cześć Irenko dzięki to prawda, że w sumie to mi ma się podobać, ale czasami obiektywne zdanie też się przyda bo czasami nie widzi się już pewnych rzeczy
U nas w domu też w zasadzie nie ma kominów )) ten jeden komin jest przy elewacji budynku na zewnątrz, do kominków raczej ozdobny )
Ściskam!
Kasiu - pytałaś o cięcie żywopłotu z thuj - nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się, że przód żywopłotu powinno się ciąć dopiero, jak thuje zrosną się bokami, bo wcześniej nie widać dobrze CO ciąć. Sadziliśmy dość duże rośliny - ok.1,5m wys. i tam gdzie mają lepsze warunki zrosły się (od dołu) po 2 latach. Na razie tniemy je górą, żeby miały równą wysokość i zagęszczały się bokami.
Piękny będziesz miała domek!!! A dachówka (kształt i kolor) - super!
Pozdrawiam
Witaj Richie troszkę kwiatuszków małych jest, ale wiosna dopiero się budzi w naszych stronach. Pogoda w kratkę.
Za róże wezmę się jak pogoda się ustabilizuje, bo dzisiaj było strasznie zimno....
Pozdrawiam
Dzięki Aga za odpowiedź troszkę już przycięłam aby je trochę przewietrzyć, bo przynajmniej 2 razy w roku wybieram ze środka brązowe gałązki... Nasze thuje bardzo urosły przez 2 lata - teraz dopiero mają ok. 1,5 m czyli do właściwego cięcia jeszcze jakieś 2 lata przy dobrych warunkach ) może teraz zacznę ciąć górą?......
ostatnio myślę, że trochę żywopłotu z thuji zostanie, ale kilka sztuk wyeksmituję na rzecz żywopłotu z cisa
Mam nadzieję, że domek wyjdzie mniej więcej taki jak chcieliśmy
Pozdrawiam
Dzięki Karolcia oby tak wyszło człowiek wybiera różne elementy, a potem jedną rzeczą można zepsuć np. kolorem elewacji ) ma być minimalistycznie ogród dookoła ma być ozdobą
Buziaki!
Kasiu dach wygląda ślicznie a jak już będzie skończony to będzie miodzio! u mnie też grafit , tylko że ja mam marsylkę, płaska dachówka przekraczała niestety nasz budżet...