Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

olciamanolcia 08:31, 07 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Ale Wy wybrzydzacie
Przecież te żółtki nie są takie złe

Może te żółtki EE to chińskie som czy jak...
Mnie sie tez trafiły żółtki w mieszankach... No jakoś przeżyłam zestaw żółto-różowy na rabacie A nawet i mieczyk żółty mi sie trafił
LIDKA 14:37, 08 kwi 2023

Ja mam ee z biedry teraz 2 rok . I maja pąki. W jednym miejscu jest ich 11 a cebul i kwiatów zeszłego roku było 8. Mam 2 kępy. Bardzo szerokie liście mają.
Martka 19:57, 11 kwi 2023

Judith, zawartość szklarni zmienia się z dnia na dzień. Dziś już tak:

Mgdusko, piękne EE, właśnie o tę powtarzalność „od lat” mi chodziło, dlatego kupiłam tę odmianę, tymczasem trafiłam na żółciaki wielowarstwowe (jak określiła Judith), czyli Verona, jak rozpoznała Mary. plus ze dwadzieścia czerwonych w prezencie. Było szałowo

Asiu, one świetnie ze sobą wyglądają 

Edyto, szklarnia bardzo mnie cieszy. Sałata tuż.

Anusko, oby powtarzały

Zuzo, chłód minął! Nie mogłam uwierzyć.

Haniu, dziękuję! Rzodkiewki rosną w oczach: Najbardziej jednak czekam na pomidory

Marysiu, Twoje EE pięknie się prezentują. Pasują do Twego ogrodu nadzwyczaj.

Agatorku, Marysiu, April, przyczyna rozpaczy nie leży w wyglądzie, te Verony są bardzo wdzięczne, ale tu chodziło o walor powtarzalności, jak Judith wyjaśniła. Z tym jest d. blada.

Magaro, nie nerwuj się, tulipany to tylko tulipany, epizodzik w ogrodzie, zdecydowanie idę w klimaty narcyzowe. Szklarnia to był trafiony pomysł, rzodkiewki smakują i dają mnóstwo frajdy.

Justyno, ja musiałam przeżyć zestawienie żółtków z czerwonymi, które też udawały EE.

Lidko, one wcześnie startują. Będzie pokaz Czekam też na pokaz w Przypkach, Danusia nasadziła na jesieni tysiące tulipanów. To trzeba będzie zobaczyć.
Martka 20:06, 11 kwi 2023

Na dowód, że nic nie mam przeciwko żółtemu kolorowi to on obecnie króluje na rabatach, choć zdarzają się inne

Gruszka_na_w... 20:17, 11 kwi 2023

Do wyeksponowania wiosennego piękna słońce jest jednak niezbędne. Kolorowy zawrót głowy!
Jaka cudna rzodkiewka!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 20:56, 11 kwi 2023

Bratki śliczne kupiłaś Te drobniutkie fajnie się same sieją. Co do tulipanów są też inne odmiany powtarzające kwitnienie, nie tylko EE, ale niestety nie zapisałam tych co u mnie kwitną już czwarty sezon, a to kilka różnych jest. Powtórzyły mi też w ubiegłym sezonie takie mocno bordowe o mniejszym kwiatku. No i powtarzają jajka sadzone, ja tak na nie mówię bo one jak się rozwiną to tak na płasko właśnie i środek żółto różowy, a dookoła białe. Jeśli dobrze pamiętam to liście są szerokie w pionowe pasy.
Judith 21:06, 11 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bratki śliczne kupiłaś Te drobniutkie fajnie się same sieją. Co do tulipanów są też inne odmiany powtarzające kwitnienie, nie tylko EE, ale niestety nie zapisałam tych co u mnie kwitną już czwarty sezon, a to kilka różnych jest. Powtórzyły mi też w ubiegłym sezonie takie mocno bordowe o mniejszym kwiatku. No i powtarzają jajka sadzone, ja tak na nie mówię bo one jak się rozwiną to tak na płasko właśnie i środek żółto różowy, a dookoła białe. Jeśli dobrze pamiętam to liście są szerokie w pionowe pasy.

Z powtarzających, które mam i których imię znam to Doll’s Minuet. Przepiękne!
Judith 21:08, 11 kwi 2023

Martka, kolory są, nie ma powodów do narzekań . I nawet masz czerwony, który jest rzadki o tej porze roku .
Bratki cudne i już mocno rozrośnięte!
Kordina 22:22, 11 kwi 2023

Cuda wiosenne
Makao 07:20, 12 kwi 2023

Ja pierdziu, ale masz urodzaj w szklarni. No cudownie jest się cieszyć już takimi dobrodziejstwami.