Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 20:21, 19 paź 2022

Do góry
Nasienniki

Pszczelarnia 20:20, 19 paź 2022

Do góry
Codziennie biegnę do tej szałwi, zjawiskowa

Ogród prawie wymarzony … 20:19, 19 paź 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
A tu foty z dzisiejszego zachodu

Boski widok❤
Pszczelarnia 20:16, 19 paź 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Może dlatego Sylwia, że dałaś mu zakwitnąć. Ta sadzonka od ciebie u mnie żyje, więc jakby co mogę na wiosnę podzielić.
Ewo bardzo ładny ten wysoki fioletowy aster na ostatnim zdjęciu. Jaka to odmiana?
A z pigwy ja robię pigwówkę.

Nie wiem, jakiś z holenderskich zakupów.

Pszczelarnia 20:03, 19 paź 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Piękne jesienne zdjęcia. Widzę że pigwa obrodziła. Będą przetwory?

To początek góry lodowej. Będzie z cukrem w słoiku. W zimie do herbaty i szarlotki.

I jabłek nie brakuje, codziennie taki kosz.

Ogród prawie wymarzony … 20:00, 19 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
No to jednak nie mam sklerozy
Ostatnio chyba widziałam u Alicji i bosko była przebarwiona

To ona - jedna z trzech
Na tyłach dereń biały

W kamiennym kręgu od początku 19:55, 19 paź 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu gratuluję talentu i tego, że nie zakopałaś go w ziemi, a pomnażaszCudne wieńce, nie wierzę, że był ładniejszy od Twojego. Precyzja wykonania powala na kolana
co do szarłatów to loteria z nasionami i wschodami. Żadnej gwarancji nie ma. U mnie wschodzą tylko w inspekcie w gruncie ani jeden jak do tej pory. Od kilku lat próbuje i nic

Sylwia z tymi talentami u mnie to jakaś dziwna sprawa Co jakiś czas odkopuję jakiś inny
Najbardziej zdziwił mnie ten co to poczyniłam kościół z kartonu i oblepiłam samoutwardzalną glinką
Szarłaty natomiast sieją się u mnie na potęgę. Trzy lata temu posiałam nasionka i od tego czasu mam samosiew
Ogród z zegarem 19:42, 19 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Widoczki z góry

Od tyłu

O ten widok mi chodziło Świetnie to wymyśliłaś, masz własny park w ogrodzie. Jak wszystko urośnie to będzie dopiero czad
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:26, 19 paź 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie pod linijkę rośnie nie tylko red baron, ale to wyzwanie i ciężka praca niektóre rośliny w takim stanie utrzymać, wiem bo sama nie jestem w stanie tego zrobić Wspaniałe poodsumowanie ogrodu Judith napisała, nic dodać nic ująć
Ogród w pięknych barwach
A ja przychodzę z pytaniem skąd wiadomo w którą stronę molinie rozwiną swój wachlarz???
Pytam bo posadziłam z założeniem, że rozłożą wzdłuż rabaty czyli od klona do klona. ale nie wiem czy dobrze wsadziłam i czasem nie rozłożą w stronę ścieżki, o ile w ogóle zechcą się przyjąć

Sylwia ja lubię pod linijkę ,ale lubię i buszowate swobodne rabaty i teraz tak często sadzę. Zmienił mi się gust przez te kilka lat
Wiadomo wymaga to pracy,ale teraz mam praktykę i idzie to sprawnie,czasem nawet na oko

Dzięki, że ty też takie zdanie masz o moim ogrodzie

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam ,ale u mnie molinie wachlarz rozkladają na wszystkie boki,nie tylko na jedną stronę

Zobacz te molinie Heidebraut. Słońce mają od strony tui po prawej a rozkładają się na wszystkie strony

Przyjmą się a jak ukorzenią ,to bardzo dobrze znoszą suszę,bo głęboko się korzenią
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:13, 19 paź 2022

Do góry
Takie widoki aktualnie podziwiam

Ogród z zegarem 18:53, 19 paź 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Widoczki z góry

Od tyłu

To mój ulubiony widok u Ciebie
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:48, 19 paź 2022

Do góry
Pierwszy raz kupowałam cebule w necie i jestem miło zachwycona.Szybka wysyłka, cebule ładne teraz ( 50% taniej) i nawet 5 gratisowych szafirków dostałam

Zakupy skromniutkie

30 x tulipan Negrita ( nowy u mnie)
6 x czosnek Red Giant ( też nowy) one niskie będą, wsadzę do czarnych donic produkcyjnych ,a wiosną w osłonki

Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 18:46, 19 paź 2022

Do góry
aciaz1000 napisał(a)
Cześć,
U nas wciąż deszczowo i prawie nic nie ruszyłam na podwórku bo ogrodem tego nie nazywam jeszcze.

Ale z dobrych wieści mąż mi kupił dwa judaszowce : rising sun i lavender twist.

No zakochana jestem

Przepiękne ❤️
Będzie Pani zadowolona
Ja swoich nie okrywałam na zimę, przeżyły bez problemu (niestety Venus jednego mi znacznie skróciła ).

U nas dopiero wczoraj i dziś popadało. Sporo, uff, bo miałam już podlewać przed zimą
Ogród prawie wymarzony … 18:26, 19 paź 2022

Do góry
Asia Rojodziejowa to mój przygrabowy bałagan

Sesleria stipa róże rozchodniki. Efekt w przyszłym sezonie bo małe wszystko. Liczę na zagęszczenie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:23, 19 paź 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Ogród jest niesamowicie kolorowy ,przepiękny -pierwszy raz byłam jesienią i jestem oczarowana

Buziaki i jeszcze raz dziękuję za gościnę

Serio pierwszy raz na jesieni byłaś? Tyle razy sie widzimy, ze już nawet nie pamiętam, jeszcze zimą chyba nikt nie był, oprócz Agi
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:21, 19 paź 2022

Do góry
Magleska napisał(a)
Spędziłam cudowną Niedzielę dziękuję Kochani za wszystko
fotki z mojej wizyty
bez kadrowania ,trochę bez ładu i składu ,ale musze Wam pokazać Ogród Sylwii i Wojtka moimi oczami

Madzia dziękuję za cudne fotki i za to, że przyjechałaś Do następnego Kochana
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 17:02, 19 paź 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Patrząc na fotkę to mały się wydaje. A może to Africa?

Tu postawiłam go obok z Ferner Osten

W ogródku Martki 16:52, 19 paź 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Jeszcze kilka jesiennych fotek, póki liść na drzewie.
Parocja spire
Klon Skeeters Broom

Graby fastigiata i ławeczka

Klon Atropurpureum już bez liści

Pieknie Jesień to jesień-kolory są obłędne
Mam dwa Atropurpureum-jeden bez liści ale to tylko dlatego ,ze go przesadzałam i zrobił sie golas a drugi idzie w głęboką czerwień.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 16:34, 19 paź 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Do „mojej” szkółki przyjechały trawy…
Prawie wszystkie opisane…. Prawie
A akurat spodobała mi się taka, której metka się zagubiła… Najbliżej jej do Droning Ingrid, ale zaraz będę szukać czy nie ma czegoś podobnego ale wyższego, bo ona w donicy już miała wysokość taką jak memory. Więc podejrzewam, że to może być co innego. Cechy charakterystyczne to ciemne łodygi i kwiatostan stojący na baczność. Jakby miał ktoś pomysł to dajcie znać

Poza tym skusił mnie też niższy niż reszta miskant Neil Lucas. Teraz tylko muszę mu znaleźć miejsce i towarzystwo

Jakieś propozycje?

To moze być miskant Nippon. Nie rośnie wysoko - w zasadzie to jeden z nizszych nie licząc oczywiście piór i przebarwia się na bordo i czerwień. Zrobie fotę mojemu i podeślę
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:23, 19 paź 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Brzozy Doorenbos się złocą... Uwielbiam

Doczekałam się przebarwienia w tym roku
bo w zeszłym roku liście opadły zanim się przebarwiły, pewnie przez suszę.

Cud a moje doorenbosy jeszcze zieloniutkie za to graby pożółkły w przeciągu paru dni .
Wpraszam sie na te leżaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies