Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 15:24, 29 gru 2013

Do góry
Agatko, Borbetko, Marta dziękuję bardzo

Jeszcze świątecznie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:15, 29 gru 2013

Do góry
poświątecznie ...

nie wiem jak się przygotowywałam do świąt przed erą ogrodowiska ... wiem z cała pewnością, że gorączka wiankowania ... ozdabiania ... wynorania najlepszych inspirancji jaka nam tu towarzyszy tworzy to coś co pozwala przetrwać grudzień !!! ... i to boskie jest ...

plan działań w kuchni co bardziej rozgarniętych kulinarnie i gospodarczo motywuje ... i wyznacza standardy ... jest się do czego dostosować ... co cieszy ... Chyba nawet Anek w ostatniej chwili zdjęła robocze gatki (Anek ale taaaak Ci w nich ślicznie, że szok ... słowo zucha ! bo do harcerstwa nie dotarłam )

na skutek fali w ostatniej chwili (no musiałam dodać coś od siebie ... więc przebudzenie za pięć dwunasta musiało być ) popełniłam kilka wianków ... szczęśliwa jeden kupiłam ... musiałam bo dawali prawie za darmo a był fliczny ... no i jak bombkowego arcydzieła nie musiałam robić samo sam to wymyśliłam półkę ... no COŚ robić wszak trzeba ...

prezentem zanim rozbłysła pierwsza gwiazdka był wspaniały czas spędzony z Anulą i Pawłem ... sympatyczne ... nastrojowe popołudnie przedwigilijnego poniedziałku było makowym rarytasem ... goście degustowali jeszcze ciepły i mówili, że smaczny ale cóż mieli powiedzieć gdy wyposzczeni czekali aż makowiec dojdzie !!! ... za to dzieki twórczym łapkom Anulki herbatkowac będziemy z Nimi cały rok a nawet do końca świata ... i o jeden dzień dłużej ... a co ... Aniu ... Pawle dziękujemy za ten wspaniały czas ...

wyrzutów sumienia po harakiri kalorycznym jakie świadomie pozwoliłam sobie popełnić w czasie świętowania nie mam ... haaa ... nawet tyci tyci wszak o skalpelu Chodakowskiej tyyyle siem naczytałam , że w dobrym samopoczuciu uważam nabyte kalorie za "odćwiczone" ... powinnam napisać odczytane ale odćwiczone lepiej mi robi ...

gdybym jednak to odczytane wzięła sobie do serca i ostatkiem jasności umysłu uznała, że to oszukaństwo to dziś po porannej kawce poczułam się absolutnie rozgrzeszona albowiem p90x to już szkoła jazdy w rzeźbieniu sylwetki i spalaniu tłuszczyku !!! ... a ja o rzeczonym dowiedziałam siem wszyściutko !!! ... na forum ogrodniczym co w pełni zrozumiałe albowiem piękne ogrodniczki muszą dbać o kondycję ...

ta przyda się szybciutko bo wiosna za pasem ... szczerze mówiąc to wiosna jakby trwa ... kfiatki guuuupieją ... nawet te ślachetnie urodzone ... arystokracja różana korby dostała i austinki pąki wypuszczają ... ja tak się zorganizowałam, że swoje krzaczki gałązkami okryłam i co ... okazuje się zupełnie niepotrzebnie ... a chciałam dobrze ... wyszło jak zawsze ...

zrobiło mi się za ciepło ale od czego forum ... z Ankiem wlazłam chyba na Chopok ... przypomniałam sobie epizody bycia narciarkom i uśmiechnęłam się do wspomnień ... z ogrodowiczankami to mogę być nawet narciarkom choć ten wiatr we włosach i przestrzeń powodują we mnie wielki ... wielki strach zamiast fascynacji ... za to lubię popatrzeć ... i choć rozsiewając panikę nagłaśniam piskiem stok przyznaję to pozwala przetrwać aż minimum dwa miesiące !!! ... no ale do tego trochę śniegu potrzebne )))) ...

tymi ćwiczeniami i szusowaniem choć tylko domniemanym tak się zmęczyłam, że gdy wpadłam do Anulki na lampkę wina przy trzaskających w kominku polanach rozłożyłam sie na kanapie i tak sobie chyba zalegnę w poduchach do wieczora ... wtedy wskoczę w szlafroczek jak Enya i podrapę za uszkiem piesa ... bo kota nie mam ...

ogrodowisko jest jak powieść ... piękna powieść ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:12, 29 gru 2013

Do góry
Małgoś - ale jakbyś zjechała na takie desce... ale być furorę zrobiła Patrząc na prognozy pogody będziemy doopki moczyć w termach.... wiec śmiało możesz dołączyć

U mnie kwitną bratki

Prymulki

Ptaków nie ma.. bo pasą się na polach i łąkach... nawet berberysów nie obdziobały. Zjadły tylko jarzębinę i ogniki..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:09, 29 gru 2013

Do góry
Beata - jak sie zaprę to może wyrwę...

Gierczusia - do skalpela też nie podchodzę, bo ja sama nie mam zacięcia i motywacji.. za wielki leń ze mnie ja mogę tylko w grupie, wtedy nie ma że boli ....

Gabrysia - jak jeździłaś, to warto znów spróbować Cześć dnia przeznaczam na tych co sie chcą uczyć

Aniu tre .. bo góry są zawsze cudne Dlatego wybrałam góry..... dobrze, że są te narty, to jest jakiś temat.. bo teraz możemy pisać jaka wstrętna wiosna jest tej zimy... i jest wstrętna, przyjdzie w końcu zima.. i upierdzieli wszytko co ruszyło.... popatrz jakie róże mam.. te liście to świeże przyrosty

Cebulowe takie minimum... zielono aż.. to narzyze

Wrzośce kwitną na całego..

Będziemy wiosną płakać nad stratami....
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:04, 29 gru 2013

Do góry
[quote

Pięnie wybarwiony jest Twój Red Baron...
Masz może na to jakiś specjalny patent, czym ją podlewasz?
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:02, 29 gru 2013

Do góry
Irenka - co z tego że zjechała jak i tak zdezerterowała

Madżen - ja jestem taki leń... że jakoś nie mam motywacji do regularnych ćwiczeń... a towarzystwa motywującego brak... święta były bez kulinarnych szaleństw.. i tak przybyło 3 kg.. niestety w pewnym okresie życia chyba trzeba sie pogodzić z tym, albo zagłodzić na amen... W Spindlerwoym nigdy nie byłam.... jak nic nie stanie na przeszkodzie to może być

Kasiek - Kasprowy jest fajny (Goryczkowa), ale wystarczy, że wieje i już nie da sie jeździć.. a teraz Górale cenę wygwizdali tak, że ja już tam nie pojadę.. dla zasady... ale trasa do zjeżdżania jest super, bo długa..

Zbysiu - przekażę, ale kursantka się nie odzywa ..

Borbetka - dzięki za życzenia... i niech nam nawet zęby usną, byle było sie z czego śmiać

I jak pisze Ania.. niech się kula ... moje kulki trochę rude, ale chyba nic im nie jest.. żywopłocik też miałam rudy i sie poprawił..

Ogród cioci 14:32, 29 gru 2013

Do góry
Małgosiu...było cudnie i superzaście wczoraj Dziękujemy Wam za gościnę i czekamy 11-go

Ogród z łezką 14:28, 29 gru 2013

Do góry

A ponieważ eMuś nie mógł spróbować aroniówki...dostał całą flachę do domu...i broni jej zaciekle
Ogród z łezką 14:26, 29 gru 2013

Do góry
Właśnie księdza z kolędą z domu wypuściliśmy. Szybko w tym roku, po jasnemu przyszedł

Wczoraj byliśmy u Małgosi (Ogród cioci) i próbowaliśmy tej słynnej aroniówki Miodzo!!!

ma piękny, intensywny kolor i smak. Właściwie to na tym zdjęciu lepiej widać jaki ma kolor

Domek Małgosi magicznie kolorowy, pięknie to wygląda. Wracaliśmy do domu ciemną nocą...dziękujemy Wam za cudne popołudnie i wieczór (toż noc nas wygnała dopiero...)

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:30, 29 gru 2013

Do góry
Wieje.....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:30, 29 gru 2013

Do góry
Mamy już wiosnę....
złotlin zakwitł...codziennie przybywa kolejnych kwiatków

powojniki szaleją

Róże kwitną jesiennie...
z wrażenia zdjęcie się rozmyło...

Austinka planuje kolejne kwitnienie, paki się rozchylają
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 12:53, 29 gru 2013
Do góry
Kasiu oj widzę te maleństwa Ale trzeba pikować i to pędzikiem kuwet ci u mnie dostatek tylko gdzie ich postawić. Zastanawiam się nad pikowaniem do kuwetek stosowanych do sushi wysokość ok 5-6 cm, składane /dół ciemny, góra przezroczysta/ są rożne rozmiary. Do ogródkowych stosuje przezroczyste kuwety z pokrowców samochodowych

Wymiar 40 x 25 cm, wysokość złożonej 15 cm. Mini szklarenka, ale na parapety trochę za duża.W szklarence stosuję ich jako podkładki pod doniczki w jedną wchodzi 15 doniczek fi 8 cm /oszczędność czasu przy podlewaniu/

Sorki za wygląd tej na foto ale robiona na szybko
Postawić trawkę nad i... 12:32, 29 gru 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Agnieszko....pozdrowienia zostawiam i....

...Anuś Twoje zdjęcia zachwycają...skąd wzięłaś śnieg? a może to coś innego?
Ogród w skali mikro :) 12:03, 29 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Piękne świeta były, a co na ogrodzie aktualnie?

Achhh , Irenko ... W ogrodzie pomieszanie z poplątaniem... .....
Klon przed domem wypuszcza młode listeczki......

Po drugiej stronie domu krokusy pysznią się w słoneczku , jakby conajmniej kwiecień był a nie końcówka grudnia

A wrzoski nadal pięknie wyglądają cieszą moje oko

Buziaki gorące poświąteczne .... Śle Gierczusia .. Grubsza o jakieś 3 kilo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:47, 29 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)

I na koniec fotka podczas apogeum kwitnienia na tej rabacie. Poprosze o medal w tworzeniu chaosu ogrodowego

Niestety nie masz szans na wygraną ze mną Odpadasz w przedbiegach

A te jałowce czy coś pod oknem kuchennym to faktycznie nadają sie do eksmisji.. ja miałam ten sam problem.. i też przy wejściu i pod oknem kuchennym... dzięki Danusi wyrzuciłąm wszytko.. i zrobiłam na nowo.. teraz mam bardzo elegancko i schludnie.... każdy kto przychodzi jest zachwycony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:44, 29 gru 2013

Do góry
To jeszcze mam ostatnie dwa pytanka.
Gdzie na tej rabacie posadzić jakieś drzewa- warunek wydania pozwolenia na wywalenie starych krzewów.
I jeszcze prosiłbym o wydanie opini na temat tej rabaty. Na płot zaczyna wspinać się bluszcz.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:35, 29 gru 2013

Do góry
Tuje duże, ale do przesadzenia, są mocno cięte ( w tym roku troszke się zaniedbałem). Bedę musiał troszke przystosować pomysł do swoich możliwości i wykorzystać część obecnych roślin, aby posadzić pożądne bukszpany, ale kolorystyke postaram się zachować.Do swoich lilii mam ogromny sentyment i są to taki moje królowe ogrodu, a liliowce to jak na mnie dość kosztowne kolekcjonerskie odmiany. Najważniejeszy jak dla mnie jest fakt, że już całkowicie wyleczyłem się z kupowania wszystkiego co wpadnie w oko Cześć 'przyzawijaskowa' będzie od razu
A tak wyglądała rabata 2 lata temu

W zeszłym roku

Cyprysiki z jałowcem na czele tak się rozrosły, że trzeba je wykopać. Na dodatek widok jaki fundują stojąc przy drzwiach i patrząc przez okno kuchenne jest nie do zaakceptowania.

I na koniec fotka podczas apogeum kwitnienia na tej rabacie. Poprosze o medal w tworzeniu chaosu ogrodowego

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:04, 29 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Tak mi kopara opadła, że teraz nie wiem co powiedzieć Chciałem kule - obecne, chciałem dużo trawek - obecne, chciałem gdzieś w ogrodzie żywopłocik z bukszpanu - jest. Nawet przesadze te 3 wielkie tuje tam gdzie wskazałaś Danusiu. Miałem to robić w dwóch etapach, ale chyba będzie za jednym zamachem Pozostaje pytanie jak bezpiecznie eksmitować wiosną cebule lili, aby ich nie uszkodzić

To tyle co dopowiem o rabacie. Widoczna jest z każdej stron, a strzałka pokazuje kierunek wejścia do domu
Jedynie co chciałbym dodać to jakieś dwa drzewa, myślałem o śliwie Pissardi lub wiśni Umbraculifera.
Danusiu jeszcze raz ogromnie dziękuje.

Ten planik to tak od niechcenia Tuj w razie czego nie przesadzaj, nie miałam świadomości, że one wielkie

Może zabierz je w inną część ogrodu, tutaj może za wielkie będą, a w miejscu, co zaznaczyłam posadź może tuje wschodnie (Platycladus orientalis 'Aurea Nana') ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:20, 29 gru 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:16, 29 gru 2013

Do góry
Turzyca Ice Dance jednak wytrzymały próbę śniegu, mrozu i lodu - dodaję je do listy roślin niezawodnych Niewiele ich jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies