Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:45, 22 lip 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Cudne widoki, nie wiem, który zakątek ładniejszy. Piękne rdesty, jeżówki, bodziszki, parocja, trawy to oddzielna kategoria zachwytów.
Buczki jak w tym roku przyrosły!
O hakonechloa to już nic nie napiszę nowego, u Ciebie olbrzymy. Faktycznie, z bodziszkiem tworzą duet idealny.
A z czego ta ostróżka się wysiała, co było wcześniej? miałaś je tam?
Limelight u mnie w tym roku mają powyżej 1,5 metra. Szaleństwo.

Ogród długi 12:37, 22 lip 2022

Do góry
Joann napisał(a)
Najpierw foty przyjemne, cieszę się, że ta część już mnie zadowala. Bo ja wybredna jestem

Basen w przyszłym sezonie zmieni miejsce, będzie tam, gdzie teraz wybieg dla kur.

Ice Dance puszczają rozlogi, które trzeba wyrywać, żeby zachować kształt kepy, ale nie przeszkadza mi to jakoś. Lubię ja, daje wrażenie takiej świeżości na rabacie.

Nowy nabytek - jezowka Alba.

Gaury się rozkręcają.

Trawa rosnie

Pieknie u Ciebie! Bardzo lubię Twój ogród ❤️
Liliowiec - Hemerocallis 12:34, 22 lip 2022

Do góry

Rzeczywisty kolor ostatniego z poprzedniego postu.

Night Embers
Hortensjowo 12:04, 22 lip 2022

Do góry
Helen napisał(a)

Idealna kompozycja z tą brązową turzycą.
Limonkowe klimaty w donicach także bardzo udane.
Helen, szalejesz
Jestem ciekawa, kto jest sprawcą strat hortensjowych u Ciebie. Zawsze mi się wydawało, że to żelazne rośliny i nic ich nie bierze....
Ogród długi 12:03, 22 lip 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Muszę przyznać, że nie rozumiem chęci zasłaniania garażu lub drzwi do niego... Garaż jest częścią działki i to całkiem ładną. Dlaczego koniecznie chcesz go zasłaniać?

EDIT: Idąc tropem upiększenia garażu zamiast zakrywania - możesz postawić przy jego drzwiach piękną donicę z równie piękną rośliną

Hmm, Judith, bo ja chcę otulić się zielenią. Im mniej widocznych budynków, tym lepiej.
On już całkiem przyzwoicie wygląda. Drzwi trzeba jeszcze zrobić, ale to już nie jest takie pilne. Rosną tam cisy, które przysłonią go z czasem.

Pszczelarnia 12:02, 22 lip 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Dziękuję za wyjaśnienia odnośnie turzycy, już wiem wszystko. Najbardziej bałam się jej ekspansji już zastanawiałam się nad wyrzuceniem sadzonek.
Obrazy z ogrodu przeurocze, a ten warzywnik - tylko pomarzyć. Całe szczęście że nie mam miejsca, wyobrażam sobie ile to pracy żeby taki efekt był.

Sadzonek nie wyrzucaj, ona jest piękna ale chyba nie pod piwonie. Przed piwonie tak - jak ma się dużo miejsca.

Jolu, znając Twój ogród, wiem, że Twój warzywnik, to byłaby bombonierka. Chodzi za mną inspiracja z Twojego ogrodu. Róże 'Rosa de Resht' i 'Comte de Chambord' - oczywiście szukam miejsca i chyba nawet znalazłam. Czekam na jesień.

Róża Utersener Klosterrose podmarzła, a więc powojnik zdominował podporę.

Ptasi gaj 12:01, 22 lip 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Elu, tak wygląda rabata pękająca w szwach Jeżówki, gaury, lilie, czego dusza zapragnie
Piękny masz lipcowy ogród.
Gdyby jeszcze trochę deszczu spadło z nieba...
Pszczelarnia 11:53, 22 lip 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Ewo, u Ciebie czy to różanka, czy warzywnik, wszędzie jest niesamowicie pięknie, tyle kwiatów, kolorów,
a ile zapachów i bzyczenia, to tylko można sobie wyobrazić.
Masz przebogaty ogród.

Alijo, ten nadmiar bogactwa bywa obezwładniający czasami - nie wiadomo w co ręce włożyć. Wszystko woła o ręce do pracy.

Wilczy ogród 11:53, 22 lip 2022

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu z lekkim opóźnieniem oglądam lipcowe, ale to co zobaczyłam, ... nie mam słów zachwytu. Nawet pod kolor nieba potrafisz rabaty ustroić. Napisz proszę, co tu kwitnie, czy to jeżówka Milky way? Bardzo lubię Twoje pomysły na połączenia na rabatach, ale sztuką jest jeszcze to wszystko spiąć w jedną całość. Tobie się udało znakomicie.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:51, 22 lip 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Aniu być może oczar rzeczywiście ma za dużo słońca, będę go obserwować, najważniejsze, że mu się nie pogarsza.

Lidziu dziękuję, odsyłam buziaki

Kilka fotek, ogród żyje, cieszy mnie to bardzo. Odwiedza go mnóstwo motyli i bzyczków i jednooki bandyta

Prawie się uporałam z cięciem cisów, chyba byłam szalona decydując się na taki żywopłot. Chcąc przyciąć każdą gałązkę to męczarnia. Musiałam zrobić przerwę bo od sekatora nadwyrężyłam palca i ledwo nim ruszam

Ostatnio zobaczyłam na insta rolkę Adam Woodruffa i zachorowałam na tak skomponowany fragment ogrodu. https://www.adamwoodruff.com/redstone-lane
No bajka, może uda mi się coś podobnego stworzyć za domem.

Ogród z dnia na dzień piękniejszy i gęściejsze
Kot boski- nieważne , że półwidz ale kochany❤️
Ogród prawie wymarzony … 11:49, 22 lip 2022

Do góry
Odnośnie jeżowkowego polowania- niestety pomimo objazdu czterech Lydli nie dostałam śni jednej sztuki ale za to zakupiłam gaurę

Do posiadaczy owego cuda- sadzonka jest spora czy mogę ją podzielić przed posadzeniem??
Ogród długi 11:49, 22 lip 2022

Do góry
Najpierw foty przyjemne, cieszę się, że ta część już mnie zadowala. Bo ja wybredna jestem

Basen w przyszłym sezonie zmieni miejsce, będzie tam, gdzie teraz wybieg dla kur.

Ice Dance puszczają rozlogi, które trzeba wyrywać, żeby zachować kształt kepy, ale nie przeszkadza mi to jakoś. Lubię ja, daje wrażenie takiej świeżości na rabacie.

Nowy nabytek - jezowka Alba.

Gaury się rozkręcają.

Trawa rosnie
Pszczelarnia 11:47, 22 lip 2022

Do góry
I skrzynie

ogólny zamęt

kolendra

czarnuszka i wielosił przekwitły biały

Blaski i cienie nowego życia 11:43, 22 lip 2022

Do góry
A żeby nie było tylo roboczo to kilka portretów tego co mnie aktualnie cieszy

Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:40, 22 lip 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Rabata bylinowa jedna z mniej lubianych przezemnie,

Moniko, wiadomo, że u Ciebie rządzą hortensje i oczywiście zasłużenie, bo masz przepiękne, ale ta rabatka też bardzo ładna, dlaczego jej nie lubisz??? Mnie się podoba.
Kot jest fantastyczny.
Pszczelarnia 11:39, 22 lip 2022

Do góry
Pod szklarnią

A to łoboda bordowa w rabacie

Blaski i cienie nowego życia 11:39, 22 lip 2022

Do góry
Uporałam się narazie z chwastami przy porzeczkach. Przez perz musiałam kopać jeszcze jakimiś kantówkami ogarnę obrzeża. Czekają kolejne miejsca na uporządkowanie.

W międzyczasie wyłożyłam kartonami przedłużenie największej rabaty, teraz pójdzie na to słoma a w niektórych miejscach rośliny, czekam na deszcze i lekkie. ochłodzenie.

Zieleń, drewno i antracyt 11:39, 22 lip 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Renata, warto. Ona jest piękna, zdrowa, bezproblemowa.

Maluszek od Ciebie zaczął kwitnienie

Chciałabym takiego maluszka ale o cytrynowych liściach i różowych kwiatkach.
Mirkowy ogród (początki) 11:34, 22 lip 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Czas Jeżówek i Gaury

Mirko, pięknie wszystko kwitnie, ale gaury to Ci zazdroszczę (tak pozytywnie oczywiście), wspaniale Ci rośnie.
Pszczelarnia 11:25, 22 lip 2022

Do góry
Rzut oka na warzywnik z hyzopem i ogórecznikiem

z bazylią bordową

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies