Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Tusiala 08:04, 26 mar 2014

Agatko to jest moja stara rabata, na której teraz przycięłam lawendy Oprócz niej są tam jeszcze cyprysiki groszkowe „Sungold”. Opis masz tu: http://www.drzewa.com.pl/pl/418-cyprysik-groszkowy--sungold.html

Gabrysiu Susan wygląda na razie jak krzak. Ma pełno gałązek wychodzących od dołu i jest bardzo gęsta.
O tak deszcze mile widziane. Nie dość, że zieleniej to jeszcze można przesadzać do woli
Susan

Witam Cię Janko serdecznie Cieszę się, że się odezwałaś bo nie wiedziałam, że Ty też... Zaraz pobiegnę z rewizytą

Agnieszko działam ale z Synkiem dlatego bardzo pomału a i jeszcze teraz było chłodno więc się ograniczałam do minimum - krótko spędzałam czas na dworze by Synek nie złapał choróbska.
Migdałka zostawiam do czasu aż zakwitnie potem go przesadzę tylko jeszcze nie wiem gdzie. No ale w projekcie Danusi go nie mam a usunąć go nie mogę zupełnie, bo nie dość, że pięknie kwitnie i jest zdrowym okazem to jeszcze jest prezentem od teściowej dlatego sama rozumiesz
Agnieszko ja go już dwa razy mocno przycinałam a za każdym przycięciem jest ładniejszy.
agam 08:13, 26 mar 2014

No właśnie mój nigdy nie był przycinany. Dopiero na Ogrodowisku poczytałam że można go całkowicie ogławiać po kwitnieniu i pięknie odbija. Mam zamiar tak zrobić w tym roku.
U mnie też sporo drzewek i krzaczków "sentymentalnych", ciężko się takich pozbywać. Migdałka na pewno gdzież wkomponujesz i będzie pięknie.
Moja "Susan" też krzaczasty ma pokrój
Tusiala 08:19, 26 mar 2014

Aga bo my tu dopiero się wielu spraw dowiadujemy. No właśnie te sentymentalne – mam ich sporo i trudno czasem się zdecydować na drastyczny krok Dlatego cały czas się waham z wieloma roślinami. Chyba potrzebuję czasu, żeby dojrzeć do takich decyzji.
Zaraz pójdę zobaczyć u Ciebie magnolię

Wczoraj od rana lało. Pojechaliśmy z Mężem do lorey merlin, castoramy i carrefouru. Myślałam, że będzie duży wybór mebli ogrodowych, roślin i w ogóle - na co popatrzeć ale na razie bieda. W lorey żadnych mebelków. W castoramie jeden zestaw mi się bardzo podobał ale nie ten kolor. Mają być później. W carreforze były stożki i kulki bukszpanowe. Ale raczej stożeczki i kuleczki bo takie małe. Ledwo 30 cm miały stożki. Oto one:

Kupiłam tylko doniczki i nożyce.

agam 08:34, 26 mar 2014

Doniczki super, lubi takie Podobne nożyce dostałam na Dzień Kobiet ciachałam nimi kulki tujowe w sobotę. Bałam się czy dam radę ale jakoś poszło
Ja byłam w Obi, stałam nad stożkami i kulkami i dumałam. W końcu nic nie kupiłam. Nie mam planu więc nie kupuję bo potem nie wiem gdzie co poupychać. Oglądałam trawy ale cena 16zł za małą doniczkę to trochę za drogo.
Tusiala 08:45, 26 mar 2014

Kolorem będą pasowałay do elewacji mam nadzieję, że dam radę tymi nożycami pociachać buksiki

No Aga 16 zł to rzeczywiście przesada. Ja czekam na targi rolnicze u mnie. Tam zawsze idzie wymarać coś po dobrej cenie. I trzymam się tylko roślin z projektu!
agam 08:49, 26 mar 2014

Kurcze dobrze masz z tym projektem , powzdycham sobie tylko..... Ja zazwyczaj kupuje trawy w małych ogrodniczych i dzielę je na tysiące kawałków coby trochę przyoszczędzić Taka sknera ze mnie

Zapomniałam się pochwalić że kupiłam wczoraj na All.... bukszpany i będę obwódkę robić. Pierwszą bukszpanową, już nie mogę się doczekać .
Tusiala 08:53, 26 mar 2014

Cóż nie będę ukrywać......... bardzo dobrze mam z projektem
Ja jeszcze nie mam żadnych trawek
To jak kupujesz te trawy to pewnie są giganty skoro na tysiąc da się podzielić E tam sknera chcesz po prostu dużo a oszczędnie
kasiek 08:58, 26 mar 2014

Jeszcze sezon nie do końca w sklepach rozpoczęty bo pogoda niestabilna, ale i tak zakupy super zrobiłaś. Doniczki faktycznie śliczne a stozki szybko urosną
paulina_wero... 09:02, 26 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Modrzew jeszcze śpi

Mandżurska i śliwa wiśniowa już nie

Mam pytanie co do modrzewia u mnie też wygląda jak by spał ale w tamtym roku w lecie już stracił wszystkie igły i nie wiem czy śpi i się obudzi czy już po nim jak myślisz? Posiadam modrzewia zwyczajnego i ten już ma igiełki.
Tusiala 09:03, 26 mar 2014

Też tak myślę Kasiu, że cały czas markety się "wstrzymują". Ale wiesz jak się jedzie to by się chciało i na co popatrzeć i coś pokupić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies