź 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Asiu! Nie wiem o które zdjęcie Ci chodzi, krzew z jasnoróżowymi liśćmi to trzmielina oskrzydlona (zdjęcie po lewej),
a z nieco ciemniejszymi to krzew o nazwie itea (zdjęcie po prawej).

Cudnie się wybarwia❤
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:41, 19 paź 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Sylwia ja lubię pod linijkę ,ale lubię i buszowate swobodne rabaty i teraz tak często sadzę. Zmienił mi się gust przez te kilka lat
Wiadomo wymaga to pracy,ale teraz mam praktykę i idzie to sprawnie,czasem nawet na oko

Dzięki, że ty też takie zdanie masz o moim ogrodzie

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam ,ale u mnie molinie wachlarz rozkladają na wszystkie boki,nie tylko na jedną stronę

Zobacz te molinie Heidebraut. Słońce mają od strony tui po prawej a rozkładają się na wszystkie strony

Przyjmą się a jak ukorzenią ,to bardzo dobrze znoszą suszę,bo głęboko się korzenią

Dzięki za odpowiedź
Ja od Uli przywiozłam takie co układają kwiatostany w wachlarz i teraz się zastanawiam czy w dobrą stronę posadziłam
Pszczelarnia 20:38, 19 paź 2022

Do góry
Czasami jest magicznie.

Pszczelarnia 20:34, 19 paź 2022

Do góry
Dalie

ścięłam do kompozycji

W obawie przed przymrozkiem zebrałam kwiaty potrzebne mi na piątek

Pszczelarnia 20:28, 19 paź 2022

Do góry
Czas posprzątać szklarnię i przenieść pelargonie

Pszczelarnia 20:27, 19 paź 2022

Do góry
Żółtki

miłorzęby

i graby Frans Fontaine na tle żywopłotu z klona polnego

hosty

Pszczelarnia 20:21, 19 paź 2022

Do góry
Nasienniki

Pszczelarnia 20:20, 19 paź 2022

Do góry
Codziennie biegnę do tej szałwi, zjawiskowa

Ogród prawie wymarzony … 20:19, 19 paź 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A tu foty z dzisiejszego zachodu

Boski widok❤
Pszczelarnia 20:16, 19 paź 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Może dlatego Sylwia, że dałaś mu zakwitnąć. Ta sadzonka od ciebie u mnie żyje, więc jakby co mogę na wiosnę podzielić.
Ewo bardzo ładny ten wysoki fioletowy aster na ostatnim zdjęciu. Jaka to odmiana?
A z pigwy ja robię pigwówkę.

Nie wiem, jakiś z holenderskich zakupów.

Pszczelarnia 20:03, 19 paź 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Piękne jesienne zdjęcia. Widzę że pigwa obrodziła. Będą przetwory?

To początek góry lodowej. Będzie z cukrem w słoiku. W zimie do herbaty i szarlotki.

I jabłek nie brakuje, codziennie taki kosz.

Ogród prawie wymarzony … 20:00, 19 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
No to jednak nie mam sklerozy
Ostatnio chyba widziałam u Alicji i bosko była przebarwiona

To ona - jedna z trzech
Na tyłach dereń biały

W kamiennym kręgu od początku 19:55, 19 paź 2022

Do góry

Aniu gratuluję talentu i tego, że nie zakopałaś go w ziemi, a pomnażaszCudne wieńce, nie wierzę, że był ładniejszy od Twojego. Precyzja wykonania powala na kolana
co do szarłatów to loteria z nasionami i wschodami. Żadnej gwarancji nie ma. U mnie wschodzą tylko w inspekcie w gruncie ani jeden jak do tej pory. Od kilku lat próbuje i nic

Sylwia z tymi talentami u mnie to jakaś dziwna sprawa Co jakiś czas odkopuję jakiś inny
Najbardziej zdziwił mnie ten co to poczyniłam kościół z kartonu i oblepiłam samoutwardzalną glinką
Szarłaty natomiast sieją się u mnie na potęgę. Trzy lata temu posiałam nasionka i od tego czasu mam samosiew
Ogród z zegarem 19:42, 19 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Widoczki z góry

Od tyłu

O ten widok mi chodziło Świetnie to wymyśliłaś, masz własny park w ogrodzie. Jak wszystko urośnie to będzie dopiero czad
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:26, 19 paź 2022

Do góry
U Ciebie pod linijkę rośnie nie tylko red baron, ale to wyzwanie i ciężka praca niektóre rośliny w takim stanie utrzymać, wiem bo sama nie jestem w stanie tego zrobić Wspaniałe poodsumowanie ogrodu Judith napisała, nic dodać nic ująć
Ogród w pięknych barwach
A ja przychodzę z pytaniem skąd wiadomo w którą stronę molinie rozwiną swój wachlarz???
Pytam bo posadziłam z założeniem, że rozłożą wzdłuż rabaty czyli od klona do klona. ale nie wiem czy dobrze wsadziłam i czasem nie rozłożą w stronę ścieżki, o ile w ogóle zechcą się przyjąć

Sylwia ja lubię pod linijkę ,ale lubię i buszowate swobodne rabaty i teraz tak często sadzę. Zmienił mi się gust przez te kilka lat
Wiadomo wymaga to pracy,ale teraz mam praktykę i idzie to sprawnie,czasem nawet na oko

Dzięki, że ty też takie zdanie masz o moim ogrodzie

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam ,ale u mnie molinie wachlarz rozkladają na wszystkie boki,nie tylko na jedną stronę

Zobacz te molinie Heidebraut. Słońce mają od strony tui po prawej a rozkładają się na wszystkie strony

Przyjmą się a jak ukorzenią ,to bardzo dobrze znoszą suszę,bo głęboko się korzenią
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:13, 19 paź 2022

Do góry
Takie widoki aktualnie podziwiam

Ogród z zegarem 18:53, 19 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Widoczki z góry

Od tyłu

To mój ulubiony widok u Ciebie
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:48, 19 paź 2022

Do góry
Pierwszy raz kupowałam cebule w necie i jestem miło zachwycona.Szybka wysyłka, cebule ładne teraz ( 50% taniej) i nawet 5 gratisowych szafirków dostałam

Zakupy skromniutkie

30 x tulipan Negrita ( nowy u mnie)
6 x czosnek Red Giant ( też nowy) one niskie będą, wsadzę do czarnych donic produkcyjnych ,a wiosną w osłonki

Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 18:46, 19 paź 2022

Do góry
aciaz1000 napisał(a)
Cześć,
U nas wciąż deszczowo i prawie nic nie ruszyłam na podwórku bo ogrodem tego nie nazywam jeszcze.

Ale z dobrych wieści mąż mi kupił dwa judaszowce : rising sun i lavender twist.

No zakochana jestem

Przepiękne ❤️
Będzie Pani zadowolona
Ja swoich nie okrywałam na zimę, przeżyły bez problemu (niestety Venus jednego mi znacznie skróciła ).

U nas dopiero wczoraj i dziś popadało. Sporo, uff, bo miałam już podlewać przed zimą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies