Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

MartaCho 09:44, 12 kwi 2023

Ślicznie, kolorowo u Ciebie! Bratki są takie wdzięczne!
Zdrowe nowalijki ze szklarni smakują na pewno wyśmienicie!
Mgduska 10:05, 12 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bratki śliczne kupiłaś Te drobniutkie fajnie się same sieją. Co do tulipanów są też inne odmiany powtarzające kwitnienie, nie tylko EE, ale niestety nie zapisałam tych co u mnie kwitną już czwarty sezon, a to kilka różnych jest. Powtórzyły mi też w ubiegłym sezonie takie mocno bordowe o mniejszym kwiatku. No i powtarzają jajka sadzone, ja tak na nie mówię bo one jak się rozwiną to tak na płasko właśnie i środek żółto różowy, a dookoła białe. Jeśli dobrze pamiętam to liście są szerokie w pionowe pasy.

Sylwia, czy to nie jest Johann Strauss? Uwielbiam te tulipanki, już sobie zanotowałam, żeby ich właśnie dosadzić na rabatę wejściową, gdzie świetnie wyglądają z ciemnymi ciemiernikami.
Martka 20:23, 12 kwi 2023

Haniu, rzodkiewką zachwycam się najbardziej Słońce nareszcie Tulipany turkiestańskie i krokusy bez niego nawet nie raczą pokazać, co mają w zanadrzu.

Sylwio, te drobne lubię szczególnie. Jajka sadzone brzmią dobrze jednak nie mam żadnych skojarzeń z tym opisem brzmi dość kolorowo

Judith, oczywiście, że zaplanowałam Dolls Minuet, zakupiłam w Biedrze, niestety zamiast łanu Dollsów doczekałam się innych w kolorze bladego wrzosu i znów wtopa. Kolory w ogrodzie są, towarzystwo rozkręca się Bratki stały przez dobre 3 tygodnie w oranżerii, tam miały ciepło, dopiero przed świętami przesadziłam.

Kordina, prawie z łezką w oku to piszę, doczekałyśmy

Aniu, wysiałam dziś drugi rzut rzodkiewek. U Ciebie też za moment ciepło zdziała cuda.

Marto, smakują i to jak! W skrzyniach jeszcze goła ziemia, dopiero będę wysiewała.

Mgdusko, wygooglowałam, pasuje do opisu Sylwii faktycznie ma dużo koloru na raz
Martka 20:28, 12 kwi 2023

Z serii: zakątki wstydu. To miejsce mój wzrok omijał szerokim łukiem przez cały ostatni sezon… a miał co robić, bo to front! Efekt opłakany, chwasty obrosły cisy i nie dały im pożyć… nadszedł ten moment, dziś powiedziałam sobie „dość”, cisy odetchnęły z ulgą… to było rwanie na całego i kilka bolesnych godzin życia. Zaszyj dziurkę póki mała… tu podobnie. Teraz obornik i mączka bazaltowa i rogowa, karton, ściółka. Postaram się pilnować…

Martka 20:37, 12 kwi 2023

Narcyz Mount Hood raz jeszcze. Dziś była eksplozja rozkwitu.

Martka 20:38, 12 kwi 2023

A tu pytanie, czy też macie eksplozję tego małego g.? Są tego chyba miliony… niestety kwitnące miliony. Nie nadążam.

Mgduska 21:04, 12 kwi 2023

Też to mam, ale nazwy nie znam Ładne
mrokasia 21:08, 12 kwi 2023

Szklarnia to mój plan na następny rok. Rzodkiewek zazdroszczę, mnie się jakoś nie udawały.
Zakątki wstydu to ma chyba każdy . Za to jaka satysfakcja gdy się taki zakątek ogarnie!
Jeśli chodzi o chwaściory to mam i to i inne… Dziś oplewiłam jukową. Duże wiadro uzbierałam.
darkowa 21:10, 12 kwi 2023

Też mam chyba, to jest to co później strzela nasionami , nawet po oczach??
pozdrawiam
LIDKA 21:11, 12 kwi 2023

Marta karton jakiś gruby daj pod te cisy. Szkoda że daleko mieszkasz bo ja grube kartony bym Ci dała. 2 lata mi się rozkładały.

Nie martw się. Każdy ma taki kawałek.
Mi pod płotem przełazi perz od sąsiada. Tam dopiero buudowa. Pójde i zapytam czy moge zrobic tam oprysk wzdłuż płotu bo wyłazi pod tujami i już widłami głeboko nie pokopie. A swoje rabaty oczyściłam przy zakładaniu. I nie widac go póki co .