Zbyszku musisz kupić nowego kompa tylko dla siebie witaj najważniejsze że już wszystko wiadomo dawno nie byłeś z żoną w moim ogrodzie od tamtej pory dużo się zmieniło chyba sam zauważyłeś
Kondziu zapytaj na p.w ja odpiszę bo nie wiem jak mam pierwsza napisać .
I co mam powiedzieć, jest!!!
Tym razem u nas szybciej Marzenko
Śpiesz się powoli, dalej czytasz pochwałę powolności?
Nie wiem, czy cię nie nawiedzęna minut 15, tylko, bo ja mszę szybko
Danusiu ziemia do storczyków musi być przepuszczalna odczyn różny jedne wolą obojętny inne lekko kwaśny , ja zawsze pytam sprzedawcę w jakiej ziemi posadzić
Muszę przyznać że mam rękę do nich bo pierwsze mam już z 5 lat
Liliowców rzeczywiście nigdy nie za dużo szczególnie tych piękniejszych odmian latem będzie więcej część jeszcze nie kwitła
Marzenko, nisko można ciąć róże jak się chce małe krzewy. Angielki mają cechy róż historycznych i nowoczesnych, są cudowne, bo mają pełne kwiaty ( w większości),cudownie pachną, powtarzają kwitnienie i im później wyhodowane, tym zdrowsze, bo mają więcej cech róż historycznych. To z reguły są duże krzewy, choć do pełnej krasy potrzeba około 4 lat. Miałam Grahama, którego mało cięłam i był olbrzymim krzewem, około 2 metrowym.
Niestety przemarzł mocno, a że był w eksponowanym miejscu i po przycięciu wyglądał fatalnie, przesadziłam go do donicy, później do gruntu i biedak powoli się zbiera do życia
Tak więc, jeśli chcesz mieć duży krzew, a tak zakładam tnij je tylko kosmetycznie, to co chore, zmarznięte, co się krzyżuje, daj im czas a będziesz miała piękne krzaczory
a tak wygląda to miejsce dzisiaj dzisiaj a tak było w lecie, proszę nie zwracajcie uwagi na bałagan i różnego rodzaju składowiska, miałam niedawno remont domu i do dzisiaj się nie odsprzataliśmy
Gabrysiu, zaskoczyłaś mnie tym zapachem Mary Rose, ja mam chyba jakiś słaby nos Dla mnie ona pachnie dość słabo, albo rośnie w najbardziej przewiewnym miejscu ogrodu, dlatego zapach nie jest aż tak intensywny.
Grahama też uwielbiam, a z żółtych róż uwielbiam Pilgrima. Pachnie pięknie tak cytrynowo fiołkowo