Danusia.. masz rację... krokusy z poziomu ziemi wychodzą o niebo lepiej.... zobacz jak fajnie (sorki, ale musiałam Ci to pokazać).... potem możesz usunąć post, by sie dziewczynom nie myliło, że u Ciebie żółty sie pojawił w ogrodzie
Mam nadzieję, że już coś oprócz zielonego sie pojawiło w ogrodzie
A proszę bardzo :
Nie wiem co to jest motyka holenderska wiec pewnie nie próbowałam.
Mój syn robi dziś w domu imprezę ( 18 lat skończył ) my wyjeżdżamy do znajomych ... Ciekawe jak jutro będzie wyglądał mój dom i ogród - dziś miałam koszmarny sen ze mi podeptali wszystkie kwiaty w ogrodzie tyle tych gości przyszło, ale na szczęście podobno sny sie nie sprawdzają ...
Bardzo proszę o pomoc przy moich rd, posadzone w zeszłym roku. Zaczęły chorować już na jesieni. Posadzone są w jednym miejscu, choroba jakby przchodzi z jednego na drugiego, tylko ten ostatni jeszcze nie choruje.
Ja chyba swoją brunnerę Jack Frost zmarnowałam przez przesadzanie na jesieni, nic na razie nie wypuszcza pozdrówka Irenko ogrodowe rozwijają listki ale takie malutkie których wcale nie przykrywałam zimą
Monika ja już sadzę jedne kolo drugich a niech się plączą można podsadzać też niższe do wyższych Monika zrób zdjęcie łopaty lub wideł koło nogi na jaką są wysokość i czy nie za niskie? a motyką holenderską próbowałaś? jak Ci się podoba? Teraz to Ty ogrodniczka pełną "gębą" pozdrówka
Polinko, mam nadzieję, że czytanie przydatne; będę ciąć dziś cisy i od razu w ukorzeniacz i do ziemi, tylko myślę, gdzie, aby miały jak największe szanse, w donice się nie bawię..
namawiałyśmy się z Agą na wypad i z Tobą, ale jeszcze nie wiesz o tym
tu też dużo słońca i moja trawa w żurawkach ruszyła, w innych miejscach jeszcze śpi
u mnie o dziwo 2 lata temu sadzony anemon, nadal chce żyć, cały czas w gruncie
krokusy w pakach, jak jest w tym miejscu słońce, to sie otwierają, ale pewnie po pracy to zobaczę
konwalniki bidne, coś im muszę pomóc
Nie ma za co, stawiam na piękne brzozy
a u mnie szczypior ruszył, nawet jakieś siewki wśród winogron znalazłam
i tawuła Gold Carpet puszcza pierwsze listki